26.7.2012

23. Osa: Park

Photobucket
84 kuvaa
 
Johan tässä ehti kuluakin aikaa. Blogi on muuten vähän rempsallaan, mutta pääsin vähällä moniin muihin verrattuna. Itselläni ei kadonnut kuin banneri, kommenttilaatikon taustakuva ja yksi kuva yhdestä taloesittelystä. Osan ottoni niille, joiden blogeista katosi kaikki kuvat. Kaksi vuotta on pitkä aika kuvien kadota...
Toivotaan, ettei photis hajoa ihan heti samalla tavalla!
Nyt päästän teidät lukamaan!

Osassa saattaa olla kohtauksia, jotka järkyttävät tai eivät sovi herkemmille tai nuorimmille lukijoille.
Viimeksi Parkeilla: Perhe vietti joulua yhdessä Stonejen kanssa. Talonpoikaisperheet ovat sopineet, että Stonejen perijä Henry nai Parkien tyttären Marillan. Talonpojat viettävät paljon aikaa yhdessä askareita hoidellen. Brian, perheen isä, opettaa poikaansa Mattia metsästämään kirveelle, kuten Parkien suvun perinteisiin kuuluu.
Carolin raskaus päättyy kauheaan tapaturmaan, kun nainen kaatuu portaissa. Sisar Maria ei kykene pelastamaan perheen äitiä, mutta perheeseen syntyy tyttö Caroline. Koko perhe on surun murtama, mutta selviytyy hiljalleen arjen askareita tehden.
Photobucket
Brian hyväili pienen tyttärensä pehmeää vatsaa toivoen tämän nukahtavan hiljaiseen hytkytykseen. Caroline oli hänen silmäteränsä, hänen oma pieni ruusunnuppu ja viimeinen muisto Carolista. Brian saattoi nähdä kuopuksessaan Carolin. Tyttö oli tullut äitiinsä pieniä meripihkanvärisiä silmiään myöten. Brian usein kuvitteli Carolin vierelleen, nukuttamaan yhdessä heidän pientä tytärtään, kuten he aikoinaan olivat kaksosia yhdessä nukuttaneet. Hän kaipasi kosketusta, niin että sydäntä puristi. Silti mies ei saattanut sitä kenellekään kertoa. Hän pelkäsi kaksosten huolestuvan hänestä, kun näillä oli muutenkin liikaa huolia.
Photobucket
Marillan Nipestä oli tullut perheen salaisuuksien kantaja. Kun muut eivät olleet näkemässä ja kuulemassa, pieni maaorava sai kuulla kaiken. Sydäntä särkevimmät ja raastavimmat salaisuudet, joita ei muille haluttu uskoa huolestuttamisen pelossa. Alakerran ovelta kantautuva koputus sai Brianin laittamaan Nipen takaisin häkkiinsä ja suuntaamaan ovelle. Nyt olisi aika. Stonet olivat tulleet.
Photobucket
Photobucket
Kostea kevät oli estänyt saunan rakennus hankkeen täysin, mutta kesä oli alkanut kuivana ja kuumana. Kelit olivat todella suopeat rakentamisen kannalta. Perheiden miehet olivat sopineet, että he yhdistäisivät voimansa rakennustöiden jouduttamiseksi. Puut seisoivat jylhänä pystyssä tietämättä tulevasta. Brian katseli, kuinka Matthew ohjeisti jo suureksi kasvanutta Henry poikaansa kirveen käyttelyn saloihin. Brian ei neuvoja tarvinnut ja heilautti kirvestään.
Photobucket
Brianin oma Matt oli vielä liian pieni nostamaan painavaa kirvestä ilmaan satuttamatta itseään saatikka sitten puita kaatamaan. Matt pyörikin metsässä yksinään keräten sammalta tilkkeeksi hirsien väliin. Kateellisena poika tuijotti Henryä ja kirvestä, kun hänen katseeseensa osui jotain, joka ei kuulunut metsään ja jota kaatuva puu uhkaavasti lähestyi.
Photobucket
Brian kuuli poikansa kauhistuneen huudahduksen. Hetken hän pyöritteli päätään, kunnes lopulta tajusi, mikä pojan oli pelästyttänyt. Brian ei voinut tehdä mitään, kun puu jo kaatui ja mätkähti pitkin pituuttaan suoraan toisen metsässä liikkujan päälle. Kiireesti mies juoksi toivoen, ettei kaikki olisi jo liian myöhäistä.
Photobucket
Brian kiskoi naisen puun alta, ja tunsi sydämensä hyppäävän yhden onnesta naisen räpytellessä orvokin sinisiä silmiään auki. Siniset ja täynnä elämää, kuten Carolin silmät joskus aikoinaan olivat olleet.
Photobucket
Saadessaan lopulta silmänsä irti naisesta, Brian tarttui tämän ojennettuun käteen ja kiskaisi naisen ylös.
Photobucket
Kiitollisena hengestään nainen rutisti itsensä hämääntynyttä Briania vasten. Ujosti mies kiersi kätensä naisen ympärille. Tunne, jota hän ei enää koskaan ollut kuvitellut tuntevansa, levisi hiljalleen sydämestä koko kehoon. Pitkästä aikaa Brian kuului johonkin ja se oli tähän. Onni suorastaan räjähti hänen rinnassaan miehen tajutessa, ettei hänen kuulunutkaan olla yksin.
Photobucket
Pitkään pari tuijotteli vain toisiaan kykenemättä irrottamaan katsettaan toisen silmistä. Toivo siitä, että he saisivat jakaa elämän ilot ja surut yhdessä, heijastui molempien katseista saaden heidät hymyilemään. Vierestä kuuluva yskäisy palautti parin takaisin pilvilinnoista metsään, jossa he seisoivat.
Photobucket
Matthew esittäytyi naiselle, joka esittäytyi takaisin puunhakkaajan tytär Marie Mazzaksi. Nainen oli ollut keräämässä korvasieniä, jotka näin vetisen kevään jälkeen kukoistivat metsässä. Matt seisoi aikuisten vieressä hiljaa tuijottaen ymmärtämättä täysin, mitä juuri äsken oli tapahtunut. Isä ei saanut katsettaan irti tuosta puun alle jääneestä naisesta, eikä Marie tuntunut edes huomaavan Mattia. Hänhän tämän hengen oli varoituksellaan pelastanut, eikä isä.
Photobucket
Työt päätettiin lopettaa onnettomuuden jälkeen. Puunkaatamisesta oli mennyt maku Marien jäätyä puun alle. Pikaisesti Henry oli kuitenkin laskenut, ettei puita tarvitsisi enempää kaataakaan. Niiden pitäisi riittää saunaan näinkin.

* * * *
Photobucket
Aika kului ja elämä jatkui Parkien talossa arjen rutiinien parissa. Marie tuntui kuitenkin tulleen taloon jäädäkseen. Mattista tuntui, että nainen oli kaikkialla. Carolinen syntymäpäivilläkin tämä oli saanut kunnian, pitää tyttöä sylissään ja auttaa tätä kynttilöiden puhaltamisessa, joka muuten olisi kuulunut isälle.
Photobucket
Caroline Park
Photobucket
Ennen kuin Matt huomasikaan Brian oli kutsunut naisen hänen ja Marillakin syntymäpäiville, joille ei edes Stoneja ollut kutsuttu. Kaikki pitivät Mariesta, mutta jokin sai Mattin uskomaan, ettei nainen ollut hänen isäänsä varten. Brian oli kuitenkin niin onnellinen Marie rinnallaan, ettei Matt uskaltanut rikkoa tämän onnea ja pahoittaa isänsä mieltä. Isä hymyili nyt ensimmäistä kertaa koko sydämestään Carolin kuoleman jälkeen.
Photobucket
Photobucket
Seuraten Marillan esimerkkiä Matt kumartui kakkukynttilöiden puoleen ja puhalsi, yrittäen olla välittämättä Mariesta. Elämässä oli paljon muutakin kuin isän kutsumista juhlavieraista huolehtiminen.
Photobucket
Iloinen puhe täytti Parkien ruokapöydän perheen vetäytyessä syömään herkkuja. Vain Brian istui hiljaa paikallaan pöydän nurkassa kuin uponneena ajatuksiinsa.
Photobucket
Yhtäkkiä mies kaivoi paitansa taskusta pienen punotun rasian ja työnsi sitä Marieta kohti.
"Marie, olet meille jo nyt kuin perheen jäsen. Isäsi kanssa asia on jo sovittu, mutta halusin kysyä sinulta itseltäsi. Tulisitko vaimokseni ja lasteni äidiksi?"
Photobucket
Marien tuijotti kykenemättä liikkumaan tai puhumaan. Naisen kiihtynyt hengitys pihisi kovaäänisesti suun eteen laitettujen sormien välistä, kunnes nainen huokaisi:
"Oi, Brian!"
Photobucket
"Tulen! Minä tulen!" Nainen huudahti avatessaan rasian jossa pilkisti Parkien suvun perintösormus. Matt tunnisti harmikseen sormuksen. Se oli aikoinaan kuulunut hänen äidilleen ja nyt se koristaisi Marien nimetöntä.
Photobucket
Marilla onnitteli aidosti iloisena kihlaparia ja varsinkin isäänsä. Tyttö oli ikionnellinen, että isä löysi jonkun rinnalleen, eikä joutuisi olemaan yksin. Monet yöt tyttö oli kuullut isänsä tukahdutetun itkun kaikuvan tämän makuukamarista, mutta nyt kaikki muuttuisi. Isä oli lopultakin löytänyt jonkun ja vielä jonkun niin ihanan kuin mitä Marie oli heidän perheelleen ollut nämä viime viikot.
Photobucket
Matt olisi halunnut iskeä haarukkansa pystyyn toisiaan hyväileviin käsiin. Kaiken muun hän oli kestänyt, mutta tätä hän ei kestäisi. Hetken hän toivoi, ettei olisi huutanut metsässä pelastaakseen Marien. Marie ei ollut hänen äitinsä ja sen hän tekisi tälle tulokkaalle vielä selväksi.

* * * *
Photobucket
Marilla poistui pöydästä tyytyväisenä hymyillen lämpimään kesäiltaan kypsiä omenoita poimimaan. Puutarha ei loistanut enää samassa loistossa, kuin äidin vielä ollessa elossa, mutta Marilla oli silti tyytyväinen saavutukseensa. Hän oli sentään saanut omenoita kypsytettyä. Mitä siitä, jos niissä olisi muutama mato asustamassa. Kyllä hän vielä ehtisi oppia.
Photobucket
Oksan rapsahdus sai tytön heräämään omenan täytteisistä ajatuksistaan ja etsimään äänen lähdettä. Stonen perijä Henry, jolle hänet oli jo ennen syntymäänsä luvattu, asteli hiljalleen tyttöä kohti.
"Luulitko että unohtaisin kaunokainen?" Kuului Henryn täyteläisen matala ääni, joka sai Marillan polvet notkumaan tytön painon alla.
Photobucket
Photobucket
Henry ojensi Marillalle pienen paketin, jonka paketoinnista päätellen poika oli omakätisesti kasannut. Parin sormenpäät hipaisivat toisiaan hellästi paketin vaihtaessa omistajaa. Marillasta tuntui kuin pieni sähköisku olisi kulkenut sormen päistä sydämeen asti ja Henryn ilmeestä päätellen poika oli tuntenut samoin.
Photobucket
Marilla tunsi poskiensa kuumenevan ja oli onnellinen yön hämäryydestä, jossa punaisena hehkuvat posket eivät näkyisi niin selkeästi. Tyttö katsahti kohti yötaivasta, jolla tuhannet pienet tähdet tuikkivat hänelle kuin kannustaen.
Photobucket
Omenapuun katveessa tähtien alla Marilla painoi huulensa Henryn huulille. Perhoset kutittelivat tytön vatsanpohjaa pojan vastatessa suudelmaan. Marillasta tuntui kuin hän olisi tanssinut enkelien kanssa tuoksuvalla kukkaisniityllä. Heidän, hänen ja Henryn, tulevaisuus oli tähtiin kirjoitettu.

* * * *
Photobucket
Onnellisena Brian kylvetti pientä tytärtään. Caroline nauroi iloisena katsellen isänsä onnesta sädehtiviä kasvoja. Tyttö ei muistanut koskaan nähneensä isäänsä noin onnellisena.
"Ajattele Caroline! Sinä saat äidin." Brian sanoi onnellisena siihen, että saattoi tarjota kuopukselleenkin mahdollisuuden äidinrakkauteen. "Meidän pieni perhe on pitkästä aikaa taas täydellinen." Pieni vihlaisu sydänalassa kertoi kuitenkin Brianille, ettei Marie voisi ikinä täyttää Carolin paikkaa. Carol oli ollut miehen elämän rakkaus, eikä Brian uskonut, että sellaista voisi löytää toistamiseen. Hän halusi kuitenkin yrittää. Marie oli mahtava äiti, eikä Caroline muuta äitiä tuntenutkaan.
Photobucket
Nippe vinkui nurkassaan kauhuissaan Missen harjoitellessa olemattomia metsästystaitojaan. Laiska kotikissa, joka oli tottunut mehevään kala-annokseen lautasella, ei saanut edes lintua kiinni. Silti Missestä tuntui, että hänen täytyi purkaa kiukkuaan johonkin. Nippe oli ja pysyi kuitenkin kalteriensa takana, eikä tullut ulos.
Photobucket
Missestä tuntui että jotain oli tapahtumassa. Tähän taloon oli muuttanut uusiasukas, eikä Misse ollut ollenkaan varma, että se oli hyvästä. Vähän kissa oli yrittänyt raapaista tulijaa saadakseen tämän ymmärtämään, ettei hän ollut tervetullut, mutta mitä vielä. Misse oli itse lentänyt niskavilloista pihalle. Kiukkuisena kissa purki tuntojaan puuämpäriin, joka sattui olemaan vain väärässä paikassa väärään aikaan.
* * * *
Photobucket
Photobucket
Marie veti paksua peittoa ylleen. Tästä tulisi huomisesta lähtien hänen uusi makuukamarinsa. Brian oli kaivannut vintiltä ylimääräisen patjan ja täkin, jolla mies nyt nukkua alakerran perhehuoneessa. Marie katseli ympärilleen. Kaikki näytti olevan kunnossa, mutta silti jokin kaivoi hänen sisintään. Mikä se oli? Sitä hän ei ymmärtänyt. Hänen olisi pitänyt olla onnellinen morsian, sillä Brian oli hieno mies, paljon parempi kuin monilla muilla. Nainen ei vain tuntenut kuuluvansa tänne, tähän huoneeseen. Se oli jonkun toisen. 
Photobucket
Matt kömpi aamulla ensimmäisenä ylös. Poika naurahti kuullessaan siskonsa äänekkään tohinan yläpunkasta. On siinäkin Henrylle kuunneltavaa, Matt mietti nauraen itsekseen. Toisaalta Matt ei ollut alkuunkaan varma, osaisiko hän enää ikinä nukkua ilman tuota tuttua tohinaa, johon hän oli koko elämänsä oppinut nukahtamaan.
Photobucket
Marilla heräsi kovakouraiseen tönäisyyn. Tyttö nousi hätkähtäen istumaan sänkynsä reunalle ihmetellen mikä veljeä tänä aamuna noin nyppi, kunnes muisti isänsä häät. Heillä oli vaikka kuinka paljon tehtävää.
Photobucket
Nopeasti sisarukset pukivat päälle ja suuntasivat siistimään kasvimaata. Sen pitäisi olla täydellinen ennen hääseremoniaa, joka oli suunniteltu omenapuiden katveeseen. Rikkaruohot ja itikat eivät olleet kutsuvieraslistalla.
Mattille hyönteisten myrkyttäminen kärpässienimaidolla antoi mahdollisuuden purkaa tunteitaan isänsä uudesta vaimosta. Marilla katseli silmät suurina veljensä puuhia, kun tämä välistä talloi muristen hyönteisiä, joihin pelkkä kärpässienimaito olisi riittänyt oikein hyvin.
Photobucket
Marillan tiedustellessa veljensä puuhien syytä, Matt katsoi siskoaan tuimasti. Tyttö ei osannut tulkita alkuunkaan veljensä ilmettä, kunnes tämän huulille syttyi tuo ainainen ilkikurinen hymy. Ennen kuin tyttö huomasikaan oli hän jo veljensä kainalossa, joka jo itsessään oli Marillasta tarpeeksi paha-asia, Mattin hieroessa samalla rystysiään tytön päätä vasten. Marilla ei tiennyt miten veli olisi voinut osata ärsyttää häntä paremmin.

* * * *
Photobucket
Marie tuijotteli hääpukuaan, jonka oli saanut lainaan siskoltaan. Sisko oli mennyt naimisiin aikoja sitten ja Mariesta oli ollut kovaa vauhtia tulossa vanhapiika. Olihan hän sentään 21-vuotias, eikä kukaan ennen Briania ollut edes huomannut häntä.
Puku oli uskomattoman valkoinen ja korosti upeasti Marien oliivin ruskeaa ihoa. Marie kampasi hiuksensa auki nauttien viimeisestä tilaisuudestaan pitää niitä avonaisena. Avioituneiden naisten ei ollut soveliasta kulkea hiukset auki, vaikkakin kuningatar itse rikkoi tätä sääntöä.
Photobucket
Ujosti Marie laskeutui portaita alas ja kurkisti ikkunasta puutarhaan. Vieraat olivat saapuneet ja veli Petruskakin näytti olevan paikalla. Marien suvusta kukaan ei ollut saapunut, mutta eipä Marie ollut heitä kovasti odottanutkaan.
Photobucket
Photobucket
Kävellessään Brianin luo alttaria kohti Marie oli kiitollinen pitkästä mekostaan, joka peitti hänen jalkojensa tärinän. Kuin rohkaistakseen morsiantaan Brian ojensi viimeiselle metrille kätensä, johon Marie tarttui kuin hukkuva köyteen.
Jossain kaukana veli Petruska aloitti "Olemme kokoontuneet tänä upeana päivänä...", mutta Marie ei kuullut enää mitään. Petruskan puheet aviovaimon velvollisuuksista menivät häneltä täysin ohitse.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Kaikki tapahtui kuin unenomaisesti. Ilmeisesti Marie oli muistanut sanoa oikeat sanat oikeissa kohdissa, kun vieraat taputtivat onnellisena tuoreelle avioparille. Marie tunsi Brianin käsien kiertyvän ympärilleen ja miehen huulien painautuvan omiaan vasten.
Photobucket
"Ensimmäinen suudelma avioparina!" Brian mutisi kuiskaten Marien huulia vasten. Brianin lämpö sulatti naisen jännityksen ja muurit, jotka tämä oli kasannut hääaamuna pitämään itseään pystyssä. Hän oli nyt Marie Park ja Marie Park oli onnellisempi kuin koskaan aikaisemmin elämässään.

* * * *
Photobucket
Photobucket
Matthew rymistely tontin kulmassa olevalla tukkikasalla vei Brianin huomion kokonaan itselleen. Marie jäi yksin seisomaan omenapuunalle katsellessaan, kuinka hänen tuore aviomiehensä katosi hänen syleilystään puupinon luokse.
Photobucket
Sauna oli sovittu rakennettavaksi tänä päivänä heti seremonian jälkeen. Marie näki Stonejen emännän leukaperien kiristyvän, kun miehet kävivät töihin juhlavaatteissaan, mutta mitä näiltä saattoi odottaa? Vaatteet pihkaantuen miehet nostelivat tukit päällekkäin tilkiten Mattin keräämillä sammalilla seinänraot.
Photobucket
Photobucket
Miesten koeajaessa saunaa Marilla sytytteli hellan puita taikoakseen hääaterian juhlaväelle. Miesten rakennuspuuhat olivat vähän syöneet hääpäivältä pohjaa, mutta pääasia Marillasta oli, että sauna oli valmis. Sitä oli suunniteltukin jo pitkään ja kyllä Marie ymmärtäisi.
Photobucket
Iloisina ja puhtaina miehet tulivatkin Marillan kattamaan ruokapöytään. Diana oli laittanut häiden kunniaksi sahtia tulemaan ja se maittoikin juhlaväelle. Matthew toivotteli nuorelle parille paljon onnea ja voimakkaita poikia, jolloin Marie meinasi tukehtua kalanpalaansa.
"Tottahan teille nyt lapsia siunaantuu!" Matthew katseli kummissaan vieressään kakovaa ystävänsä nuorikkoa.
Photobucket
Photobucket
Marie ei voinut ymmärtää, miten Brian oli saanut järjestettyä heille tällaisen hääkakun muutamalla tuokkosella mansikoita. Yleensä Rowleyn kakkuihin ei ollut varaa kuin aatelisilla. Säälien upeaa luomusta Marie leikkasi ensimmäisen palan kakusta.
"Sain kunnin leikata kakun ensimmäisenä, joten sinä saat kunnian maistaa sitä ensimmäisenä." Marie sanoi lempeästi miehelleen ja ojensi haarukalla tälle palasen saaden vastaukseksi tyytyväistä mutinaa ja maiskuttelua.

* * * *
Photobucket
Henry oli löytänyt Marillan pihalta tähtiä tuijottelemasta, eikä poika voinut vastustaa kiusausta liittyä luvattunsa seuraan. Hellästi hän veti tytön kainaloonsa nauttien suuresti tämän pehmeästä painossa rintakehäänsä ja käsivarttaan vasten.
Henry näytti niin komealta juhlavaatteissaan, ettei tytön tähtien katselusta meinannut tulla mitään. Marilla tiesi, ettei poika ollut komea perinteisellä tavalla, mutta tämä oli sisältä kauniimpi, kuin kukaan kenet hän tunsi. Henryn voimakkailla käsivarsilla Marilla tunsi olonsa turvalliseksi. Tässä häntä ei voisi kukaan satuttaa.
Photobucket
Ennen nukkumaanmenoa Nippe sai vielä kuulla tarkan kertomuksen siitä, millaista oli ollut käpertyä Henryn rintakehää vasten tiukasti kainaloon. Poika oli pitänyt Marillaa kuin tyttö voisi kadota hetkellä millä hyvänsä. Marilla ei kuitenkaan koskaan karkaisi Henryltä, ei koskaan.

* * * *
Photobucket
Marie kuunteli miten Brian kuorsasi hänen vieressään tyytyväisenä. Mies oli nukahtanut välittömästi saatuaan täytäntöön heidän avioliittonsa. Marie oli kaivannut kuitenkin jotain enemmän. Tuntui kuin Brian ei edes ollut hänen luonaan henkisesti koko aikana. Marie kurkisti etupihalle katsoen miehensä edellisen vaimon hautaa. Tämän luona Brian oli ollut. Marie tunsi olonsa niin likaiseksi ja hyväksikäytetyksi.
Photobucket
Nainen hiipi hiljaa alusvaatteillaan portaat alas toivoen saunassa olevan vielä jotain lämpöä miesten jäljiltä jäljellä. Hän ei kestänyt enää hetkeäkään tuon miehen tuoksua omalla ihollaan. Ajatuskin sai hänet voimaan pahoin.
Photobucket
Matt istui alastomana lauteilla Marien astuessa sisään alusvaatteissaan. Hiljaa poika tuijotti isänsä vaimoa, joka poikaa huomaamatta ajatuksissaan alkoi hiljalleen riisua vähiä vaatteitaan paljastaen oliivin ruskean ihonsa kauttaaltaan Mattille. Marie kauhistui tajutessaan lopulta, ettei sauna ollutkaan tyhjä. Kömpelösti nainen yritti kerätä alusasunsa osia lattialta ja kadota ovesta ulos, kun poika tarttui naisen käteen estäen tätä lähtemästä.
Photobucket
Matt ei uskonut koskaan nähneensä kauniimpaa ilmestystä, mikä saunan ovesta oli juuri hetki sitten saapunut. Poika veti Marien hellästi lähelleen suudellen naista samalla ujosti.
Kauhu suli naisen sydämestä. Nyt hän tiesi, mitä hän oli kaivannut. Rakkautta, jakamatonta huomiota, jota tämä poika hänelle tarjosi. Marie painautui kuin vaistomaisesti pojan alastonta ruumista vasten, vaatien tältä jotain, mitä ei ollut mieheltään saanut.
Photobucket
Hellästi Matt taivutti Marien lauteille nauttien naisen kaarevista muodoista sormiensa välissä. Tätä hän oli halunnut siitä saakka, kun hän ensi kertaa näki Marien tulevan esiin kaatuneen puun alta. Marie oli alusta asti kuulunut hänelle. Hän tämän pelasti. Vapisten poika painoi huulensa Marien rinnoille, antaen naisen opastaa itseään rakkauden saloihin.
Photobucket
Hiljaa Matt veti peittoa ylleen. Se oli tutunut niin hyvältä sillä hetkellä, mutta nyt hän tunsi vain katumusta. Isä ei ikinä ymmärtäisi. Silti hän rakasti Marieta yli kaiken maailmassa ja toivoi eniten, että Marie vastaisi hänen tunteisiinsa. Matt nuuhki käsivarttaan, joka tuoksui vielä naiselle. Kunhan vain tämä olisi onnellinen.

* * * *
Photobucket
Marie kirnusi voita keittiössä hiki valuen. Ei kirnuaminen ennen näin voimille ollut ottanut, mutta pieni elämän alku naisen vatsassa vaati veronsa kaikessa.
Photobucket
Täysin ajatuksiinsa uponnut Marie kiljahti kauhusta tuntiessaan käsien kiertyvän vatsansa ympärille. Tuoksusta ja käsien hellästä kosketuksesta hän kuitenkin tunnisti käsien omistajaksi Mattiksi. Brian ei koskaan koskenut häntä näin.
Photobucket
Photobucket
Onnellisena Marie pyörähti ympäri Mattin käsivarsien sisällä painaen huulensa pojan huulia vasten.
"Miten täällä jaksellaan?” Matt esitti kysymyksen niin Marielle, kuin naisen vatsassa kasvavalle Parkien suvun uudelle jäsenelle.
"Hyvinhän täällä jaksellaan." Marien sanoi hymyillen taputellen samalla vatsaansa, "mutta tiedän miten jakselisimme vielä paremmin!" Marie sanoi kasvoillaan tuo hymy, joka kertoi Mattille kaiken.
Photobucket
Matt tarttui naisen käteen ja antoi tämän johdattaa itsensä isänsä makuukamariin. Marie sai hänen sydämensä laulamaan toisin kuin kukaan muu tyttö, jonka hän oli tavannut. Vaikka Matt murehti usein isäänsä ollessaan erossa Mariesta, hän ei silti voinut vastustaa naista saatikka sitten muistaa isäänsä tämän seurassa. He käyttivät kaikki hetket hyväkseen, jotka vain arjen keskeltä löysivät.

* * * *

Photobucket
Hiljalleen Marie rummutteli jo isoksi kasvanutta vatsakumpuaan. Pienokainen potki kuin vastatakseen äitinsä rummutukseen ja sai Marien suupielet vetäytymään hellään hymyyn. Hän ei todellakaan tiennyt kumpi oli isä, eikä hän tiennyt kumman olisi halunnut olevan isä. Ainoa asia, minkä hän tiesi oli se, ettei hän voisi elää ilman Mattia, mutta ei ilman Brianiakaan. Samalla hän kuitenkin tiesi, ettei hän enää voisi jatkaa tätä. Hän oli antanut kaiken jatkua liian pitkään. Makuukamarin ovi narahti herättäen naisen ajatuksistaan.
Photobucket
Brian istahti vaimonsa viereen sängylle asettaen samalla kätensä tämän vatsakummun päälle. Tuntiessaan pienet potkut vatsanpinnalla, mies painoi päänsä vaimonsa vatsalle saaden poskipäähänsä aimo tujauksen vatsanasukin kantapäästä.
Photobucket
Brian nosti katseensa nauraen vaimoonsa ja veti tämän syliinsä.
"Olethan aina minun?" Brian kysyi katsellen vaimonsa orvokin sinisiä silmiä. Hiljainen kuiskaus, josta juuri ja juuri saattoi erottaa myöntävän vastauksen, sai miehen vetämään vaimonsa vielä tiukemmin itseään vasten hukuttaen samalla naisen suudelmiin.

* * * *
Photobucket
Marie oli päättänyt, että vauva olisi Brianin. Hän oli aamulla riidellyt kovaäänisesti Mattin kanssa asiasta. Poika oli vakuuttunut, että vauva oli hänen. Marie sulki hetkeksi silmänsä ja veti vapisten henkeä. Hän ei halunnut myöntää itselleen, että asia todella oli todennäköisemmin niin kuin että lapsi olisi Brianin. Hän oli kuitenkin päättänyt ja hänen päätöksensä piti. Matt kyllä unohtaisi, kunhan saisi itselleen vaimon. Marie säillöisi heidän rakkautensa muistoaan ikuisesti sydämensä syvyyksissä.
Photobucket
Photobucket
Marilla oli perinyt äitinsä kankaanteko taidon ja kangastilaukset. Iltaisin auringon laskettua tyttö istahtikin kehräämään lankaa kankaita varten. Caroline oli saanut isältään syntymäpäivälahjaksi omat pienemmät mattopuut joita tyttö käytteli Marillan ohjauksessa. Marilla oli ylpeä pikkusiskostaan. Yhdessä he saisivat aikaan vielä ihmeitä.
Photobucket
Kivun täyteinen huudahdus sai Carolinen katkaisemaan vahingossa pujotettavana olevan langan. Matt juoksi katsomaan, mitä verhon takana oleskeluhuoneessa tapahtui ja löysi kivusta pihisevän Marien pitelemästä vatsaansa. Marilla seurasi heti perästä ja nappasi Marien kainaloonsa. Mattin hän käski hakea sisar Marian paikalle.
Photobucket
Photobucket
Marien tuskan huudot täyttivät Parkien talon. Miehet ja pieni Caroline oli ajettu huoneesta, mutta Marilla tuki äitipuoltaan, minkä vain pystyi. Tyttö halusi itse kovasti lapsia, mutta tämä elämän syntymisen todellisuus kauhistutti häntä. Vielä enemmän hän kauhistui, kun vauva lopulta tuli ulos.
Photobucket
Brian odotti kauhuissaan oven toisella puolella, kun hän näki sisar Marian lähestyvän itseään. Hänestä tuntui, kuin hän olisi elänyt uudelleen sen hetken, kun sisar oli tullut ilmoittamaan hänelle Carolin kuolemasta. Mies ei uskaltanut katsoa, vaan hautasi kasvonsa käsiinsä. Lempeä kosketus olkapäässä ja rohkaiseva katse saivat miehen kuitenkin yrittämään mennä katsomaan vaimoaan ja lastaan.
Photobucket
Marilla rynnisti aulan poikki arvaten, mistä saattoi löytää veljensä. Hetken hän tuijotti elämän murjomaa ilmestystä, joka istui sängyn laidalla ja odotti.
Photobucket
Keräten rohkeutensa Marilla istuutui veljensä viereen, joka ei selvästikään halunnut puhua. "En tiedä mitä sinun ja Marien välillä on, mutta toivon, että osaat käyttäytyä järkevästi Matt!" Marilla sanoi saamatta vastausta. Matt tuijotti vain eteensä yrittämättä edes vilkaista siskoaan. "Hyödytöntä." Marilla tuhahti ja nousi lähteäkseen, ovella hän kuitenkin jatkoi "En usko, että isä huomaa, mutta minusta vauva ei ole isän." Saatuaan lopulta veljensä huomion tyttö poistui huuhtomaan kasvojaan kylmällä vedellä. Hän ei olisi kaivannut tällaista heidän perheeseensä.
Photobucket
Brian asteli kamariinsa nähden vaimonsa elossa pitelemässä pientä vauvaa sylissään.
"Tule katsomaan poikaasi!" Marie sanoi väsyneenä ja ojensi kätensä Briania kohti kuin kutsuakseen miehen luokseen.
Photobucket
Pieni poika katseli Briania pienillä sinisillä silmillään ja hymyili.
"Jonah! Hänen nimensä olkoon Jonah!" Brian henkäisi ihastuksen vallassa.

* * * *
Siinä se osa nyt lopultakin sitten oli!
Toivottavasti tykkäsitten...
Tuosta pojan isästä, niin annoin nopan ratkaista asian niin että 66% todennäköisyys Brianille ja Mattille 33%.

Kauan tässä päivitystauossa menikin, mutta osa oli valmiina odottamassa,
joten laitoin sen heti tänne, kun vain vuodatus aukesi.
Eiköhän tässä nyt sitten yritetä palata perinteiseen päivitystahtiin eli toivottavasti 2 viikon kuluttua tavataan!
Ellen sitten saa Pinewoodin synttäreiksi väsättyä jotain pientä :D

Kommentit lämmittäisivät sydäntäni suuresti näin pitkän tauon jälkeen ;)

20 kommenttia:

 1. Hieno osa ja tykkäsin häistä :) Useat ei jaksa järkätä minkäänlaisia häitä, mutta musta on aina kiva nähdä kuvia simien hääjuhlista!

  VastaaPoista
 2. Miksi mie hoksaan tämän vasta nyt? *nenä ruudussa* Pitäisi näköjään tarkastella hieman useammin tuota omaa poksia.
  Mutta itse osaan. Olen luonnostani epäluuloinen ja näin epäilen Marienkin olevan hieman hämärä tyyppi tai tuovan vaikeuksia mukanaan. Muuten tuo Brianin ja Marien ilmeinen salamaihastus oli kyllä aika söpöä. Carolinesta tuli kyllä hauskan näköinen pieni taapero, ja Marillasta sievä nuori neito. Ja onhan se mattkin aika komea :) Mutta Mattilla taitaa olla hieman samanlaisia epäilyjä kuin minulla - tai sitten asiat vain tapahtuivat liian nopeasti tämän makuun.

  Onneksi Marillalla ja Henryllä tuntuu sentään menevän hyvin. Oi, Misse on oman kissani kaima :D Näyttää olevan yhtä palleroinekin kuin tuo meidän vanhaneiti.

  Jotenkin yksinkertaisuudessaan hienosti aseteltu kuva: http://s1095.photobucket.com/albums/i466/mesinen1/Osa23/?action=view¤t=Osa23067.png
  Marie tuntuu itsekin hieman epäröivän, mutta avioliittohan luonee tietynlaistan turvaa - tai ainakin sen pitäisi. (Taas biiseihin liittyvä välihuomautus - hääkohtauksen kohdalla Sade alkoi laulaa "It's a long hard road ahead". Pelästytän kohta itseäni näillä)
  Saunasta tuli kyllä hieno, varmaan tarpeellinenkin paikka.

  Okei, tätä en kyllä arvannut. Onko lapsi Mattin vai Brianin? Kummin tahansa, tästä ei taida seurata mitään hyvää - paitsi tietenkin lapsi itse. Jonah on kyvä nimi pikkuiselle :)
  Lukunautinnosta kiitän, kumarran ja niiaan ja lähden järjestelemään omaa puoltani vuodatuksesta ;D

  VastaaPoista
 3. Olipas taas tapahtumarikas osanen ja juoni sen kuin mutkistuu, kun näyttää siltä, että sekä isä, että poika pitää isän uudesta morsiosta.
  Mietin vain, että mitähän sitten mahtanee tapahtua, kun isälle selviää, että poikakin on touhunnut äitipuolensa kanssa. Luulenpa että siitä tulee iso sotku, mikäli käykin ilmi, että lapsen oikea isä onkin poika, eikä perheenpää itse.
  Mutta hyvin olet tämänkin suunnitellut.
  Mä tässä odottelen, että loma alkaisi ja sitä ennen, että tää vuodatus tulisi kuntoon, että pääsis uutta osaa värkkäämään. Olisi jo vähän molempiin jo tekstiosuutta jonkin verran väkerrettynä, muttei ihan valmiiksi asti.
  No kirjoittelen tässä sitten aina kun inspistä sattuu tulemaan ja muutenkin. :)
  Mutta kiva osanen sulla kertakaikkiaan. Ai muuten, en muistakaan, että ehditkös sinä lukea tuoreimman osan, jonka sain aikaiseksi, ennen kuin vuotis alkoi oikkuilla?
  Taisit vissiin lukaista ja kommentoida. Jos tonne mun puolelle nyt pystyy kommentoimaan, muualle kuin chat boxiin.

  VastaaPoista
 4. En tiedä mistä aloittaisin. Niin ihana osa oli varsinkin näin pitkän ajan jälkeen.

  Lavastukset olivat taas huikeita. Tuo alun puun kaatuminen ja rakastuin tuohon saunaan. Aivan ihana. Itsekö teit vai latasitko jostain?
  Voi voi tuota miesväkeä. Jännä nähdä kumman lapsi Jonah oikeasti on.
  Ihanaa että Marilla ja Henry rakastuivat oikeasti eikä heillä ole vain pakkoavioliittoa.

  Onko sinulla muuten sellainen vihkikaari ladattuna jonka avulla voi kuka tahansa mennä naimisiin? Löysin sellaisen aikoinaan kun omaa rkc:tä tein niin ajattelin silloin että se olisi aika kätevä.

  Mutta siis tykkäsin todella paljon osasta ja jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa. Ja vielä sellainen että ihana tuo perheen kissa.

  VastaaPoista
 5. Osa oli kyllä jälleen odottamisen arvoinen! Isukin uuden rakkauden tulo kuvioihin yllätti ainakin minut ihan täysin. Niin yllätti sekin, että Mattilla oli tunteita uutta äitipuoltaan kohtaan. Tästä ei hyvä seuraa...

  Henryn ja Mariellan kohtaus tähtitaivaan alla hääpäivänä oli kyllä niiin ♥3 Sanat tuntuivat olevan niin omasta elämästäni napattuja, että oikein säikähdin :D

  Jään odottamaan uutta osaa enemmän kuin innoissani. :)

  VastaaPoista
 6. Wuhuu, netti pätkäisi, joten saan kirjoitella tämän kommentin uudelleen...
  Mutta siis, oli mukava palailla melko pakolliselta simstauolta Pinewoodin tunnelmiin!
  Hienosti lavastettu tuo puunkaatumiskohtaus. Todella söpöllä tavalla rakastavaiset kohtasivat ja oli mukavaa, että Briankin sai vihdoin ja viimein uuden onnen.
  Hiukan yllätyksenä tosin tuli tuo Matt. Luulin, että poika oli jotenkin ärsyyntynyt, koska uusi vaimo vei hänen äitinsä paikan, mutta salaa poika olikin siis rakastunut tähän! Noh, rakkaudestahan se hevonenkin potkii, vaikos?
  Hyvin rakennettu sekä kirjoitettu osa ja jään odottelemaan seuraavaa! :)

  VastaaPoista
 7. Onko se nyt siis niin, että kaikki vuodatuksen säiliöön ladatut kuvat katosi? .-o Kun eräältä kuulin, että vain 1½ vuotta vanhemmat kuvat häviää lopullisesti. Potut jos ne kaikki katosi, vihaan vuodatusta. >.-/ Anteeksi tämä vuodatus-angstini. .-D

  Osa oli oikein mukava! Omat lukuvirheeni värittivät lukukokemusta vielä lisää. .-D Suosikkikohtaukseni oli se metsässä kuvattu puunhakkuu. .-) Huvituin myös kuvitellessani Brinskun puun kaatamista kirve pystyssä. .-D Tykkään niin noista kirveen heittopelin käyttötavoista tarinassasi. .-) Myös Marien puun alle jääminen oli hieno, kun puukin oli komeasti kumossa ja kaikkea. .-) Ja viime metsäretkeä muistellen ihkutin tuota "oravamamsteria" oikein ääneen, niin ihana se on. .-) ♥ Aika kivasti toteutettu myös miesten saunan rakennus, hienoa työtä kyllä! Mattin ja Marien yhteinen saunahetki oli kiintoisa käänne! Meinaako tuo suurempi prosenttimäärä nyt automaattisesti sitä, että vauva on Brianin, vai että Mattillakin on mahiksia saada isyys itselleen? Huu, mielenkiinnolla kyllä jännitän, miten Marien ja Mattin salasuhde tulee esille myöhemmin!

  Kaikin puolin onnistunut osa! Jään odottelemaan seuraavaa. .-)

  VastaaPoista
 8. Olipahan taas tapahtumarikas osa, ei oikein tiedä edes mistä aloittaa kommentoimaan :)
  Ensin ajattelin Marien olevan ilkeä äitipuoli mutta nainen olikin kaikkea muuta.
  Saa nähdä millaista tuhoa se saa aikaan jos Mattin ja Marien salasuhde joskus paljastuu. Isän ja pojan suhde ei luultavasti sen jälkeen ole ennallaan.
  Marilla ja Henry ovat kyllä oikein suloinen pari, en malta odottaa sen näkemistä kuinka suloisen perheen nuo kaksi sitten aikanaan perustavat.

  Mahtava osa kertakaikkiaan, seuraavaa osaa täällä odotellaan jo :)

  VastaaPoista
 9. olipas taasen mukava osa :) Sä olet kyllä loistava kirjoittaja ja kuvaaja ♥

  Marien tuleminen taisi aiheuttaa aikamoista hässäkää eikä kaikki ole vielä varmasti ohitse :) Ihanasi olit kuvaillut Mattin mustasukkaisuuden isänsä vaimoista ja Brianin tunteet kun ei kuitenkaan täydllisesti voinut rakastaa Mariaa.

  Henry ja marilla on kyllä soma pari:) Lempikuva:http://i1095.photobucket.com/albums/i466/mesinen1/Osa23/Osa23057.png suloinen ensisuudelma ♥

  Häät ja saunanrakennus oli kyllä varsin hyvin lavastettu ja totetutettu samoin metsäkohtaus. Saunakohtaus Mattin ja Marian välilläkin oli oikein hyvin tehty :) Jotenkin todentuntuistakin kun tuohon aikaa varmasi oli helpompaa olla kahden jossakin muualla kuin kotona...esim heinäladossa , aitassa tai saunassa. Talot kun olivat oikeasti aika pieniä ja ahtaita ;)

  Mutta tykkäsin taasen kovasti. Oli mukavaa lukea Pinewoodia taas pitkästä aikaa, olikin jo ikävä :)

  Kiitokset ihanasta osasta !

  VastaaPoista
 10. Ohhoh.
  Olipas varsin tapausrikas osanen.

  Melkoista menoa käänteineen, vai oli se Matt sittenkin rakastunut isänsä uuteen vaimoon. Hiukan yllätti kyllä.
  Mahtaa kyllä syntyä aikamoinen tilanne, kun Marien ja Mattin suhde paljastuu...
  Ja kumpikohan mahtaakaan tosi asiassa olla Jonahin isä...
  Kiintoisan juonen olet kyllä kehitellyt:D

  Voih noita Henrya ja Marillaa. Ovat vain niin suloinen parivaljakko, somia kohtauksia kaksikolla!

  Jees jees! Loistokasta tekstiä ja nokkelaa lavastusta taas kerran.:--) Kiitos osasta!

  (Toivottavasti tää kommentti nyt tulee perille saakka, koko päivän kun on vuoroin netti, vuoroin vuodatus ite, potkinut vastaan. Mokomatkin .__.)

  VastaaPoista
 11. Nyt vihdoin ja viimein pääsin tämän lukemaan :) Hyvä, että sait osasi takaisin, toivotaan, ettei vuodatus enää ainakaan kovin pahoin temppuile. Itselläni tosin vammaa aivan kamalan pahasti molempien blogien sivulaatikot, mutten viitsi tehdä osaa ennen kuin kaikki on taas täydellisesti.. Anteeksi itsestäni selittelyt, mutta piti sanoa myös, että miten maltan pidätellä osaa, kun sinun tarinasi antavat aina Sims- ja kirjoitusintoa! :D

  Hyvät lavastelut jälleen, puun alle jääminen oli pelottavaa mutta koomistakin =D No, saatiinpa perheeseen uusi vaimo plus uusi äiti, vaikkei punapää ikinä korvaisikaan Carolia.. Aijai, Jonah on varmasti Mattin lapsi.. Kyllä on nyt Brianin ja hänen poikansa välit tuhoon tuomitut, kun pienokainen kasvaa...

  Jatkoa odottelen =)

  VastaaPoista
 12. Gaah, eikö edellisen osan kommenttini päässytkään perille? ;( No täytyypä sitten kirjoittaa molempien osien kommentit tähän.. Ensin siis Rowleyn osa..

  Dorrit on varmaan kaunein simisi tässä tarinassa! Ja lempihahmoni myös ::) Thomas on persoonallisen komea nuorukainen, ja kohteliaskin. Ja hyvinhän nuorilla näyttää menevän :;)

  Sitten muu perhe.. Daliasta kasvoi kaunis tyttönen :) Daniela taitaa olla hiukan kateellinen Dorritille..? Stella on kyllä kaunis ♥ Mutta siirrytään Parkeille..

  Marie on kaunis, mutta kiero.. Kehtaakin pelehtiä miehensä pojan kanssa! Mattillakaan ei näytä olevan minkäänlaista moraalia.. Kaikesta huolimatta olen innoissani tästä jutusta, draama on aina kivaa ::) Harmittaa vaan kun Brian ei tiedä tästä mitään..

  Henry ja Marilla on suloinen pari ♥ Jostain syystä pidän teinipareista aina enemmän kuin aikuisista ::3

  Jatkoa odotellen,
  Rosku ♥

  VastaaPoista
 13. Hyvä osa! :>
  Wou, toi Marien ja Mattin suhde vähän hämmensi, mutta loistavaa juonta osaat kyllä kehitellä! Mieleen ei tuu yhtäkään osaa, mikä ei olisi pitänyt sisällään hyviä juonia! Näitä on nii mukavaa tulla aina lukemaan. Tää on kyllä mun ehdoton lempi RKC, vaikka voin kai tässäkohtaa myöntää, että en yleensä lue näitä :D Mutta tän kohdalla on tehty poikkeus!
  Oottelen jo innolla uutta osaa.
  -Sabrina

  VastaaPoista
 14. Täällähän oli jännittäviä hetkiä kerrakseen! Kiitos tarjoamastasi lukunautinnosta mikä vähän väliä sai niskavillat nousemaan pystyyn.

  Hienosti lavastettu tuo saunan pystytys idea ajatuksenakin, ja miten sieltä sitten koko perheen miesväen sukat solmuun laittava neitokainen tulikaan vastaan! Tuosta saunasta kanssa kysyisin, että mistä moisen ajan henkeen sopivan olet löytänyt? Vai itsekkö rakentelit? Suloinen pieni mökki ^^ ja olisi itsellenikin käyttöä moiselle, jahka sinne asti päästään että mieslauman saunaan asti saisi.

  Marilla ja Henry ovat kyllä onnistunut pari! Varsinkin kun heidän kemiansa ovat toisensa löytäneet, eikä kyseessä ole vain tuleva, tunteeton sopimusliitto. Ihanaa kun romantiikkaakin on tarinaan näin sisällytetty. Marien aikaansaama sekamelska on herkullisen kinkkinen juonikuvio. Mahtaa tämän perheen arki mennä tulevaisuudessa enemmänkin kuin vähän sekaisin kaikesta tästä tapahtuneesta. Huh. Näiden juonikuvioiden makuun päästessä ei voi kun lisää odotella ;D.

  Onko tuo Marien ja Mattin keittiökohtauksen, kirnun käyttö lavastettu jollain posella? Vai onko jossain olemassa ihan käyttökelpoinen kirnu *sormet syyhyää*? Ihanan romanttinen pieni, mutta maininnan arvoinen kohtaus tuokin kun Matt tuollalailla hellästi Marieta lähestyy. Hieman kyllä käy sääliksi niin paljon kokenutta Briania kohtaan :(. Mutta elämän tiet on aina arvaamattomat, ja tunteet salamyhkäisiä pumpulipilviä.

  Jatkoa jään odottelemaan enemmän kuin hieman innoissani! :D

  VastaaPoista
 15. Anteeksi että on mennyt näin kauan että pääsen kommentoimaan, mökillä kun vaan ei netti pelaa :(
  Onneksi Brian löysi vielä jonkun rinnalleen, vaikkakin Marie ei sitten kovin uskollie´nen ollutkaan, miten Matt saattoi tehdä niin isälleen! Kurjasti käy jos jäävät kiinni, varsinkin Brianille joka vaikutti onnelliselta :(
  Marilla ja Henry olivat kyllä tosi suloisia, toivottavasti mikään ei häiritse parin onnea...
  Oli kyllä taas draamantäyteinen osa talonpojilla, ja kohtahan päästään lukemaan jo seuraavaa osaa :)

  VastaaPoista
 16. Pinky poodle: Ihana, kun pidit häistä! Kommenttisi sai minut järkkäämään toisetkin häät 4. kierrokselle ;) !
  Kiitos kommentista!


  Jade Essence: Nopeastihan sä tän hoksasit!
  Eikös sitä yleensä pelastajiinsa tarinoissa aina rakastuta?
  Misse oli joskus meidän kissan nimi... Siitä se varmaan sitten tulikin! Marien yllä varmaan heilui sellainen uhkaava pilvi, minkä kisu aisti?!
  Pääsinpäs yllättämään sinutkin... Lapsen isä pysyköön vielä lukijoilta pimennossa... Brianilla oli tosiaan suuremmat mahdollisuudet, mutta eihän sitä tiedä mitä noppa näyttää ;) !
  Kiitos kommentista!


  Yavannah: Enpä usko minäkään, että Brian kovinkaan ymmärtäväinen olisi vaimonsa ja poikansa suhteesta oli Jonah sitten kenen tahansa. Idea juoneen putkahti vaelluksella... Ajatukset kulkevat aina vään eri teitä!
  Luin kyllä osasi ja ehdin varmaan kommentoida juuri ennnen kuin vuodatus päätti lopettaa toimimisen.
  Kiitos kommentista!


  Tuuli: Ihan että pidit osasta ja lavastuksista!
  Lavastaminen on työlästä, mutta sen arvoista. Sauna ei ole oma tekeleeni. Se on modin venäläinen sauna. Ainoa laatuaan, minkä löysin, jossa oli sopiva puukiuas. Pitkään sitä tuli etsittyä, mutta sähkökiuas olisi pilannut mielestäni koko homman... :D !
  Katselin itsekin aikoinaan sitä vihkikaarta, mutta jätin sitten lataamatta. Kätevä se kyllä kieltämättä olisi, joten voisin kyllä taas alkaa sitä etsiä!.
  Kiitos ihanasta kommentista!


  Aui: Mukava kuulla, että pidit osasta! Sen suunnitteleminen oli hauskaa, jos nyt niin voi sanoa. Täytyy kyllä myöntää, että olen tyytyväinen, kun saatoin yllättää jonkun juonikuvioilla!
  Henryn ja marillan kohtauksia ja tunteita oli ihana kirjoittaa ja kuvailla. Pidän parista kovasti ja se taitaa näkyä!
  Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentista!

  VastaaPoista
 17. Tinttis: Itsellänikin netti pätkii usein ja tuo komentin häviäminen on kyllä ärsyttävää. Yritän aina muistaa kopioida kommentin ennen lähettämistä, mutta kun unohtaa, niin varmasti pätkii!
  Mukava kuulla, että metsäkohtaus oli onnistunut lavastusten puolesta!
  Vielä mukavampi kuulla, että Mattin tunteet yllättätivä. Pelkäsin, että pojan mustasukkaisuus olisi liian läpinäkyvä, niin että kaikki tajuavat.
  Kiitos ihanasta kommentista ja siitä, että jaksoit sen uudelleen kirjoittaa!


  Simssiliini: Kuvat katosivat ilmeisesti kahden vuoden edestä. Vuodatus-angsti ei haittaa yhtään, kävinhän itsekin vuodattamassa vuodatuksesta Taikapölyyn..
  Brinskulla oli kyllä aika hurja asento tuossa puunhakkuussa. Katselin sitä itsekin, että taitaa mies ennemmin osaua jalkaansa kuin puuhun! Täytyyhän sitä kirveen hietto hommaa käyttää, kun sellainen mahdollisuus on pelin mukana tullut ;)!
  Nippe maaorava on kyllä todella söpö kaveri! Ihailen pörriäisen touhuja aina välistä pelissä.
  Suurempi prosentti määrä meinaa vain sitä, että Brinskulla oli suuremmat mahdollisuudet tulla isäksi. Oliko nopan silmäluvuilla 1,2,3 ja 4 Brinskusta tulisi isä ja 5&6 Mattista. Tulosta en kyllä kerro vielä ;)!
  Ihana että pidit osasta!
  Kiitos sydäntälämmittävästä kommentista!


  Amber: Näitä tapahtumia alkaa välillä olla turhankin paljon. Seuraava on sitten rauhallisempi taas vaihteeksi.
  Jatkoa perheelle en ole vielä suunnitellut suuremmin, mutta salaisuuksillahan on usein tapana paljastua ;) !
  Marilla ja Henry ovat oma suosikkiparini.
  Oikeastaan olen huumaantunut Henryn erikoiseen ulkomuotoon, joten ;) !
  Kiitos vielä ihanasta kommintista!


  Vupii: Ihana kuulla, että pidit osasta sekä lavastuksista! Paljon olen kyllä oppinut vuoden aikana, mutta sinun tarinasi ja kuvasi antavat minulle innoitusta! Ne ovat niin hienosti tehtyjä, että yritän pyrkiä itsekin samaan :D !
  Sopivaa saunaa etsin pitkään netistä, kun sähkökiuas ei oikein sopisi keskiaikaiseen tunnelmaan!
  Hässäkän uusi äiti sai kyllä aikaiseksi, mutta vielä se kuplii vain pinnan alla. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo. En ole itsekään vielä ihan kartalla, mitä perheessä tapahtuu.
  Henry ja Marilla ♥ , en voi muuta sanoa. Ensisuudelma animaatio on yksi suosikeistani pelissä.
  Kiitos sydänpohjaa lämmittävästä kommentista ♥


  Gisli: Tapahtumia tuppaa tulemaan nykyään vähän liikaakin. Paljon lavastan turhaan ja karsin sitten kirjoitusvaiheessa, kun osista tulisi liian sotkuisia.

  Täytyy sanoa, että mukava kuulla, että yllätyit Mattin tunteista. Pelkäsin tekeväni hommasta liian läpinäkyvän... Se on kumma mitä kaikkea sitä mieleen juolahtaakan vaellusreissulla ;) !
  Kiitos ihanasta kommentista ♥ !

  VastaaPoista
 18. Aamutähti: Vuodatus on ilmeisesti pikkuhiljaa keräytynyt jo jaloilleen. Ehkä tilastotkin näkyy ensi viikolla... Itsestään selittelyt ei haittaa yhtään! Niitä on aina yhtä mukava lukea kuin osaakin koskevia juttuja.
  Ihana kuulla, että saatoin auttaa kirjoitusinnon nostattamisessa ;) !
  Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo ja kenen lapsi Jonah onkaan :D !
  Kiitos kommentista!


  Roskuliini: Mukava kuulla sellaisista lukijoista, joista ei ennen ole kuullutkaan ♥ !
  Dorrit on kyllä todella nätti tyttö ja odotan suuria tämän ja Thomasin perillisiltä. En malttaisi millään odottaa! Rowleyn perheellä on muutenkin pixelit oikeissa paikoissa.
  heh.. Välillä yllätyn itsekin siitä, mitä osista lopulta tulee :D !
  Parkien draamakin oli päähän pistos, kun Briani sitä hääkakkua Rowleylta osteli ja jollekin se piti käyttää. Eiköhän Brian vielä joskus kuule totuuden...
  Henry& Marilla ♥ ! Yksi lempipareistani :D !
  Kiitos vielä ihanasta kommentista!


  Sabrina: Ihana kun pidän RKC:stäni! Juonta on mukava suunnitella, kuvailla ja kirjoittaa. Välillä kyllä mietin, että tuleeko tehtyä hieman ylilyöntejä?!
  Kiitosket poskille punan nostavasta kommentista!


  Tyllerö: Osa taisi olla taas vaihteeksi hieman vauhdikkaampi!
  Sauna ei ole itse tekemäni, vaan venäläinen kylpysauna modista :D ! töitä tuli kyllä tehtyä, kun sopivaa saunaa netistä kaivoin ja kaivoin. Sähkökiuas ei kovin keskiaikainen ole :D !
  Kirnu oli ihan animoitu tavara, jolla voi tienata vähän taskurahaa. Matt taas on laitettu paikoilleen posella.
  Kävinkin linkittämässä saunan ja kirnun osoitteen Satakieleen.
  Marilla ja Henry ♥ ! Niin ja kai niitä onnellisiakin pareja keskiajalla oli? Tulee itsellekin hyvämieli, kun kirjoittelee joskus rakkaudesta, eikä aina vain kostosta ja selän takana vehkeilystä :D!
  Saapa nähdä, mitä jatko tuo tullessaan. Odotan sitä itsekin ;)
  Kiitos vielä ihanasta kommentista!


  Suklis: Ei haittaa ollenkaan, jos kommentoiminen kestää. Sehän on lukemisen kera vapaaehtoista ;) ! Niin ja itsellänikin aina välistä venähtää, kun oikea elämä pukkaa päälle :D !
  Briani käy kyllä itseänikin sääliksi. Hetken mietin, että voinko tehdä miehelle näin, mutta parempien ideoiden puutteessa...
  Se toinen talopoikien perhe, ei olekaan näin draamallinen...
  Kiitos mukavasta kommentista ♥ !

  VastaaPoista
 19. Ohhoh, olin unohtanut kommentoida tähän :D Ja seuraava osa tuolla odottaa... No kommentoin nyt ja siirryn sitten seuraavaan osaan :)

  Tuo Marien ja Mattin kohtaus saunassa oli.. yllättävä, mutta pidin siitä. (Älä nyt käsitä väärin, en mitenkään pervolla tavalla, mutta mukavaa, että Mattin tunteet isänsä ja Marien avioliittoa kohtaan eivät liittyneetkään inhoon vaan johonkin muuhun..) En itsekään osaa päättää kumman toivoisin lapsen isäksi (ei niin että sillä olisi väliä :D) ja jännityksellä odotan, että kumpihan se mahtaa olla? :o

  Marilla ja Henry edustivat niin somaa nuorta lempeä ♥ Toivottavasti parin tulevaisuus on onnellinen, tai no, ei se pieni draamakaan pahitteeksi ole ;)

  Menen nyt kommentoimaan (tai ainakin lukemaan) seuraavan osan, mutta sitä ennen pari kysymystä ladatuista:

  Mistä nuo poset (oletan että ne oli poseja :D) missä Marie synnyttää, sisar Maria on kätilönä ym.? :)
  Eli kuvassa: http://i1095.photobucket.com/albums/i466/mesinen1/Osa23/Osa23163.png

  Sauna keskiaikaisena + löylykauha + vihdat/vastat? Tässä kuvassa: http://i1095.photobucket.com/albums/i466/mesinen1/Osa23/Osa23100.png

  Kiva jos viitsit vastata. :)

  VastaaPoista
 20. GreenPixy: Eipä haittaa tupla kommentti ollenkaan ;)!
  Eikä haittaa, vaikkei joka osaa kommentoisikaan... :D

  Pidän itsekin tuosta Mattin ja tämän äitipuolen välisestä suhteesta. Käsitän kyllä mitä tarkoitat. Siitä saa vielä vaikka mitä irti ;) !
  Henryn ja Marillan kohtalon näkee sitten tulevaisuudessa. En ole kauhean pitkälle suunnitellut näitä yksityiskohtia. PIdenpi juoni on olemassa. Eiköhän pari ole ihan onnellinen!

  Kävinkin laittamassa Poseboxin sivuillesi, mutta tässä vielä kaikille, joita nuo kiinnostaa, niin osoitteet:

  Synnytys poseboxi:
  Löytyy jälleen PBK:sta, joka vaatii sen ilmaisen rekisteröitymisen.
  Kirjautumisen jälkeen suoraosoite on:
  http://www.medievalsims.com/forums/viewtopic.php?f=103&t=3333

  Muuten etusivulta sinne pääsee sundry goods & wares--> Wizard´s tower --> Poseboxes -->Labour of love, poseboxi
  Paljon mielenkiintoisia poseja, joita voi käyttää monessa muuttakin kuin vain synnytyksessä ;)


  Venäläinen Sauna modista:
  http://www.modthesims.info/d/272692
  Siinä tulee kaiken näköistä saunahörhöä mukana. Ihana ladattava ♥. Yksi lemppareistani


  Kirnuakin kyseltiin ja kyseiselle olen sen sivulle ilmoittanut, mutta muille löytyy täältä:
  http://www.affinitysims.com/forum/index.php/topic,1531.0.html
  Sivulta löytyy versiot vapaa-ajalle ja sellaisille, joilla ei vapaa-aikaa ole. Se on kätevä. Simit ansaitsevat ruoanlaittopisteitä ja saavat vähän taskurahaa :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!