24.3.2013

Tapahtui kerran Pinewoodissa: Kierrokset 1-4

 photo kertaus1009_zpse940504b.png


Glassgow - kuninkaalliset

A Glassgow photo kertaus1041_zpsf7e89291.png
Ludwig II , Ludvig I, Rosemarie ja Annabell

Pinewoodin kuningas Ludwig I on ensimmäinen talonpoikaiskapinan jälkeen kuninkaalliseksi syntynyt Glassgown suvun jäsen, joka pyrkii toimimaan kansansa hyväksi ja samalla vakiinnuttamaan perheensä aseman valtakunnan johdossa. Vallankumouksen johdossa oli aikoinaan hänen isoisänsä Gregor Glassgow, josta aika on jo jättänyt. Kaikki Pinewoodin asukkaat eivät kuitenkaan koe Glassgown suvun valtaa oikeutettuna ja pyrkivätkin palauttamaan vallan alkuperäiselle omistajalleen Strongbown suvulle.

Ludwig oli nuorena miehenä rakastunut korviaan myöten serkkunsa herttua Fredrick Dramodredin luvattuun ja rakastettuun Rosemariehin. Kenen tyttären vanhemmat olisivatkaan voineet kuunnella tyttärensä sydämen ääniä, jos mahdollisuutena on saada itse kuningas tyttären puolisoksi. Rosemarie joutuikin vastoin tahtoaan Ludwigin vaimoksi, mutta nainen oppi nopeasti käyttäytymään roolinsa mukaisesti ja kätkemään omat unelmansa syvälle sydämeensä.

Ludwigin ja Rosemarien liitto olisikin voinut olla onnellisempi, jos kuningas ei olisi viehättynyt jokaisesta ohimenevästä hameen kantajasta, vaikka hänen sydämensä sykki yksin vaimolleen. Liitosta siunaantuikin kaksi lasta Ludwig II ja prinsessa Annabell.

Rose ei voinut olla kuvittelematta, miehensä seikkailuja katsellessaan, mitä hänen liitostaan herttuan kanssa olisi voinut tulla, varsinkin, kun herttua tuntui joka käänteessä pyörivät tämän ympärillä rakkauttaan todistellen. Herkkänä hetkenä Rose löysikin itsensä Fredrickin syleilystä, josta onnettomuudekseen hän huomasi muutaman viikon kuluttua olevansa siunatussa tilassa, eikä kuningas ollut koskenut häneen viikkoihin. Epätoivoissaan nainen päätyi hylkäämään vastasyntyneet kaksosensa talonpoikien rappusille toivoen, että nämä pitäisivät hänen aarteistaan huolta. Rose on kuitenkin katunut päätöstään siitä lähtien, eikä syyllisyys ja ikävä annan hänen sydämelleen rauhaa.

Epäonnistunut kuninkaan murhayritys koitui kuningattaren kohtaloksi tämän maistettua miehensä manteleita, jotka olivat saaneet yöllä myrkkykasteen. Kuningattaren onneksi myrkyttäjä näki myrkyssään muitakin käyttötarkoituksia, eikä kaatanut manteleihin tarpeellista määrää, vaivuttaen näin kuningattaren tanssimaan kuoleman rajamaille, josta välskärit eivät tätä saaneet herätettyä.

Ludvig I upotti surunsa vaimonsa kohtaloon erilaisiin päähänpinttymiinsä, joista kukaan ei saanut häntä taivuteltua pois. Hän oli päättänyt rakentaa linnan, jollaista valtakunnassa ei oltu ennen nähty. Suuruuden hullu rakennushanke verotti kuitenkin valtion kirstuja niin, että pian veroja oli kiristettävä. Toivoen suuria myötäjäisiä poikansa avioliitosta Ludvig yritti epätoivoisesti etsiä Ludille (Ludvig II) vaimoa ympäröivistä valtakunnista, mutta hänen poikansa huomio oli kiinnittynyt jo toisaalle. Lud järjestikin Pinewoodin ongelmissa olleen yliopiston kanssa sopimuksen siitä, että hän tulisi yliopistoon tuoden perässään lukuisat valtakunnan aatelispojat suurine rahoineen. Yliopisto saisi rahaa ja antaisi osan rahoista kuninkaalle. Rosen yllättävä herääminen oli Ludille kuin taivaanlahja, tämä käytti isänsä hyvää tuulta hyväkseen kertoessaan suunnitelmistaan kihlata paronin tyttären Catherine Strongbow itselleen.

Prinsessa Annabell ei avioliittoa kaivannut katseltuaan isänsä rakkausseikkailuja ja toivoikin antavansa luostarilupauksen ennen aikuisikäänsä. Ludvig sai kuitenkin houkuttelevan tarjouksen Paronien perijältä Leonardo Strongbowlta, joka lupautui ottamaan Annabellan itselleen pienemmillä myötäjäisillä, kuin mitä kuningas olisi joutunut luostarille tyttärensä asuttamisesta maksamaan.Herttua Dramodred

Ylhäältä: Lordi Travis Gonzaga, Sofia, Kristopher, Felicia ja Ofelia
Alhaalta: Fiona ja Fredrick

Fredrickin ja Fionan avioliitto on kirottu epäonnistumaan alusta asti. Fredrick olisi halunnut naimisiin kuningatar Rosemarien kanssa, jonka hänen serkkunsa vei ihastuttuaan tähän. Mies on tästä katkera serkulleen, kuninkaalle, eikä voi unohtaa Rosea millään. Yhden yön rakastavaiset varastavat maailmalta, jonka seuraamuksista Fredrick ei saa tietää mitään. Fionalla on kuitenkin epäilyksensä ja seurattuaan eräänä yönä kuningattaren puuhia hän saa selville tämän salaisuuden. Kaksosten ulkonäöstä ei voi erehtyä. Poika Albert näyttää aivan Fredrikiltä ja tyttö Aurora taas kuningattarelta. Fiona ei kuitenkaan kerro löydöstään miehelleen.

Alkuun niin toiveikas Fiona kärsii miehensä kylmyydestä kaivaten rakkautta elämäänsä. Herttuatar pitää useita rakastajia itsellään täyttämässä sydämensä tyhjyyttä. Näistä merkittävimpiä ovat itse kuningas ja ritari Islington.

Perheeseen syntyy neljä lasta: Sofia, kaksoset Ofelia ja Felicia sekä perijä Kristopher. Vain Ofelia perii äitinsä ulkonäön saaden näin Fionalta eniten äidinrakkautta. Kristopher on pienestä pitäen sairaalloinen lapsi ja vanhemmat pelkäävätkin kovasti menettävänsä kuopuksensa. Fredrick on kuitenkin ehdottomasti kieltänyt suoneniskennän hoitomuotona. Kristopheria varjeltiin kaikelta mahdolliselta ja lopulta poika kyllästyy siihen, ettei saa edes aivastaa ilman, että joukko lääkäreitä ilmestyi häntä hoitamaan ja karkaa kotoa.

Sofia naitetaan lordi Gonzagalle, jonka kartano sijaitsee kaukana maaseudulla. Ofelia puolestaan kihlautuu unelmiensa miehen Sir Edward Islingtonin kanssa. Felicia puolestaan jakaa äitinsä rakkauden miehiin ja tunnustaa siskolleen olevansa raskaana.

Fiona ja Fredrickin välit ovat muuttuneet vihanpidosta ymmärrykseen ja kaveruuteen perijän synnyttyä. Nainen alkaakin pohtia olisiko oikein kertoa Fredrickille tämän kaksosista. Houkutuksena kaikessa on myös se, että kuningattaren salaisuuden tullessa ilmi seuraamukset tälle olisivat vakavat. Fiona lähettää kirjeen kaksosten ottoäidille Diana Stonelle, jossa hän kertoo lasten alkuperän.Kreivi VonLiebestad

C VonLiebestad photo kertaus1004_zps2298b28b.png
Ylhäältä: Lia-Nina, Markiisi Amadeus Remington ja Isabella
Alhaalta: Elisabeth, Bartholomew ja Oliver

VonLiebestadin pariskunta Elisabeth ja Bartholomew ovat varmasti aateliston onnellisin pariskunta. He ovat kuningasperheen parhaat ystävät ja saavatkin kunnian toimia kruununperillisen kummivanhempina.

Perheeseen syntyy kolme lasta Oliver, Isabella ja Lia-Nina. Lapsilla on kuitenkin jokaisella omat vaikeutensa. Oliver kärsii suurista ongelmista oppimisen kanssa, jota hänen isänsä ei voi ymmärtää. Hän pitääkin poikaansa tyhmänä. Oliver lähtee kuitenkin yliopistoon isänsä vaatimuksesta. Isabellan temperamentti taas on erittäin vaikeasti hallittavissa, eikä hänen äitinsä jaksakaan enää tyttärensä oikkuja. Lia-Nina taas on perheen suloisena kuopuksena saanut kaiken sen äidinrakkauden ja hemmottelun Bethiltä, jota tämä ei Isabellan luonteen takia välitä kohdistaa vanhempaan tyttäreensä.
Bartholomew järjestää naamiaiset, joihin hän tilaa luotetulta salavälittäjältä alkoholijuomia päästäkseen juomissa halvemmalla. Välittäjä ei kuitenkaan toimita Bartille mitään, jolloin tämän juhlia rakastavan miehen juhlat menevät täysin pilalle ja hän pelkää jääneensä naurun alaiseksi. Kreivi julistaa sodan salapolttajaa vastaan ja vannoo kostoa.

Bartin käytös huononee koko ajan tämän viehättyessä yhä enemmän ja enemmän uhkapeleihin ja alkoholiin. Rahojen loputtua Bart pelaa tyttärensä Isabellan markiisi Remigtonille, jonka elämä on jo ehtoopuolella. Elisabeth näkee mahdollisuuden yletä aatelissäädyssä, sillä markiisi on kuitenkin yksi arvostetuimmista aatelisarvoista, vaikka itse arvonimen haltija onkin kummajainen ja kaikkien karttama erakko. Sitä paitsi Beth ei ikinä uskonut kenenkään huolivan tyttöä ja tämän tulista luonnetta. Isabellan kohtalo on sinetöity.

Oliver rakastuu kauppias Carlssonin tyttäreen Vernaan, joka synnyttää tälle kaksospojat Williamin ja Paulin. Bart saa kuitenkin pyrkyri tytön kiinni huijauksesta ja Oliverin uskomaan itseään. Verna ei ole kreivien perijää varten. Verna vannoo vielä nousevansa arvoasteikossa ja kostavansa.Paroni Strongbow

Ylhäältä: Edith Venho, Ina, Henriett, Leonardo ja Catherine
Alhaalta: Tina, Timon ja Mikael

Strongbown isovanhemmat hallitsivat aikoinaan Pinewoodia ja monet pitävätkin heitä yhä oikeutettuina istumaan valtaistuimella. Päättäväinen Henriett avioituu paroni Mikael Strongbown kanssa. Nopeasti mies osoittautuu kuitenkin naiselle pettymykseksi, sillä Mikael on herkkä mies ilman kunnianhimoa. Hän viihtyy enemmän kaiken kauniin ympäröimänä ja haluaa nauttia elämästään ilman velvollisuuksia.

Henriett ei viihdy alemman aatelissäädyn asemassaan ja päättääkin tehdä asialle jotain. Nainen haluaa tyttären hinnalla millä hyvänsä ja hankkii Mikaelin ystävältä Siiri Rembrantilta tyttöliemen, jolla hän saa raskaudelleen haluamansa lopputuloksen. Tyttären hän on päättänyt naittaa kruununperilliselle. Tyttöliemi vaatii kuitenkin Henriettan suurimman rakkauden elämän tyttären tullessa naimaikään toimiakseen.

Perheeseen syntyy kaksi lasta perijä Leonardo ja tytär Catherine. Leonardo ei ole läheinen äitinsä kanssa, vaan pitää perheen piikaa Edith Venhoa oikeana äitinään. Kuningas vierailee Edithin luona saaden tämän raskaaksi. Kuningas ei kuitenkaan suostu tunnustamaan lapsia omakseen, joten Edith joutuu häpeään. Poika on perinyt äitinsä luonteen sekä päättäväisyyden ja katkerana Edithin kohtalosta ja sukunsa häpäisemisestä Leo vannoo kostoa Glassgowlle. Cathy joutuu kovaan kouluun äitinsä kouluttaessa tätä tulevaksi kuningattareksi.

Henriett rakastuu kauppias Erik Petersoniin. Rakkaus vie tyttöliemen vaatiman elämän takia Erikin hengen. Henriett ikävöi Erikiä ja katuu tekoaan, mutta liian myöhään. Mikael puolestaan rakastuu Siiri Rembrantiin ja nämä saavat kaksostytöt Ida ja Inan. Siirin kadottua Ina ajatetaan pois kotoa ja tyttö muuttaa isänsä luo asumaan. Henriett osoittaa perheen yllätykseksi lämpöä tyttöä kohtaan ja suo tälle mahdollisuuden asua paronilassa. Mikael etsii Siiriä ja löytää tämän lopulta metsälammen pohjalta. Mies pyytää ritari Islingtonia selvittämään rakkaansa kohtalon.

Leon on tarkoitus myrkyttää Roosa Rembrantin kanssa kuningas, mutta myrkky meneekin vahingossa kuningattarelle, eikä Roosan käyttämä myrkyn määrä riitä tappamaan tätä. Leo päättää häpäistä prinsessa Annabellan, mutta omaksi onnettomuudekseen rakastuu tyttöön yrittäessään vietellä tätä. Leo kihlaa Annabellan itselleen, mutta on tukehtua kuninkaan tarjoamaan onnittelumaljaa tämän kertoessa saaneensa kiinni kuningattaren myrkyttäjän.Kauppias Peterson

E Peterson photo kertaus1017_zpsfa7837cf.png
 Matias ja Matilda
Lisa

F Fredrickson photo kertaus1019_zps751a09aa.png
Fredrickson Timotheus (alunperin Tilda Peterson) ja Genesis

Lisan ja Erikin avioliitto on sopimusavioliitto ilman tunteita. Perheen kaupassa myydään puutarhan antimia ja kaloja, joita he hankkivat yhdessä tuumin. Kaupan hoito kuuluu kuitenkin pelkästään miehille. Perheeseen syntyy tytär Tilda sekä kaksoset Matilda ja Matias. Lisa ei välitä tyttäristään etenkään Tildasta ja laittaa tämä raatamaan ankarasti ruokansa eteen.

Erik kuolee paronitar Henriettan tyttöliemen takia ja Matias perii perheen puodin ennen kuin tämän isä on edes ehtinyt perehdyttää poikaansa puodin pidon saloihin. Lisa syyttää Tildaa Erikin kuolemasta ja häätää tytön talosta. Tyttö tekeytyy pojaksi ja turvautuu isänsä ystävän palvelukseen. Tilda muuttaa nimensä Timotheus Fredricksoniksi ja menee yliopistoon opiskelemaan lääketiedettä hyvittääkseen ja selvittääkseen isänsä kuoleman vielä jonain päivänä. Monen mutkan jälkeen tyttö rakastuu viehättävään Genesikseen, joka oppii tietämään totuuden Timotheuksesta. Pari avioituu ja muuttaa Pinewoodiin sukunimellä Fredrickson.

Matildalle tarjoutuu mahdollisuus muuttaa Catherine Strongbown kamarineidoksi uuteen kuninkaanlinnaan, eikä tyttö jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä, vaikka se ajaakin tytön täyteen sotatilanteeseen äitinsä ja veljensä kanssa.

Matias puolestaan on vihainen Tildalle, sillä Erik isä opetti esikoistyttärelleen asioita puodista, joita poika olisi pitänyt omana oikeutenaan oppia. Lisan käsitys naisten ja miesten töistä on tarkka, eikä tämä tarjoa pojalleen yhtään apua puodissa. Nainen uskoo puodin pitämisen olevan veren perintöä ja pojan oppivan vielä. Erik ja Lisa ovat järjestäneet Matiakselle jo pienenä morsiameksi Daniella Rowleyn, joka on toisesta Pinewoodin menestyneestä kauppiasperheestä. Matiaksen taitojen puutteen takia perhe on melkein konkurssissa. Poika näkee mahdollisuuden asioiden korjaamiseen avioitumisessa Daniella Rowleyn kanssa, sillä myötäjäiset omat huomattavat. Matias ei kuitenkaan välitä tytöstä tuon taivaallista, vain myötäjäisistä.Kauppias Rowley

G Rowley photo kertaus1016_zps6a9b3243.png
Ylhäältä: Thomas Lewis, Dorrit, Daniella ja Dalia
Alhaalta: Stella, John ja Darren

Stella ja John ovat erittäin rakastuneita ja perhe elää onnellista elämää yhdessä. Perheen kaupassa myydään kukkia ja Stellan kuuluisia leivonnaisia. Perheeseen syntyy neljä lasta, tytär Dorrit, kaksoset Daniella ja perijä Darren sekä kuopus tytär Dalia.

Kaikki ei kuitenkaan ole miltä näyttää. Talon vintillä on salainen huone, jossa Rowleyn suvun todellinen perintö ja taito sijaitsevat. He ovat alkoholin salapolttajia. Aikoinaan Rowleyt olivat erittäin arvostettuja ja hyvien juomien panijoita, mutta vallankumouksessa oikeudet alkoholijuomien tekemiseen annettiin vain yhdelle taholle, jotta kuningasperhe saisi enemmän tuloja. Rowleyt eivät kuitenkaan ole lopettaneet alkoholin tuotantoa, vaan jatkaneet salaisessa huoneessaan laittomasti. Johnin piti tehdä Kreivi VonLiebestadin juhliin juomat, mutta vintti käytiin mystisesti tyhjentämässä eräänä talviyönä. Vain John tietää salaisesta huoneesta ja siellä olevasta salaisuudesta. Kuitenkin lainvartijat tulevat tutkimaan talon epäillen perheen isäntää juuri salapoltosta. Muu perhe on kauhuissaan syytöksistä, joita he pitävät perättöminä.

Dorrit rakastuu aseenkantaja Thomas Lewisiin, jonka kanssa tyttö kihlautuu. Thomasista on joskus tuleva ritari, joten avioliitto on loistava kauppa Rowleyn kannalta. Thomasin äiti osoittautuu kuitenkin inhottavaksi ihmiseksi, mutta Dorrit uskoo selviävänsä. Perheen toinen tytär Daniella on luvattu Petersonien Matiakselle ja tyttö ei voisi olla onnellisempi tulevasta liitostaan. Tällä ei ole aavistustakaan Matiaksen tunteettomuudesta, vaan uskoo heidän kuolemattomaan rakkauteen.

Darren pääsee yliopistoon auttavaisen veli Petruskan avustuksella ja saa kuulla tämän yrittävän auttaa myös Petersonien Matiaksen yliopistoon. Perijää ei ole vielä luvattu kenellekään.Talonpoika Park
 
H Park photo kertaus1021_zps97c25bfe.png
 Ylhäältä: Volyana, Matt, Jonah ja Marie
Alhaalta: Caroline ja Brian

Brian ja Catherine ovat onnellinen talonpoikaispari, jolle siunaantuu yhteensä kolme lasta. Kaksoset talonperijä Matt ja Marilla, sekä tytär Caroline. Marilla luvataan ystäväperheen Stonejen vanhimmalle pojalle Henrylle heti tytön synnyttyä.

Perheen onni kuitenkin loppuu, kun Catherine kuolee synnyttäessään Carolinea. Brian löytää uuden vaimon Marien, jonka kanssa avioituu nopeasti. Brian ei kuitenkaan voi unohtaa Carolia, jonka Marie myös aistii. Matt rakastuu Marieen, jolta poika saa omaksikin yllätyksekseen vastarakkautta. Marie synnyttää pojan, Jonahin, jonka isästä nainen ei tiedä. Se on joko Brian tai Matt. Marie päättää itse antaa vielä Brianille mahdollisuuden ja käskee Mattin pysyä kaukana hänestä ja vauvasta sekä pitää suunsa kiinni tapahtuneista, jotta Brian ei saisi tietää. Marilla muuttaa Stoneille asumaan ilmapiirin käydessä vaikeaksi Parkeilla.

Matt karkaa kotoa ja tapaa matkallaan metsässä kiertolaisseurueen, jonka päällikön tyttären Volyanan kanssa poika avioituu kiusatakseen äitipuoltaan. Pojalla on kiire esitellä äitipuolelleen uusi vaimo, joten hän ei kuule kiertolaispäällikön varotuksia tulevaisuudesta. Marie raivostuu Mattin nuorikosta ja päättää vietellä pojan takaisin itselleen vannoen Mattin olevan Jonahin isä.Talonpoika Stone

I Stone photo kertaus1024_zps95afd45e.png
Hannah, Diana, Matthew, Henry ja Marilla (os. Park)
Albert ja Aurora

Perheeseen syntyy kaksi lasta talonperijä Henry ja tytär Hannah. Hannahin synnytys on vaikea, eikä Diana voi sen vuoksi enää saada lapsia. Diana esittää kaivolle toivomuksen ja perheen portaille ilmestyykin kuin taikaiskusta kaksi koria, joissa ovat kaksoset Albert ja Aurora. Kaksoset on kääritty hienoisiin huopiin, joissa on kultakirjailua. Perhe kasvattaa kaksoset ominaan, vaikka nämä erottuvatkin täysin muista talonpojista.

Hannah rakastuu ensiksi Parkien Mattiin, mutta rakkaus on yksipuolista ja tyttö päätyy särkynein sydämin hautomaan kostoa. Mylläri Orlando Centowski saa tytön kuitenkin unohtamaan Mattin ja kiirehtimään kapioidensa tekemistä. Henry kihlaa Marilla Parikin tytön muutettua Stoneille asumaan talkoilla kunnostetulle vintille. Marilla ja Henry ovat umpirakastuneita toisiinsa. Albert on puolestaan ihastunut korviaan myöten Caroline Parkiin, kun taas Aurora tuntee, ettei kuulu talonpoikien joukkoon.

Diana saa kirjeen Herttuatar Fionalta, jossa tämä kertoo kaksosten alkuperän olevan kuningattaren ja herttuan syrjähypyn tulosta. Diana ei paljasta kenellekään saamiaan tietojaan, vaan heittää kirjeen tuleen toivoen saavansa elää vielä hetken perheensä kanssa rauhassa ilman huolia.Sir Islington

J Islington photo kertaus1028_zps1a51eae5.png
Arthur
Eleonoora ja Edward

Arthur on paatunut naisten mies ja miehellä onkin paljon rakastajattaria. Vanhempiensa painostuksesta mies on kuitenkin ottanut itselleen vaimon, Melanien. Nainen on kovin haurasrakenteinen. Melanie synnyttää Islingtonien perheeseen kaksi lasta Edwardin ja Eleonoran. Tyttären synnytyksessä hauras Melanie menehtyy.

Edward kihlautuu vastentahtoisesti herttuatar Ofelian kanssa. Avioliitto varmistaa Islingtonien paikan aatelisten joukossa ja tuo hyvät myötäjäiset perheelle. Edward ei kuitenkaan rakasta morsiantaan.
Arthur onnistuu valloittamaan sisar Marian sydämen. Kuukausien päästä hän löytää vieraillessaan luostarista pienet kaksostytöt, Rudyn ja Vulpinen, eikä suostu uskomaan näiden olevan orpolapsia, niin kuin sisar Maria väittää. Mies on varma, että tytöt ovat hänen ja sisar Marian aikaansaannosta, eikä hän saa rauhaa tuolta ajatukselta. Arthurin onnistuu pidättää kuningattaren myrkyttäjän Roosa Rembrantin.Rembrant - velhot

K Rembrant photo kertaus1037_zpse564fb90.png
Ida ja Roosa

Siirillä on tytär Roosa, jonka isästä ei ole tietoa. Naisen ei ole tarkoitus hankkia enempää lapsia, kuin mitä hänellä jo on, mutta yrtit pettävät hänet ja Siiri saa kaksostytöt, Inan ja Idan, paroni Mikael Strongbown kanssa. Taikuus voi kutienkin siirtyä vain yhdelle jälkeläisistä, siksi noidilla ei yleensä ole enempää kuin yksi lapsi. Ilman taikuutta jääneet, ovat yleensä alttiina pahuuden houkutuksille. Viimeksi kun Rembrantin suvussa oli enemmän kuin yksi jälkeläinen valtakunta oli tuhoutua hyvän ja pahan taisteluissa.

Siiri kertoo Roosalle, ettei voi siirtää taikuuttaan tälle, vaan se kuuluu toiselle kaksosista. Roosa tuntee itsensä petetyksi ja löytääkin erään, joka suostuu sitomaan tämän omien voimiensa piiriin. Roosa saa voimansa pahalta velhottarelta, jolle hän jää velkaa palveluksen. Siiri aistii muutoksen tyttäressään ja tekee varatoimia. Noita kätkee maahan pienen taikarasian, joka johdattaa vuosien päästä kaksostytöistä Inan luokseen avaamaan itsensä. Rasian avattuaan Ina saa äitinsä perinnön, hyvät taikavoimat. 

Roosa murhaa äitinsä kaksintaistelussa ja upottaa ruumiin lampeen. Velhotar tekee liiton Strongbown Leonardon kanssa Glassgowta vastaan. Tyttö haluaa enemmän valtaa ja Leo lupaa sitä hänelle apua vastaan. Roosa saa Leolta myrkyn, jota kaataa kuninkaan manteleihin. Tyttö ei kuitenkaan kaada tarpeeksi, sillä haluaa säästää osan omiin tarkoituksiinsa. Tämän vuoksi manteleita syönyt kuningatar jää henkiin. Roosa jää kiinni myrkytyksestä, mutta nauraa lähtiessään lainvartijoiden mukaan, ettei kuolema ole hänelle ongelma.Luostari - Sommers

L Sommers photo kertaus1031_zpsd7aab6e3.png
Maria
Vulpine ja Rudy

Sisar Maria elää luostarin kiviseinien sisällä muistoihinsa uponneena. Ennen vallankumousta luostari oli täynnä sisaria ja noviiseja, mutta abbedissan vastustettuaan valtaistuimelle noussutta Glassgown sukua koko luostarin väki murhattiin. Maria vietiin sotajoukkojen viihdykkeeksi, kunnes veli Petruska pelasti nuoren noviisin.

Muutaman kuukauden päästä vapautumisestaan Maria synnytti vauvan Siiri Rembrantin avulla, mutta hylkäsi lapsensa edes katsomatta tätä Siirille. Lapsi oli hänestä pahan ruumiillistuma ja olisi ollut parempi jos joku olisi hukuttanut sen.

Maria rakastui komeaan nuoreen ritari Islingtoniin ja saa tämän kanssa kaksostytön Rudyn ja Vulpinen. Maria pitää tytöt sanomalla näitä orvoiksi, jotka luostarin portaille oli hylätty, eikä suostu kertomaan totuutta kenellekään.

15 kommenttia:

 1. Mukava info-pläjäys Pinewoodin elämästä. Tämän kanssa oli mukava tarkentaa tietämystään ja vavistella unohtuneita seikkoja hereille. Kiva idea tehdä tässä vaiheessa Pinewoodin eloa tehdä tälläinen muistin virkistys ruiske.

  Itse ainakin pidin kovasti kun sain lueskella ja muistella menneitä tapahtumia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että pidit info-pläjäyksestä :) !
   Täytyy sanoa, että oli itellekin ihan valaisevaa etsiä sitä kuuluisaa punaista lankaa omien juonten keskuudesta.. Välillä tuntuu, että itsekin sekoaa omiin juoniin ja vaikka mihin muuhun...

   Kiitos ja kumarrus kommentista <3

   Poista
 2. Oi, Pinewoodissa on ehtinyt tapahtua paljon! Olipas ihanaa lukea tällaista pientä kertausta. Aika hyvin kyllä muistinkin, mutta jotain olin sentään ehtinyt unohtaa. Kiitos tästä, hyvä idea tosiaankin! :) Odottelen jo innolla Pinewoodin tulevia tapahtumia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että muistit suurimman osan ;) !
   Välillä pelkään, että lukijat ovat aivan hukassa miljoonien eri juonien kanssa! Yritän kuitenkin laittaa aina osan alkuun tarpeelliset kertaukset edellisistä osista... ;)

   Kiitos kommentista <3

   Poista
 3. Olipa mahtavaa päästä kertaamaan Pinewoodin tapahtumia. Aika paljon muistin mutta joitakin asioita oli päässyt unohtumaan, nyt on kuitenkin perheiden kiemurat taas tuoreessa muistissa. Ja melkoisia juonikiemuroita onkin :) Tässä ihan innolla jo odottelee mitä kaikkea Pinewoodin asukkaiden päänmenoksi oletkaan taas keksinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurinosa kommenotivista lukijoista näyttää kuitenkin muistaneen tapahtumat yllättävän hyvin ,)! Teki hyvää tämä musitin virkistys itsellekin, kun joutui kirkastamaan itselleen pääjuonet, jotka todella ovat viemässä jonnekin ja ovat tulevaisuuden kannalta merkittäviä..

   Kiitos kommentista <3

   Poista
 4. Johan olikin muhkea kertaus, en edes muistanut, mitä kaikkea Pinewoodissa on tapahtunut. .-D Olisi ehkä ollut kivempi, jos vanhoista osista olisi ollut aiheisiin sopivia kuvia, mutta meni se näinkin. .-) Pitäisi varmaan itsekin tehdä jonkinlainen kertaus/tiivistelmä Iloliemiin ja Taikapölyyn, kun osia on melko muhkeasti jo niihin kertynyt. .-D Jään varsinaista osaa odottamaan. .-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas muhkeampaakin muhkeampi vastaus ;) !
   Hyvä, että kertauksesta oli apua. Tulihan siinä ainakin täsmennettyä ne juonet, jotka ovat tärkeitä tulevaisuuden kannalta :D !

   Ajattelin itsekin ensin, että laittaisin kuvia vanhoista osista, mutta totesin, että aivan mahdoton urakka. Niinpä tein perhepotretit edes näyttämään minkä näköisiä perheen simit ovat ja ketä perheeseen kuuluu. Niin ja edes vähän elävöittämään tekstiä ;) !

   Täytyy myöntää, että olisi hauska saada kertaus Taikapölystä ja Iloliemestä! Varmasti on paljon, joka on jäänyt humaamatta tai muuten vain unohtunut!

   Kiitos kommentista <3

   Poista
 5. Ihanaa kun jaksoit tehdä kertauksen ja nyt entistä enemmän odotan että tarinaan tulisi jatkoa.
  Tämä on ehdotoomasti yksi lemppareistani ja harmittaa kun on ollut näin pitkä tauko. Mutta onneksi olet ilmeisesti piakkoin tekemässä lisää.
  Sulla on ihan mielettömät juonenkäänteet jokaiselle perheelle. Ja taas tämän pinewoodin myötä tekisi miele ladata keskiaikatavaraa ja ruveta itsekin pelaamaan rkc:tä.
  Yksinkertaisesti ihana tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla jälleen, että pidät PInewoodista. Siihen ei voi vain kyllästyä ;) ! Uusi osa on valmiina nyt, kunhan vain järjestä sen pienen hetken aikaa, että ehdin julkaista mokoman.

   Heh.. Kilpisillä on aivan sama vaikutus muhun.. Yleensä ennen kuin alan kirjoittaa kommenttia, niin mulla on eri lataussivustojen sivuja auki ja etsin tavaroita peliini. Rkc on kyllä hauska haaste. Hieman pitkä aikainen, mutta hauska, kun asennoituu oikein :D

   Kiitos kommentista <3

   Poista
 6. Huihui, kylläpä mulla kesti tämän lukeminen ja kommentointi :/ Aika ei vaan tunnu riittävän kaikkeen...
  Pitemmittä puheitta kiitos tästä kertauksesta, muutamat asiat oli mulle aivan uusia, kuten tuo, että Maria heivasi ensimmäisen lapsensa Siirille :o Kukas tämä napero sitten oli? Roosa?

  Kuitenkin, hyvä oli virkistää muistia tämän kierroksen tapahtumista. Huomasin muuten, ettei linkki 3. kierroksen viimeisessä osassa(=extra) toimi, ilmeisesti linkin lopusta puuttuu yksi l (:
  Muttamutta, hienosti oli tiivistänyt paljon tapahtumia melkoisen lyhyeksi tietopaketiksi.
  Ihania juonenkäänteitä keksit näille simeille! Menee ihan pää pyörälle, kuka oli kenenkä lapsi, kuka rakastaa ketä, ja kuka kuoli, kenen toimesta ja milloin. Jospa itselläkin mielikuvitus laukkaisi noin nopsaan :--D
  Kiitos tästä, uutta osaa odotellessa (: Toivotaan että 5. kierros alkaisi hieman rauhallisimmissa merkeissä, kuin tämä kierros loppui :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tuntuu olevan aina kauhean kiireistä aikaa, ainakin itselle.. Maria jätti 3. extrassa syntyneen ensimmäisen lapsensa Siirin kotiin. Lapsen sukupuolta tai muutakaan ei tiedetä... ;)

   Kiitos muuten, että kerroit tuosta linkistä. Kävin korjaamassa!
   Ei niitä aina tule kunnolla katsottua, varsinkin nyt, kun joutui oikein tehtailemaan linkkien kanssa, bloggeriin siirtyessä..

   Välillä sitä on itsekin mielikuvituksenasa kanssa umpisolmussa. Ajatuksia on liikaa, mutta osista ei voi tehdä aivan tolkuttoman pitkiä! Nytkin pelailin herttuoiden osaa, niin jouduin jättämään kaavailemiani tapahtumia ainakin alustavasti pois, kun suunnitelmiin pyörähtikin muutama entistä parempi ideä :D !
   Eli sinne meni se toivo 5. kierroksen kanssa.... ;)

   Kiitos kommentista <3

   Poista
 7. Huh, kaikenlaista onkin Pinewoodissa jo ehtinyt tapahtui näiden kierroksien ajan, ja täytyy kyllä nolostuneena myöntää, että jotkut jutut olivat jo ehtineet unohtuakin, mutta kyllähän tämä taas toi asioita mieleen.
  Todella hyvin olet pitänyt juonet kasassa ja aina keksinyt uusia juttuja. Luultavasti itselläni menisi sormi suuhun, kun pitäisi noin monelle perheelle keksiä jotain, vaikka jotkut noistakin tapahtumista punoutuu monenkin perheen kautta yhteen.

  Nyt jäänkin odottelemaan mielenkiinnolla Pinewoodin seuraavia tapahtumia, sillä tämä sai taas paljon kysymyksiä heräämään! :D

  VastaaPoista
 8. Tämä oli kyllä ihanan hyödyllinen kertaus, pystyi paremmin tämän lukemisen jälkeen laittamaan tilanteita aikajärjestykseen ja yhdistelemään tapahtumia hieman paremmin mielessään :)
  Pari tapahtumaan oli kieltämättä päässyt livahtamaan mielen perukoilta, nyt tuli nekin muistuteltua mieleen ;D Tämä oli näin tiivistettynäkin samalla viihdyttävää, mieliala nousi kyllä huomattavasti tällä ruokatunnilla (lounas mikä lounas, kun hengenravinto on näin täyttävää :D ).

  VastaaPoista
 9. Olipas hyödyllinen ja herkullinen kertaus Pinewoodin solmuista. Nythän sitä vasta oikeasti ensimmäistä kertaa sisäistin, että onpas paljon tapahtunut ja uskomattoman hyvin sidot eri perheiden kohtaloita yhteen. Pointsit siitä :) Ihan kateeksi edelleen käy, kuinka osaatkaan kirjoittaa niin hyvin! Ehkäpä omakin simsseilyinto tässä sai hiukan kipinää...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!