8.6.2012

21. Osa: Peterson

Photobucket
76 kuvaa

Puolivälissä kierrosta kauppiaden puotia ihmettelemässä. Toivottavasti on riikintaalereita matkassa, jotta halukkaat voivat tehdä ostoksia ohi mennen :D.
 
Viimeksi Petersoneilla: Perheeseen syntyy kaksoset Matias ja Matilda. Lisa suosii auttamatta perheen perijää Matiasta ja tyttömäistä Matildaa, mutta jättää perheen esikoisen Tildan vähemmälle äidin huomiolle. Tildasta tulee isän tyttö ja erittäin poikamainen sellainen. Isä Erik ja Tilda tulevatkin loistavasti toimeen keskenään.
Erik tapailee salaa mysteeristä rakastajatartaan, jolta saa rahaa ylellisyyksiä varten. Kauppa menestyy, mutta Lisan ja Erikin suhde kuivuu kasaan.
Photobucket
Kovaäänisesti molskahtaen koho rikkoi pihalammen pinnan, nostaen samalla pienen Matiaksen toiveet korkealle mahtavista kalasaaliista. Matias ihaili suuresti isäänsä Erikiä, joka oli hänestä paras kalamies koko valtakunnassa. Vahvasti poika kyllä epäili, että ylistyksen isän kalastustaidoista voisi ulottaa koko maailmaan, mutta ei hän siltä halunnut liioitella. Päivä oli lupaavan aurinkoinen ja pienellä rukouksella Ahdille kalasaalis oli varmasti taattu.
Photobucket
Nyt vain odottamaan Matias mietti ja katsoi vieressä seisovaa isäänsä, jonka ilme oli vakava. Ehkä se oli vähän turhankin vakava. Yleensä Erikin ilme oli yhtä innokas kuin poikansakin. Kalassa ei saanut puhua, joten hän ei voinut kysyä, mikä isän ilmeen noin vakavoitti. Kalojen pelottelu olisi saanut isän vain suuttumaan. Matias katseli ympärilleen ja etsi siskojaan katseellaan.
Photobucket
Matilda oli juuri siellä, missä Matias oli tämän olettanutkin olevan. Matiaksen kaksoissisar oli tunnollinen kasvimaanhoidossa sekä kaikessa, mitä äiti vain keksi tälle antaa tehtäväksi. Matilda oli joka äidin unelmatytär, eikä Lisa jättänyt siitä epäilysten varaa, kummasta tyttärestään hän piti enemmän.
Vaikka poika kuinka katseli, Tildaa hän ei vain nähnyt. Yleensä Tilda oli auttamassa syyllisyyden tunnosta Matildaa, jottei kaikki työ jäisi tälle, mutta nyt tätä ei näkynyt.
Photobucket
Hymy nousi pojan huulille, hänen arvatessa, missä Tilda luultavimmin oli. Isosisko oli varmaankin jälleen karannut Matiaksen oppikirjoja lukemaan. Tyttö luki niitä ahkerammin kuin Matias itse.
"Kyllä, niin se varmaan on!" Matias mutisi hiljaa itsekseen saaden isältään tuiman katseen hiljaisuuden rikkomisesta.
Hän oli perheen ainoa poika ja puodin perijä. Hänellä oli myös etuoikeus käydä koulussa, jonne Tilda tai Matilda eivät olleet tervetulleita. Matias oli kyllä varma, ettei Veli Petruska olisi pistänyt pahakseen, vaikka siskot kouluun olisivat tulleet. Äiti ei vain pitänyt tyttöjen koulunkäyntiä sopivana.
Photobucket
Lisa kiersi pyörää, joka valitti saamastaan kohtelusta kovaäänisesti nitisten. Samalla nainen rukoili hiljalleen, että kaivon pohjalta löytyisi vielä näinkin kuumana kesänä vettä. Tyytyväisenä hän katsoi kaksosiaan, jotka tekivät ahkerasti töitä pihalla. Kaksoset olivat hänen ylpeytensä. Hän ei tiennyt mikä Tildan kanssa oli mennyt pieleen, mutta tyttö oli niin kieroon kasvanut kuin vain saattoi olla. Lisa oli varma, ettei tämä koskaan pääsisi naimisiin. Kuka nyt haluaisi naisen, joka ajatteli asioita, jotka eivät hänelle kuuluneet?
Photobucket
Tildasta puheen ollen tyttöä ei taaskaan näkynyt pihalla. Lisa pudisti pettyneesti päätään. Tästä tulisi taas pitkä keskustelu, miksi tytön pitää olla tyttö. Lisa kostutti kieltään, joka oli jo alkanut kuivua pelkästä ajatuksesta.
Mitä hän oli tehnyt, kun oli saanut tällaisen tytön?
Photobucket
Photobucket
Tyytyväinen hymy hiipi Lisan huulille hänen kuunnellessaan Tildan alistunutta soittoa. Nainen toivoi vain, että tyttö oppisi lopulta. Kohta olisi tämän syntymäpäivä ja avioliittoa pitäisi alkaa miettimään. Kiukkuisesti Lisa viskaisi pavut kulhon pohjalle. Hän ei tuolle tytölle avioliittoa alkaisi järjestämään. Miehen etsiminen Tildan kaltaiselle olisi kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, mutta ei hän tuota nurkissaankaan loppuelämää katsele. Luostari olisi ainut vaihtoehto, jos sinnekään huolisivat. Syntymäpäiväjuhlat oli nyt kuitenkin rangaistuksena laiskottelusta peruttu.
Photobucket
"Oliko kalaonni myötäinen tänään?" Lisa avasi keskustelun illallispöydässä, suunnaten kysymyksensä talon miespuolisille jäsenille. Tyytyväisenä Matias kertoi, miten he olivat saaneet tänään valtavan saaliin. Kalaa oli tullut niin, että he voisivat avata oman puotinsa ilman että kiikuttaisivat muutamaa sinttiä vain muiden myytäväksi torille. Jälleenmyyjiltä sai aina huonomman hinnan.
Photobucket
Tilda katseli kateellisena Matiasta ja isää. Hän olisi halunnut myös mukaan kalaretkille, torille ja kaikkein eniten puotiin auttamaan myymisessä. Äiti ei kuitenkaan antanut. Matias ei Tildasta ymmärtänyt tarpeeksi hyvin, miten etuoikeutettu tämä oli! Kuinka paljon Tilda olisi antanutkaan, jos hänen ei olisi tarvinnut olla tyttö.
Photobucket
Ruoka tuli syötyä, pöytä tyhjeni ja huone hiljeni. Yksinään Erik jäi mietteissään istumaan tuolille, tuijottaen hiljaa pimenevää iltaa. Lisa oli kieltänyt Tildan syntymäpäivät tänään rangaistuksena kirjan lukemisesta. Erik tunsi omantuntonsa vihlaisevan ikävästi. Hän oli itse kannustanut tyttöä lukemaan ja pilannut tältä yhden tärkeimmistä hetkistä tytön elämässä.
Miksei Lisa voinut ymmärtää, miten lahjakas heidän tyttärensä oli? Erik oli varma, että Tilda olisi miehenä päässyt jopa yliopistoon ja sitä kautta kuninkaan suoraan alaisuuteen. Miksi sukupuolen piti olla niin suuri ongelma?
* * * *
Photobucket
Kauppaan suorastaan tulvi asiakkaita heti aamun sarastettua. Ensin Erik oli huolissaan, ettei kukaan ostaisi mitään. Kaikki asiakkaat tuntuivat vain miettivän ja miettivän, suostutteli Erik heitä kuinka paljon tahansa.
Photobucket
Photobucket
Mutta sitten yksi asiakkaista oli valinnut haluamansa tuotteen ja tullut maksamaan. Sitten toinen, kolmas ja lopulta Erikin maksulippaan takana oli kokonainen jono maksamaan tulleita asiakkaita. Petersonien kauppa oli niin paljon lähempänä kuin tori ja tuotteet olivat tuoreempia sekä parempia kuin torin jälleenmyyjien tuotteet. Hyllyt olivatkin tyhjentyneet kokonaan päivän käännyttyä illan puolelle ja hämärän laskeuduttua Petersonien talon ylle.
* * * *
Photobucket
Tilda tuijotti muuttunutta kuvajaistaan yrittäen pidätellen itkua. Se ei ollut tytölle yllätys, että Lisa oli pysynyt sanojensa takana ja jätti Tildan syntymäpäivän juhlimatta, mutta se ettei isä ollut häntä muistanut, sitä hän ei olisi koskaan uskonut. Pikku hiljaa itku ja suru muuttuivat päättäväisyydeksi ja vihaksi. Hän ei ollut enää pikku tyttö, joka voisi kääriytyä äidin helmaan itkemään. Joskaan hän ei koskaan, ollut sitä voinut tehdä. Teki Lisa mitä tahansa Tildan käännyttämiseksi, hän jatkaisi samaan malliin. Isältä hän haluaisi kuitenkin selityksen.
Photobucket
Photobucket
Talon hiljennyttyä nukkumaan Tilda hiipi peiton alta isän työpöydän ääreen ja päättäväisesti jatkoi opintojaan. Hän ei kuitenkaan uskaltanut istua isän tuoliin, ei niin kauan, kuin hän ei ollut varma, mitä isä hänestä ajatteli. Sitä paitsi tästä pääsi nopeammin piiloon, jos vanhempien makuuhuoneesta alkaisi kuulua kolinaa. Hän ei luopuisi unelmistaan vain siksi, että sattui olemaan tyttö.
Photobucket
Photobucket
Väsyneenä Tilda raahautui aamuisin kasvimaalle peitelläkseen parhaansa mukaan Lisalta öisiä puuhiaan. Hän naureskeli itsekseen kerätessään meheväksi kypsyneitä kurkkuja, kuinka hänen täytyi piilotella lukemista, kun toiset tytöt hiipivät samalla tavalla tansseihin ja rakastajiensa luokse. Lisa olisi varmasti vain tyytyväinen, jos hänellä olisi ollut joku jonka luokse hiipiä tai joku joka hiipisi hänen luokseen. Se kun olisi kuulunut tyttömäiseen käytökseen.
Photobucket
Kateellisena Tilda katseli isäänsä, joka naama soikeana riemusta, veti lammesta ylös valtavan monnin. Tarkemmin sanottuna Silurus glaniksen, kuten Tilda oli edellisenä yönä opiskellut. Häntä kiinnostivat paljon enemmän eläimet kuin kasvit, vaikka olihan kasveissakin puolensa. Kasveissa oli vain se vika, että ne vain toivat mieleen Lisan, jota hän ei välttämättä olisi halunnut muistaa.
Photobucket
Matilda ei voinut ymmärtää, miksi äidin ja Tildan välit olivat sellaiset kuin olivat? Isosisko vielä aiheuttaisi itselleen sen, ettei saisi koskaan aviomiestä. Ei ainakaan tuollaisella käytöksellä. Matilda katseli puuhevostaan, miettien samalla miksei se kelvannut Tildalle? Välillä hänestä tuntui, että sisko halveksi kaikkea, mitä tyttö teki. Eilenkin hänen ollessa harjoittelemassa maalaamista Tilda oli kävellyt takaa ja tuhahtanut kovaäänisesti. Ei Matildalla ollut tarkoittanut loukata siskoaan. Hän vain piti tyttöjen jutuista, kuten Tilda niitä halveksien kutsui.
Photobucket
Väsyneenä ja kädet rakoilla kitkemisestä Tilda raahautui sänkyään kohti. Hän oli juuri aikeissa mätkähtää sängylle nukkumaan vaatteet päällä, niin että ne varmasti olisivat ryppyiset aamulla Lisan kiusaksi, kun hän huomasi jotain, mitä ei varmasti ollut siihen itse jättänyt.
Photobucket
Hiljaa hän siveli kirjan reunoja ja luki sen viereen jätetyn kirjeen. Isä oli sittenkin muistanut tytön syntymäpäivän, vähän myöhässä vain. Kirjan aihe sai Tildan naurahtamaan itsekseen. Kleopatra. Vertasiko isä häntä Egyptin mahtavaan naishallitsijaan? Äidin hiukset olisivat palaneet niille paikoilleen ylikuumentumisesta, jos tämä olisi tiennyt isän puuhista. Innokkaana Tilda pomppasi sängylle ja alkoi ahmia kirjan sivuja yksi toisensa jälkeen. Häntä ei edes jaksanut kiinnostaa, mikä alhaalla aiheutti niin meteliä.
* * * *
Photobucket
Lisa oli kutsunut Rowleyt illalliselle ja se vaati muilta perheenjäseniltä paljon työtä. Itse hän vetäytyi keittiöön laittamaan sämpylöitä valmiiksi. Tänään tarjottaisiin pöydässä lihaakin. Pääasia, että se oli jotain muuta kuin kalaa, sillä nyt ei ollut aika näyttää köyhältä. Hän aikoi järjestää kaksosten asiat ja naittaa nämä ristiin Rowleyn perheen kanssa. Sielläkin kun sattui olemaan juuri sopivasti aivan samanikäiset kaksoset!
Photobucket
Pieni sadekuuro tuntui pilaavan Lisan täydellisen illan. Onneksi hän ei ollut kuitenkaan kattanut ruokaa ulos, mutta vieraiden vaatteet olivat kosteat. Kosteissa vaatteissa ei ollut mukava olla ja se saattaisi vaikuttaa Rowleyiden päätökseen naimakaupoista. Iloisesti hän tervehti ystävätärtään ja saikin vastaukseksi lempeän hymyn, joka sytytti toivon kipinän Lisan sydämessä.
Photobucket
Lisa oli suostutellut Erikin hoitamaan puheet ja Matiaksen hän oli pakottanut pöytään istumaan malliesimerkkinä siitä, miten hienon aviomiehen heidän tyttärensä saisi.
Photobucket
Matias kuunteli ihmeissään tajutessaan jotenkin, mistä asiassa oli kyse. Hänestä tuntui inhottavalta, kun Rowleyn emännän ja isännän mittailevat katseet viipyivät usein hänen kohdallaan. Pari mittaili seiniä, tavaroita sekä kattoa, mutta se ei Matiasta haitannut. Hän ei pitänyt itsensä arvostelemisesta. Isän puheista päätellen hän oli juuri nyt myynnissä.
Photobucket
Pitkään Erik paasasi kertoen Matiaksen koulumenestyksestä, kalastajan taidoista sekä laskupäästä perheelle, joka ei selvästikään ollut edes ajatellut asiaa. Lopulta katsottuaan ensin pitkään kysyvästi vaimoaan John Rowley myöntyi. Matias saisi Daniellan vaimokseen, kunhan vain se aika koittaisi.
Photobucket
Lisa ei ollut uskoa korviaan, miten kauan tässä oli mennyt. Rowleyidenhän olisi pitänyt kiljua onnesta, kun he tarjosivat heille mahdollisuutta päästä perheeseen, mutta ei! Lisa oli saanut Matiaksen naitettua, mutta vastoin naisen ennakko-oletuksia Rowleyt eivät olleet pyytäneet Matildaa Darrenin vaimoksi. Oliko heillä sitten joku parempi mielessä, kuin Matilda ja miten se oli mahdollista?
Photobucket
Tilda ei vain saanut unta. Se ei johtunut kuitenkaan alakerrasta kantautuvista äänistä, vaan isän antamasta kirjasta. Hän oli varma, että se oli viesti isältä ja vielä varmempi hän oli, että tiesi mitä se tarkoitti. Matilda tuhisi jo kovaäänisesti, kun Tilda hivuttautui peiton alta kuunnellen samalla, ettei väki alakerrasta ollut vielä poistumassa.
Photobucket
Hiljaa hän hiipi isän työpöydän ääreen, kaivoi laatikosta kirjepaperia ja alkoi kirjoittaa kauneimmalla käsialalla mitä tiesi. ”Minä Timotheus Fredrickson...” hän aloitti pitäen samalla kuulolla alakerran tapahtumia. Vieraat onneksi viihtyivät myöhään yöhön ja Tilda sai kuin saikin kirjeensä valmiiksi. Huomenna hän postittaisi sen ja se oli varma.
Photobucket
Tildalla ei ollut mitään kiirettä. Vasta myöhään yöllä alakerrasta alkoi kuulua tuolien kolina vieraiden noustessa pöydästä. Juttua oli riittänyt, eikä kukaan ollut huomannut ajan kulumista. Vain Lisa oli pysynyt yllättävän hiljaisena ja ajatuksiinsa vajonneena omalla paikallaan.
Photobucket
Stella Rowley sulki Lisan iloiseen syleilyynsä.
"Ajatella, että meistä tulee sukulaisia!" Stella kuiskasi hiljaa Lisan korvaan. Lisa oli onnellinen Matiaksen puolesta, se hänen oli myönnettävä, mutta hän ei voinut ymmärtää, mikä hänen Matildassaan oli vikana? Hiljalleen hän irrotti otteensa Stellan ympäriltä, vastustaen kovasti mielitekoaan kiskaista naisen hiuksia olonsa helpottamiseksi.
* * * *
Photobucket
Vieraat olivat viipyneet pidempään kuin Erik oli osannut odottaa. Hän toivoi niin, ettei kukaan olisi huomannut hänen levottomuuttaan. Mies oli vain sopinut muita menoja täksi illaksi kuin naapurien viihdyttämisen. Kiireisesti Erik säntäsi ulos vieraiden lähdettyä ja toivoi, ettei olisi menettänyt vielä hetkeään. Lämmin tunne levisi miehen sydämeen hänen nähdessään tutun hahmon seisovan pihalla odottamassa häntä ja vain häntä.
Photobucket
Erik pyöräytti naisen ympäri painaen kosketusta kaipaavat huulensa rakkaansa huulille. Tähän hän kuului, ei mihinkään muualle. Naisen pehmeä ruumis sai Erikin kädet tärisemään ja puristamaan lujempaa, jottei tämä vain katoaisi hänen syleilystään kuin monesti unissa oli käynyt.
Photobucket
Nauraen Erik tarttui rakkaansa pehmeisiin käsiin vetäen tätä mukanaan kohti heidän omaa piilopaikkaansa. Naisen silmät tuikkivat kirkkaampina kuin tähdet. Jos Erik olisi katsonut tarkemmin, hän olisi nähnyt kyyneleitä rakkaansa silmissä, mutta hän ei niitä onneltaan nähnyt.
Photobucket
Oli olemassa vain he ja heidän maailmansa. Erik laski varovasti elämänsä rakkaimman asian pehmeälle kukkaispedille, joka sijaitsi talon puutarhassa. Kukaan ei koskaan käynyt täällä tähän aikaan yöstä ja siksi tämä oli heidän paikkansa. Heidän maailmansa. Hiljalleen kaikessa rauhassa Erik availi rakkaansa puvun osia aloittaen uloimmasta kerroksesta, kunnes koko kauneus oli peittelemättömänä hänen edessään.
Photobucket
Photobucket
Mies nautti jokaisella sielunsa ja ruumiinsa osalla lämmöstä, joka naisen kehosta kumpusi. Niin pehmeä, niin lämmin ja niin rakas. Erik olisi voinut tuijottaa rakkaansa silmiä ja alastonta vartaloa ikuisuuksiin. Yhtä rauhallisesti kuin hän oli rakkaansa riisunut, tutki hän tämän vartalon jokaisen kohdan hivellen hellästi sormenpäillään, kunnes nainen veti Erikin itseään vasten lämpimään syleilyyn.
Photobucket
Siinä he olivat omalla kukkaispedillään katsellen toisiaan silmiin. Toivoen, että tämä hetki kestäisi kauemmin, jopa ikuisesti. Nukkua ei voinut, ei saanut. Hetkikään ei saanut mennä ohitse.
Photobucket
Nainen kääntyi selälleen tuijotellen Pinewoodien vuorien takaa kajastavaa auringon valoa. Aamu aurinko oli jo nousemassa. Erik painoi päänsä rakkaansa rinnoille, kuunnellen tämän rintakehässä rauhallisesti sykkivää sydäntä. Sydäntä, joka kuului hänelle, Kauppias Erikille. Nopeammin kuin Erik olisi halunnut, sykkivän sydämen äänet katosivat naisen vetäydyttyä pois. Kiireesi tämä keräsi vaatteensa, painoi hellän suudelman Erikin huulille ja poistui oman säätynsä pariin. Erik jäi yksin istumaan kedolleen, joka niin vähän aikaa sitten oli ollut täynnä elämää ja rakkautta.
* * * *
Photobucket
Makuuhuoneessa Erikiä odotti yllätys. Lisa makasi puolipukeisena pariskunnan sängyllä ja tuijotti miestään selittämättömällä katseella.
"Joko on minun vuoroni?" Nainen sanoi ääni värähtämättä niin kylmästi, että Erik tunsi vilunväreiden juoksevan ihollaan.
Photobucket
Hetken Erik istui hiljaa sängynlaidalla miettien mistä Lisa tiesi? Lisa ei koskaan ollut nauttinut hänen kosketuksestaan, miksi hän nyt käyttäytyi näin? Miksi hän nyt halusi Erikin itsensä lähelle? Erikin ajatus katkesi entistä kylmemmällä äänensävyllä esitettyyn vaateeseen:
"Sinulla oli hupisi. Minä haluan nyt oman!"
Photobucket
Erik heilautti itsensä sängyn laidalta kokonaan sänkyyn vetäen samalla vaimonsa lähelleen. Anna anteeksi rakas Henriett, olivat hänen viimeiset ajatukset ennen kuin hän painoi huulensa vasten Lisan huulia.
* * * *
Photobucket
Matias tuijotti edessään istuvaa tyttöä. Tässäkö olisi hänen vaimonsa?
Daniella oli lähetetty tutustumaan mieheensä ja esittäytymään. Tyttö tuntui kuitenkin vain tuijottavan pieniä sinisiä tossujaan, eikä nostanut kertaakaan katsettaan Matiakseen. Sirot tossut ne olivatkin, se Matiaksenkin täytyi myöntää. Niitä kelpasi tuijotella.
Photobucket
Tilda oli saanut kerrankin todellisen mahdollisuuden lukea, kun Lisa oli laittanut hänet esiliinaksi lasten tapaamiseen. Mitään sopimatonta ei saisi tapahtua, mutta eipä mitään muutenkaan tapahtunut. Pari sai tuskin sanaa suustaan. Tilda yritti muutaman kerran kysyä jotain Daniellalta ja löytää jotain yhteistä puhuttavaa parille, mutta kaikki yritykset jäivät lyhyiksi. Heillä ei vain ollut mitään puhuttavaa.
* * * *
Photobucket
Erik ei tiennyt miten suhtautua, kun kuningas asteli kaupan ovesta sisään ja vaati tavata paikan johtajaa. Erik kumarteli ja kumarteli, kunnes kuningas tuntui kyllästyvän ja totesi, että sai hänen seurassa seistä suorassakin. Erik päivitteli, mitä asiaa näin ylhäisellä vieraalla oli näinkin matalaan majaan kuin Petersonien puoti.
"Enkö saisi sitten olla täällä?" Oli kuninkaan vastaus, joka sai Erikin miltei pyörtymään kauhusta. Hän ei todellakaan halunnut loukata kuningasta. Änkyttäen hän yritti esitellä tavaroita, joita heiltä hyllystä löytyi.
Photobucket
Kuninkaan henkivartijat olivatkin sitten asia erikseen. Kuninkaan katsellessa paikkoja Erik viihdytti henkivartioita, jotka osoittautuivat yllättävänkin innokkaiksi kaupan kävijöiksi. Ilmeisesti heidän takiaan kuningas oli puotiin tullutkin.
Lähimmät henkivartijat eivät kuitenkaan irrottaneet katsettaan hetkeksikään kuninkaasta, vaan saivat Erikin tuntemaan itsensä vaaralliseksi. Miehet vaikuttivat siltä, että voisivat mikä hetki hyvänsä, kopauttaa kenen tahansa kaupassa olijan kallon halki, ilman pienintäkään varoitusta. Mikään, mitä kaupassa tapahtui, ei varmasti mennyt heiltä ohitse.
Photobucket
Erik oli ottanut Tildan avukseen kaupalle. Hän ei enää pärjännyt ilman apua ja Tildan seura kelpasi hänelle aina. Lisa oli myös kieltänyt lisätyövoiman palkkaamisen, eikä Matiaksesta ollut vielä todellista apua. Erik katseli, kun tyttö hoiti tyylikkäästi kuninkaan ostosten rahastamisen.
Miksei Lisa tajunnut mikä aarre heille oli syntynyt?
Photobucket
Tilda oli esimerkiksi ainoa, joka osasi korjata vuotavan ammeen. Erik oli sitä kovasti yrittänyt, mutta korjaaminen ei ollut hänen parhaita puoliaan. Lisa ei ollut ilahtunut kylläkään löydettyä tyttärensä litimärkänä korjaamasta vuotavaa kylpyammetta. Se oli miesten töitä, eikä hienojen naisten. Tildalle isän auttamisesta oli seurannut vain enemmän kotitöitä ja pianon soittoa. Erikin sydäntä puristi tietäessään hänen aiheuttavan omalla käytöksellään ongelmia tytölle, mutta hän halusi vain rohkaista tyttöä olemaan, mitä tämä todella halusi olla.
* * * *

Photobucket
Lisa poimi ensisadon viimeisiä mansikoita Tildan lannoittaessa jo muita osia kasvimaasta. Mansikat olivat kasvaneet upeiksi ja menisivät varmasti kaupaksi puodissa. Siitä ei ollut epäilystäkään. Tänä iltana olisi kuitenkin kaksosten syntymäpäivä ja nämä mansikat pääsisivät kunniapaikalle juhlapöydän naposteltaviksi.
Photobucket
Lisa liittyi Tildan seuraan lannoittamaan maata, jotta uusi kylvös saataisiin vielä aikaiseksi ennen syksyn kylmiä ilmoja. Verot erääntyivät jälleen syksyllä ja kuningas oli tänä vuonna nostanut niitä hyvien satojen takia. Verot olivat nousseet kuitenkin sen verran paljon, että toisen kylvöksen pitäisi vielä onnistua, jotta ruokaa jäisi talveksi myös omaan käyttöön.
Photobucket
Lisa jäi viimeistelemään kylvöksiä, kun Tilda sai uuden komennon mennä laittamaan kaksosten kakut valmiiksi. Tyttö ei tiennyt tuon taivaallista ruoanlaitosta. Hän tiesi mekaniikasta, luonnosta ja monesta muusta asiasta, mutta ruoanlaitto oli jotain, mitä hän ei ymmärtänyt. Tildan onneksi Matilda ilmestyi keittiöön auttelemaan isosiskoaan ja kakut saatiin yhteistyöllä kasattua.
Photobucket
Matilda ja Tilda kantoivat kakut ulkona odottavalle pöydälle. Kerrankin Tilda sai äidiltään hyväksyvän katseen. Kerrankin hän oli äitinsä mielestä onnistunut jossain. Matildan vuoro oli ensin puhaltaa kynttilät. Lisan mielestä Erik meni hieman liiallisuuksiin kannustuksessaan, mutta yhtyi kuitenkin miehen huutoihin. Olihan tässä kyseessä kaksosten syntymäpäivä.
Photobucket
Matilda kumartui kakun ääreen ja puhalsi kaikin voimin.
Photobucket
Kaikki kynttilät sammuivat kerralla ja ilma pimeni yhtäkkiä. Auringonpimennys, Tilda ajatteli. Hän oli lukenut niistä kirjoista, mutta ei muistanut, että tänään olisi pitänyt olla sellaista.
Photobucket
Matilda Peterson
Photobucket
Matildan saatua hetkensä, Matias kiipesi kakkunsa ääreen puhaltamaan kynttilöitä.
Photobucket
Aurinko pysyi piilossa, kun pieni poika veti keuhkot täyteen ilmaa pyrkien siskoaan parempaan suoritukseen.
Kumarrus ja puhallus... Kynttilät sammuivat kerrasta.
Photobucket
Matias Peterson
Photobucket
Iloisen tunnelman saattelemana, jokainen perheestä otti palasen kakkua ja asteli sisälle herkutteleman. Erik antoi Matiaksen istuutua paikalleen pöydän päähän teroittaen kuitenkin pojalle, että vain tämän kerran syntymäpäivän kunniaksi.
Photobucket
Erik ehdotti, että juhlan kunniaksi otettaisiin konjakit. Hän lupasi itse hakea keittiön kätköistä pullon pöytään, jos joku kaivaisi lipastosta sopivat lasit. Lisan komentaessa Tildaa keräämään astiat Erik iski tytölle silmää ja nappasi lautaset vihellellen matkaansa todeten vaimolleen, että osaanhan mieskin astioita kannella!
Photobucket
Iloinen juttu tuokio katkesi astioiden pirstoutumisen kantautuessa keittiöstä. Kauhuissaan Tilda säntäsi keittiön ovelle katsomaan, mitä isälle oli tapahtunut.
Photobucket
Erik makasi pitkin pituuttaan hengettömänä lattialla. Tilda tunsi jähmettyvän niille paikoilleen oven suuhun.
Tämä ei voinut olla totta. Isä ei voinut jättää häntä! Ei nyt!
Photobucket
 Lisa tuuppasi paikoilleen jääneet Tildan pois edestä ja ryntäsi miehensä luo. Tilda ei tiennyt mitä tehdä. Hän ei ollut lukenut ihmisen biologiaa. Kaikki tuntui tapahtuvan niin hitaasti. Hän vain tuijotti, kun Lisa ravisteli raivoisasti Erikiä toivoen tämän nousevan. Kyyneleet polttelivat silmiä tytön ymmärtäessä, ettei isä enää nousisi Lisan yrityksistä huolimatta.
Photobucket
Tildan seisoessa edelleen paikoillaan Lisa nousi ylös ja kääntyi ympäri kasvoillaan tuimin ilme, mitä Tilda oli koskaan äidillään nähnyt.
"Tämä on sinun syysi!" Lisa huusi raivoisasti. "Mitä siinä kakussa oli? Yrititkö myrkyttää meidät kaikki?"
Photobucket
Tilda katsoi vuoroin isänsä elotonta ruumista ja Lisan vihaisia kasvoja. Hänkö tämän oli aiheuttanut? Hänkö oli laittanut kakkuun jotain, mihin isä oli kuollut? Totuus iski häntä kuin miljoonat pienet rakeet. Hän oli tappanut isänsä.
"En minä tahallaan." Kuului hiljainen itkunsekainen kuiskaus Tildan huulilta.
Photobucket
Hetken Tilda luuli Lisan leppyvän, kunnes tämä kohotti kätensä huutaen samalla, ettei enää koskaan halunnut nähdä tytärtään.
"Tee mitä teet, mutta minun kattoni alla ei murhaajat asu!" Kuului äidin jäätävä ääni. Sanat tuntuivat kaikuvat seinistä yhä uudestaan ja uudestaan. Tilda tuijotti Lisaa uskomatta, että tämä oli todella lausunut nuo sanat. Hänen oli päästävä pois. Syyllisyys painoi liikaa.
Photobucket
Tildan juostessa sisarusten syyttävä tuijotus tuntui polttavan aukon hänen selkänsä läpi sydämeen. Hän oli pettänyt heidät. Hän oli murhaaja.
Photobucket
Kauhuissaan Tilda kompuroi portaat ylös ja lukittautui toilettiin. Pitkään hän tuijotti kuvajaistaan, joka tuijotti syyttävästi takaisin. Tildan miettiessä mihin mennä hän muisti kirjeen, jonka oli lähettänyt aikaisemmin kesällä. Suru puristi sydäntä. Tänään oli tullut vastaus, mutta hän ei ollut ehtinyt kertoa isälle, että hänet oli hyväksytty. Tästä lähtien hän olisi Timotheus Fredrickson.
Photobucket
Tilda pyyhkäisi kyyneleet pois. Miehet eivät itke! Tilda ajatteli tuimasti ja kääntyi katsellen ympärilleen. Hän suuntasi penkomaan toiletin nurkassa olevaa laatikostoa. Lisa oli varmasti laittanut sen tänne.
Photobucket
"Hyvästi Tilda Peterson!" tyttö sanoi itselleen ja kohotti veitsen vetäen samalla palmikkonsa suoraksi. Näitä ei enää tarvittu.
Photobucket
Tilda kaivoi itselleen sopivia vaatteita vanhempiensa vaatekaapista. Hänen omansa eivät enää kelvanneet. Pikaisesti hän vaihtoi Matiaksen metsästyspuvun ylleen ja survoi isän juhlavaatteet säkkiin vaihtovaatteiksi. Isä olisi kyllä ymmärtänyt.
Photobucket
Photobucket
Sännäten hyvästelemättä ulos ovesta Tilda katosi yön pimeyteen tuima päättäväinen ilme kasvoillaan, raahaten mukanaan säkkiään ja syntejään.
Hän korvaisi vielä tämän maailmalle ja toivoi saavansa vielä joskus tekonsa anteeksi.
* * * *

Siinä siis Petersonien osa, jonka väänsin tässä innoissani mahdollisuudesta panostaa jälleen Pinewoodiin. Ajatuksia pulpahtelee koko ajan. Niistä monet eivät kylläkään ole painokelpoisia...
Seuraava osa onkin valmiina ja voin luvata, että se on sitten arkinen.. ;)
Ja koska minulla nyt on aikaa, ilmestyy se ajallaan 2 viikon päästä, jolloin taitaakin juhannus juhlat raikaa. Täytyy katsoa tuleeko se vanhaan tapaan perjantaina, vai laitanko sen jo torstaina..


Niin ja jättäkäähän itsestänne jotain merkkejä tuonne kommenttiosastoon.
Kommenttien kannustamana näitä osia syntyy aina nopeammin :D!


Vielä, jos JOKU tietää miten tämän turjakkeen vuodatuksen uuden kuvaruudun saa suuremmaksi, niin ohjeita otetaan vastaan!

18 kommenttia:

 1. Hyi, miten jonkun elämä voi mennä niin päin seiniä! Minä en kyllä viitsi uskoa, että myrkytys olisi Tildan syy, jos se myrkytys nyt edes olisikaan. Jotenkin sellainen olo, että Lisan oli vain saatava tehdä jostin syntipukki, ja isän tyttärenä toiminut Tilda sopi parhaiten siihen. Oli kyllä hyvä mahdollisuus tehdä niin, kun kaksosetkin olivat kuulemassa tapahtunutta ruokasalin puolella! Tai näin siis minä mietin :)

  Nyt vasta muistan sanoa, että oli hyvä ja mukaansatempaava osa! ♥ Toivottavasti Rowleyn tytär nyt huolisi Matiaksen, ja Matildakin saisi pikimmiten sovittua jonkun ikäisensä kanssa avioliitosta. Naureskelin täällä ylenpalttiselle kumartelulle kuninkaan astuessa puotiin :'D

  Teehän taas uusia osia pian, en malta odottaa ;) Ja lopussa Tildakin lähti jonnekin pois ja teki selväksi haluavansa olla poika... Jännää, jokaisella perheellä on omat kiemuransa!♥ JATKOA!!!!!!!!!! =)

  VastaaPoista
 2. Huh huh mikä osa. Eli siis käsitinkö oikein. Erik oli viime osan Strongbowin rouvan todellinen rakastettu? Onneksi täällä ei ollut ketään näkemässä kun eläydyin tarinaan todenteolla. Miltei ääneen puhisin Lisalle kun tuolla lailla tytärtään kohteli.

  Harmi että Matildalle ei vielä puolisoehdokasta löytynyt. Suloinen kohtaus oli muuten Matiaksen ja Daniellan ensikohtaaminen. Toivottavasti he vielä tykästyisivät toisiinsa.

  Hauska myös tuo kuninkaan vierailu puodissa. Onhan se varmasti jännää kun itse kunkku tulee tavan kauppiaiden luokse, menee hieman pasmat sekaisin. Onneksi Tilda pelasti tilanteen. Vai tuollaisen ratkaisun Tilda teki, kauniit kutrit lähti mutta toivottavasti hän saa vielä kunnioitusta joltain kun isäkin kuoli. Luulen kyllä että hänestä kuullaan vielä ja hänestä tulee vielä jotain suurta.

  Kivaa, seuraavaa osaa ei tarvitsekaan odottaa kauaa, näitä lukee niin mielellään.

  VastaaPoista
 3. Olipa taas mielenkiintoinen osa! Voi Tilda-parkaa! Toivottavasti Tilda löytää onnen jostain muualta. Oli varmaankin yksi lempiosistani :) Jatkoa jään odottelemaan!

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä osa!
  Tilda on mun lemppari, toivottavasti se menestyy elämässään ♥
  Odotan kovasti jatkoa :)

  VastaaPoista
 5. No voi sun seitsemän...Erik ja Henrietta, joten tyttötaika vei hengen Erikiltä... Voi Tilda parkaa. Mutta Lisa, inhottava! Niinkuin tyttö olisi koskaan tehnyt isälleen mitään.Ärsyttävä. Niin hyvin kyllä olit kohdan kirjoittanut,että pisti ihan vihaksi Tildan puolesta.

  Hauskoja ja hyviä kohtauksia koko osa täynnä. Kuninkaan♥ kauppaantulo ja ostovimmaiset henkivartijat ;) Toisilleen sovittujen lasten tossuntuijotus kohtaus. Tildan viimeinen kohtaus , oli todella hyvä, tykkäsin siitä erityisen paljon.

  Lempikuva:http://i1095.photobucket.com/albums/i466/mesinen1/Osa21/Osa21110.png Järisyttävän pahaenteinen jotenkin mutta hyvä.

  Toivottavasti Matiaksen avioliitto onnistuu ja Matildakin löytää itselleen jonkun. Tildasta varmasti kuulemme vielä ja ehkä hänkin vielä jonkun uskotun löytää ;)

  Ihanaa, Pinewood, kahvia ja ah, rentoutuminen karmean viikon jälkeen...;) Täydellistä, kiitokset !

  VastaaPoista
 6. Sääliksi kävi Tildaa, nykyaikana äiti olisi ylpeä tyttärestään joka haluaa käydä kouluja mutta ennen vanhaan asiat taisivat olla toisin. Tytön yliopisto seikkailuista olisi kivaa lukea, onkohan tytön kuinka vaikea sulautua miesten sekalaiseen sakkiin siellä :)
  Kamalaa että Erik kuoli, hänen ja Henriettan välillä oli sitten aitoa rakkautta kerran rakkaan oli kuoltava.

  Mahtava osa jälleen kerran, jatkoa odotellen :)

  VastaaPoista
 7. Ihanan idyllinen aloituskuva. Tunnelma ei vain taida yhtä idyllinen muuten kuin säätilan kannalta. Tildan opiskelu vaikuttaa yhäkin hyvältä, kunhan vain Lisa ei yllättäisi tytärtään moisesta "epänaisellisesta" puuhasta ja perijän tavaroihin kajoamisesta. Lisan hahmo on toisaalta kiehtova juuri tuon tiukkuutensa takia. Ehkä Tilda saakin jossakin vaiheessa kyllikseen äidistään ja lähtee oma-aloitteisesti livohkaan? Arvailuja, arvailuja...

  Tildasta kasvoi kyllä omaperäisellä tavalla sievä nuori neito! Hauskat korostuneet poskipäät ja itsepäinen leuka. Itsepäinen taitaa tosin olla koko tyttö. Se onkin jossain määrin vain hyväksi, kunhan ehtii ajoissa pakoon Lisan silmien alta...
  Toinen äkillinen mieleenjuolahdus: ehkä Tilda menestyisi hyvin torimyyjänä? Siellä ei varmaan sukupuoli olisi esteenä ja lasku- ja kirjoitustaidoista vain hyötyä. Jos tyttö kerran haluaisi kauppaan töihin muttei pääse? Köh, sukkanauhasta takaisin asiaan.
  Toivottavasti Tildan ja Matildan sisarussuhde ei kuitenkaan mene pilalle erilaisten kiinnostusten takia. Ja onneksi Erik muisti Tildan syntymäpäivän ♥

  Matias on varmasti oikeassa, ei ole mukavaa jos katsotaan kuin kauppatavaraa. (Vaikka Matias onkin mielestäni aika söpöliini...) *Tarkistaa nopeasti Danielan sukukuvista* Saapa sitten nähdä, miten Matt ja Daniela sitten sanovat asiaan.
  Huu, mitä Tilda oikein kirjoittaa? *koettaa kurkkia olan yli* Hmm Erik ja tämän vähemmän salainen rakastettu - saadaankos tässä nyt selitys viime osan jaloille?
  Hyvä yhteensattuma muuten, juuri kun luin tuon auringonpimennys-kohdan, Edu Kettunen alkoi soittolistallani laulaa "Näkymätöntä Koiraa", sopi jotenkin kohtaan.
  Matias näyttää aika varhaiskypsältä, Matildakin on aivan nätti nykerönenä.
  Lisa kuules, nyt haukut "hieman" väärää puuta! Ehkäpä Matilda kertoo myöhemmin äidilleen auttaneensa kakkujen teossa - luultvasti sen jälkeen, kun Tilda on lähtenyt. Ja mitenköhän Lisa luulee Tildan myrkyttäneen kakut, jos kerran kukaan muu perheenjäsenistä ei tuntenut edes pientä nipistelyä vatsanpohjassa?
  Tunnelmanrikkovaksi loppukommentiksi on pakko todeta, että Tildalle sopivat paljon paremmin lyhyt tukka ja pojan vaatteet.

  Tarkoitatko kuvaruudulla sitä kirjoituseditorin kuvaruutua vai? Itse käytän vain vanhaa editoria, niin siitä en sitten osaa sanoa mitään.

  Kököh, mutta siis, hirmu hieno osa oli (joten kommentistakin tuli tällainen romaani :'D) ja jatkoa odotan innolla! ;D

  VastaaPoista
 8. Tuo Lisa on kyllä sitten kamala ämmä. Ymmärrän kyllä, että tuohon aikaan arvot oli mitä olivat, mutta voisi silti vanhempi olla vähän ystävällisempi tyttärelleen.
  Vai pitääkö Lisan purkaa paha olonsa siihen lähimpään uhriin, eli tässä tapauksessa Tildaan, Erikin syrjähypyistä.
  Mun mielestä Lisa meni vähän liian pitkälle syyttäessään Tildaa, jostain mitä tämä ei ollut tehnyt.
  Toivottavasti Lisa saa vielä rangaistuksen tuosta inhottavasta käytöksestään. Luulisi nyt vanhempien rakastavan lapsiaan olivat nämä millaisia tahansa ja Tilda ei ole paha, vaan kiinnostunut vain eri asioista kuin muut tytöt.
  Toivottavasti Tildan elämä muuttuu vielä paremmaksi tämän jälkeen, kun ei tarvitse enää olla äitinsä helmoissa. Äidin, joka ei ilmeisesti edes rakasta lastaan, omaa lihaansa ja vertansa.

  Hmm tuo Erikin kuoleminen, ei kai se johtunut Rouva Strongbown sopimuksesta, jolla hänen tyttärensä saa elää?
  Jos niin on, niin silloinhan se ei todellakaan ole Tildan vika, vaan rouva Strongbown syy ja Lisa on siis suuren anteeksi pyynnön velkaa tyttärelleen.

  Mutta mutta, mie jään mielenkiinnolla odottamaan, että mitenkä tämä tästä vielä muotoutuu. Hyvin mielenkiintoiseksi menevät nämä sinun jutut ja tosiaan Tildan yliopistovuosista olisi kiva saada juttu, etenkin kun hän ei voi paljastaa sukupuoltaan, niin voi paljon kommelluksia ja jännittäviäkin juttuja tapahtua. Ehkäpä Tilda vielä löytää itselleen rakkaankin sieltä yliopistolta.
  Taidat pelata ihan yliopisto naapurustolla, joten varaudu kaikenkarvaisiin maskotteihin (laama & lehmä, jotka kohdatessaan tappelevat poikkeuksetta aina), sekä huutosakkilaisiin, että satunnaisiin viuhahtelijoihin, jotka saattaa ilmaantua paikalle ja pilata mahdolliset otokset. :D

  Hieno osa Mesinen, todella hieno ja lisää jään odottamaan. :)

  VastaaPoista
 9. Voi ei :0 Mites Erik nyt noin saattoi kupsahtaa! Tämähän on vallan brutaalia. Voi Tilda-parkaa nyt. Ei äiti auta, ei mikään. Toivottavasti tyttö pärjäisi miesten maailmassa, onhan hän sentään fiksu.

  Hieno osa, tykkäsin taas kaikista hienoista korvaavista, joita löysin osasta :D Tulee niin keskiaikainen tunnelma.
  Hieman shokeeraavaa oli tuo Erikin rakastajan paljastuminen ja se, että Lisa sai tietää tästä.
  Heh, tuo Daniellen ja Matiaksen tapaaminen oli huvittava :D Kaksi nuorta, muttei mitään sanottavaa. Mitäköhän mahtaa tulla tuosta naimisiinmenosta? Ja mihinköhän mahtaa Matilda joutaa, kun äiti on niin huolissaan, ettei tyttö saa sulhoa.

  Toivottavasti Tildasta kuullaan vielä jossain vaiheessa, ja jäänkin sitten odotteleman sitä juhannusta entistä enemmän, kun seuraava osa tulee :)

  VastaaPoista
 10. Olipas hurjan hieno osanen taasen, kovin mielenkiintoinen.

  Hyh ja ei että, Lisa oli kyllä yksi kammottavan inhottava naikkonen. Kohteli omaa lastaan tuolla tavalla, huhhuh. Mutta jospa Tilda-paran elämä muuttuisi vielä paremmaksi... toivottavasti. Ehdottomasti olisi kyllä kiintoisa kuulla hänen yliopisto-ajoistaan!

  Heh, Matiaksen ja Daniellan tapaamiskohtaus oli tosiaan aika huvittava, myös tavallansa suloinenkin. 8) Noh, jospa kaksikko tykästyisi toisiinsa ajan kanssa.

  Ah, ja ei ohhoh, Erik se siis ilmeisesti oli tämä rakas, joka päätyi menettämään henkensä...

  Mutta niin, upeasti olit koko pätkän kirjoittanut c: Heh, istuskelen täällä flunssaisena mutta näinkin mainion osan lukaisu paransi kyllä osansa oloa!;) Nyt vain odottelemaan seuraavaa osaa innokkaana~

  VastaaPoista
 11. Ohhoh! Tajusin kerrankin juonen kulun täydellisesti ketään henkilöitä sekoittamatta (luulisin)! Henriettillä oli se tyttöjuoma, ja nyt hänen salarakkaansa, Erik menehtyi. .-( Ja kurjinta on, että kaikki luulevat Tildaa syylliseksi asiasta. .-( Matildahan oli sentään mukana tekemässä kakkuja, eikö hänkään halunnut puolustaa siskoaan. .-/ Oikeastaan aika hyvä, että Tilda pääsee pois pahan äitinsä luota, ja hän saa aloittaa uuden elämän poikana. .-) Todella kiinnostavaa sitten seurata, miten Timotheus selviää! ,-) Ärn, tuli kamala viha Lisaa kohtaan. .-(

  Osaa oli yleisesti kivaa lukea! .-) Olit keksinyt teksteihin eloa nerokkailla huomioilla, ja kaikki kävi hienosti yhteen juonen kanssa! Upeaa. .-> Oi, ja ihana tuo oma yritys! Kunhan sitä nyt olisi joku pitämässä pystyssä. .-( Alan tästä lopetella kommenttia, ja siirryn iltaohjelmien pariin. .-) Odotan jatkoa innoissani! .-) Hei, ja osahan tulee aika lähellä synttäreitäni. .-) Olen nimittäin syntynyt juhannuksena. .-> Joo, mutta silloin taas tavataan kommentin merkeissä! .-)

  VastaaPoista
 12. Ehätinpäs minäkin ihan tänne saakka :)

  WAU mikä osa! Täynnä tapahtumaa, suhdehärdelliä perheen sisällä, päätöksiä ja rajojen rikontaa. Mahtavaa! Hyvä Tilda (ihihi, kissani nimi on Tilda :DDD) rohkea tyttö ja hänellä oli kyllä ihana isä kun vähän salaa tuki tytön oppimista. Mahtavia lavastuksia, varsikin Tildan muutosprojekti ja lähteminen kotoa oli aivan uskomattoman kivasti toteutettu (vaikkakin isän kuolema, ja Tildan syyttäminen tästä sai leukaluuni loksahtamaan apposelleen). Mutta noin muuten tykkäilin.

  Ja muutenkin sisarten välinen suhde oli jännästi rakennettu ja tuotu ilmi nuorimman puolelta. Äidin ja Tildan suhdekin oli hyvin tuotu esille osan myötä taas ja sopivan määränn närää herätti tältä suunnalta tuo Lisan toiminta.

  Ooah, ja mitä vielä Erikin rakkaus herätti nyt lopussa sydänsuruja. Huoh. Voi kurjuutta tuo Erikin kohtalo....mutta uskon, että Erik tulee olemaan tytöstään vielä hyvin ylpeä :).

  Uutta osaa tuasen odotellen kiittelen tästä lukukokemuksesta.

  VastaaPoista
 13. Erik taisi sitten olla tyttötaijan uhri... Erik ja Henrietta parat. Mutta pakko myöntää etten osannut yhtään arvata että Erik on Henriettan rakastettu, ja mitenköhän Lisa sai tietää...
  Tilda sitten sai tyttötaijan syyt niskoilleen, johtuikohan outo auringonpimennys tyttötaijasta vai jostain ihan muusta? Tuli heti mieleen Rembrantit ja Roosan suunnitelmat :)
  Toivottavasti Danielle ja Matias vielä tykästyvät toisiinsa, Pinewoodissa on jo valmiiksi liika onnettomia aviopareja :) Ja toivottavasti Matildallekkin löytyy mies eikä joudu luostariin :( Kukahan on muuten Rowleyiden aviovaimoehdokas kerrankun Matilda ei kelvannut?
  Odotan jo jatkoa:)

  VastaaPoista
 14. Voi ei, Erikiä! Ei tullut ensimmäisenä mieleen, että hän joituisi Henriettan tyttöjuoman uhriksi. Tuo auringonpimennys enteili jotakin pahaa, mutten silti arvannut mitä. Ja enteilikö se jotakin muutakin?

  Tilda parka! Lisa ilkeili tyttärelleen koko osan ajan ja loppu olikin tosi surullinen. Keskiajalla oli varmasti rankkaa olla fiksu tyttö, kun sukupuoliroolit pakottivat ankariin muotteihin. Ihanaa, että Tilda kuitenkin sai opiskeltua salaa ja isä tuki tätä, vaikka ei Lisalle sanonutkaan vastaan. Onneksi Tilda hyväksyttiin Timohtheuksena yliopistoon. Sääli vain, että tyttö syyttää itseään isänsä kuolemasta. Toivottavasti Tilda menestyy ja hänestä kuullaan vielä, tosin voisin kuvitella tytön pyrkivän mahdollisimman kauas kotiseudulta, mutta kuitenkin...

  Kaikista lapsista kasvoi sieviä ja komeita. Hauskasti kerrottu tuo lasten naittaminen. Noin nuoret tuskin vielä ovat kovin innoissaan asiasta. Hauska nähdä miten naimakauppa etenee tai siis pian varmasti jo naimisiinmeno. Lisa oli kovin harmissaan ettei saanut Matildaa naitettua. Toivottavasti tytölle löytyy kuitenkin kelpo sulho jostain.

  Jännittävä ja hyvä osa jälleen kerran! Pitkän pääsykoepäivän jälkeen oli kiva rentoutua lukemaan teekupin ja jäätelön kera! Jatkoa odotellen. :D

  VastaaPoista
 15. Erikin kuolema tuli ihan puun takaa O.o Mutta hei, ettei tällä olisi tekemistä tuon rakastajattaren kanssa? Eikös Henriett ollut tekemisissä sen noidan kanssa, vai meneekö minulla aatelisrouvat sekaisin? Joka tapauksessa, hieno juonenkäänne Tildalle - eikun Timotheukselle :D Murmur Lisalle, kärsiköön nainen jotenkin >8C Mukaansatempaava osa jätti haluamaan lisää :)

  VastaaPoista
 16. Tä.. MITÄ!? Eihän Tilda mitenkään voi olla syypää, jos kakussa olisi muka ollut jotain myrkkyä, silloinhan koko perhe olisi pitänyt potkaista tyhjää! Typerä Lisa-parka taitaa nyt olla aivan sukupuoliroolien sokaisema. Eipä silti, keskiaikaista porvarisnaista voi tuskin muusta syyttääkään... *huokaa* Olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa, Erikin kuolema taisi johtua Siirin pikku hokkuspokkuksesta...

  Tildastahan tuli ihan sellainen "tyttöpojan" näköinen "poikatyttö", eikun siis poikamainen tyttö.. vai tyttömäinen poika? Anteeksi, menin sekaisin kun en osannut ilmaista ajatustani.. Mutta siis, Tilda näyttää pojalta (tosin vartalonmyötäinen asu saattaa rinnuksen kohdalta herättää epäilyksiä ,-D).

  Osaat kuvata hienosti ja mielenkiintoisesti niin aatelisten, kuin tavallisenkin kansan elämää .-) Kiitän tästä osasta ja upeista kuvista, joita olit näpsinyt. Ja niin, ennen kuin unohdan, ERITTÄIN tärkeä kysymys (omalta kannaltani): ikään kuin olisi huomannut että jotkut towniet olisivat Petersonien kaupassa pukeutuneet keskiaikaistyylisiin asuihin, jotka tietämäni mukaan eivät ole pelin asettamia... joten, pliis pliis pliis pliis, kerrokerrokerro, miten se on mahdollista! (siis towniet keskiaikaisiksi). Tämä on oikeasti minun tulevaisuuteni kannalta tärkeämpää kuin... kuin... kuin olisi normaalia. JOten jos tajusit hölkäsen pöläystä, niin kerro ihmeessä minullekin miten se toimii .-)

  Jatkoa odotellessa! (älä tee liian pian, mä oikeasti HUKUN lukujononi pituuteen.....)

  VastaaPoista
 17. Aamutähti: Kiitos kovasti piristävästä kommentistasi! Ihana kuulla, että osa oli mukaansa tempaava. Ei Tilda isäänsä myrkyttänytkään, mutta kuten sanoit, Lisa tarvitsi syntipukin itselleen. Saa nähdä, miten nuorten liitoissa käy, mutta en mä nyt kaikista epätoivoisia aio tehdä ;) !

  Tuuli: Kyllä käsitit aivan oikein! Kyseessä todella oli tuo paronittaren tyttöliemestä ja Erik oli hänen elämänsä suurin rakastettu.
  Saa nähdä tuota nuorta pari. Heidän tulevaisuuttaan en oli vielä sen koommin suunnitellut. Tildalle puolestaan minulla on paljonkin suunnitelmia, joten tytöstä tullaan vielä kuulemaan. Ehkä tyttö on onnellisempikin ilman äitiään.
  Kiitos vielä ihanasta kommentista!  Pinky Poodle: Ihana että pidit ja kiitos kommentista. Saa nähdä tulevaisuudessa miten Tildalle käy ;)


  Aada: Mukava nähdä taas vanhoja tuttuja kommentoijia! Tildasta kuullaan vielä. Tytöstä on ollut mukava kirjoittaa :D !  Vupii: Sinun komenttejasi on aina yhtä mukava lukea! Kiitos piristyksestä ♥
  Tilda joutui nyt sijaiskärsijäksi, vaikkei tällä ollutkaan osaa eikä arpaa isänsä kohtalossa. Lisa tarvitsi jonkun jota syyttää. Mukava kuulla, että osa aiheutti tunteita!
  Kuninkaan ostoksille tulo ja ostosvimmaiset ritarit on huvittanut monia :D ! Kohtauksia oli mukava lavastaa ja kirjoittaa... Se ilmeisesti näkyikin tekstissä.
  Eiköhän Matildalle vielä löydy joku ja Matiaksen liiton onnistumisesta en tiedä vielä itsekään.  Amber: Valitettavasti Lisa pitää sukupuolirooleista ja pelkää väärinkäyttäytyvän tyttärensä häpäisevän perheen maineen. Eiköhän tytön yliopistosta vielä kuulla.
  Henrietta todella rakasti Erikiä. Itseasiassa rakastuivat ihan itsestään pelissä ja siitä se idea sitten lähtikin.

  Ihana kun pidit osasta ja kiitos innostavasta kommentistasi!  Jade Essence: Täytyy myöntää, että Lisa on todella kiehtova hahmo itsestänikin. Simin ajatuksia on haastava kirjoittaa uskottavasti, kun en itse allekirjoita mitään niistä ;D . Niillä on myös hauska leikitellä.

  Petersonien perheen jälkeläiset on todella mielenkiintoisen näköisiä. Pixelit ei ihan ole mennyt oikeisiin paikkoihin, mutta toisaalta se tekee hahmoista kiehtovan näköisiä ;) !
  Sulla osuu aika usein musiikit ja tarinat oikeisiin kohtiin :D ! Soittolista tietää selvästi mitä soittaa.
  Lisa tarvitisi jonkun jota syyttää miehensä kuolemasta ja toisaalta pääsihän tämä eroon mokomasti tyttärestä näin.. Pähkinäallergia?!
  Tilda muuten näytti todella hyvältä noissa lyhyissä hiuksissa. Heh.. Oikea poika tyttö :D

  Kiitos vielä piristävästä kommentista!!  Yavannah: Lisa on ihana hahmo kirjoittaa. Luonteeltaan vaikea tyyppi ja ajatukset täysin vastakkaisia omien kanssa. Lisaa ei vain ole luotu äidiksi. Kaikkihan lähti, kun sim jätti Tildan itse lattialle hoitaessaan ja lähti soittamaan pianoa, kun Erik sitten noukki tyttärensä ja vei kehtoon. Eli juoni tuli ihan simin omasta käytöksestä ;)

  Erikin kuolema johtui juuri tuosta Paronittaren tyttöliemestä. Tilda ei Erikiä myrkyttänyt, vaikka Lisa niin väittikin. Ehkä tyttö asian joskus keksii itsekin.
  Tildasta nähdään yliopistoextra, kun sitä on niin kovasti toivottu! Minulla on defaultit yliopistoa varten, joten ihan aikakaudesta poikkeavia huutosakkilaisia ei nähdä. Asumukset täytyy vain täyttää omilla simeillä, joilla on oikeanlaiset asusteet...

  Kiitos vielä ihanasta kommentista. Sain tästä intoa jatkaa taas kirjoittelemista :)  Tinttis: Erik kuolla kupsahti rakastajattarensa, joka sattui olemaan paronitar Henriett, tyttöliemen ansiosta. Tilda pärjää varmasti, kunhan vain oppii käyttäytymään miesmäisesti!
  Hauska, kun joku katselee noita korvattavia. Peli alkaa olla jo täynnä niitä, mutta näyttää hienolta ja aikakauteen sopivalta ;)

  Mukava kun pidit osasta muutenkin! Kiitos vielä kommentistasi...!

  VastaaPoista
 18. Gísli: Ihana että pidit! Sun kommetteja oon aina mukava lukea...!
  Lisa on saanut aika monilla karvat pystyyn :D ! Naisen ajatuksilla oli mukava herkutella. Taitaakin olla tällä hetkellä melkein ainoa noin ankara sukupuoliroolien kannattaja koko valtakunnassa :D !
  Hauska, että pidit Matiaksen ja Daniellan kohtaamisesta. Onhan se vähän vaikea nähdä tuolla tavalla ja tietää, että toinen on tuleva aviopuoliso ;D !


  Simssiliini: Heh... Mikäköhän vaikutti siihen, että pysyit kärryillä? Voisin ehkä jatkossa yrittää pitää sinut kärryillä, jos osaisin. Itselle noi juonet on niin selviä, tietenkin kun ne tulee mun päästä, ettei aina tajua kirjoittaa tarpeeksi selvästi!

  Mukava, että pidit osasta ja sen lukemisesta. Matias varmaan tarttuu äitinsä avulla yrityksen ohjaksiin. Tilda olisi kyllä tiennyt yrityksen pitämisestä eniten, mutta tytöllä on nyt muita suunnitelmia. Niistä kuitenkin myöhemmin :D ! Hmmm.... synttärit.... ;)

  Kiitos vielä kommentistasi!!  Tyllerö: Eihän sulla edes vielä ollut kiire ;) !
  Kaksi viikkoa aina aikaa (vähintään), ennen kuin läjäytän lisää luettavaa... Ellen nyt sitten extroja täräyttele laitella... 1v. extra suunnitteilla, joten sitä miettiessä :D !

  Jouduin karsimaan aika paljon osasta, kun alkoi täyttymään kauheasti. Tulee tungettua aina vähän liikaa... Tilda on hauska nimi, sopii kissallekin ,)! Tildan syyttäminen yllätti itsenikin. Se vain tuli, kun olin kirjoittamassa tekstiä. Siitä sai hyvän syyn, miksi tyttö häipyi taloudesta...

  Kiitos kommentista... Innostus taas tehdä jatkoa nosti päätään kummasti :D !
  Aina mukava kuulla, että porukka on pitänyt sepustuksista...

  Suklaasydän: Jep! Erik on juuri tuo tyttötaian uhri! Mies parka, mutta ainakin koki elämänsä rakkauden. Se kun tuntuu olevan Pinewoodissa harvinaista! Auringonpimennys tuli juuri tuosta tyttötaiasta tai oikeastaan siitä, että pimeä tuli niin äkkiä. Mulla kun ei ole valaistushackia.
  Nuoresta parista saa sitten nähdä joskus. En ole asiaa miettinyt vielä, mutta onnea on kyllä seuraavalle sukupolvelle luvassa :D
  Kiitos vielä ihanasta kommentista!  Isilra: Mietin pitkään kuka Henriettan tyttöliemen kohteeksi joutuu ja Erik oli kaikkein rakkain oikeastikin simikkoselle ja arpatuuri ei ollut Erikin puolella.
  Tilda oli aika onnellinen isänsä kanssa, enkä usko, että elämä kotona Lisan kanssa olisi ollut kovin helppoa. Ehkä siksi paras olikin lähteä pois... Lisäksi pääni on täynnä huvittavia kommelluksia, mita mieheksi pukeutumisesta voisi seurata! Eiköhän nuoret jossain vaiheessa naimisiin pääse :D ! En tiedä vielä itsekään tuon suhteen onnistumisesta. Eiköhän Lisa Matildallekin vielä jonkun löydä ;)!

  Mukava, että pidit ja kiitos vielä ihanasta kommentista!  Aui: Heh,.. Moni ei tainnut arvata Erikin salarakasta Henriettaksi. Kerrankin pääsin yllättämään. Välillä tuntuu, että olen niin ennalta arvattava.
  Tildasta kuullaan vielä ;)  GreenPixy: Lisa taisi haluta vain Tildasta eroon ja tähän oli hyvä purkaa miehen menettämisestä koitunut tuska. Pähkinäallergia?!
  Kyllä se Erikin kuolema siitä tyttöliemestä johtui. Jatkossa sitten nähdään, miten Henriett asiaan suhtautuu...

  Tilda on kyllä todella pojan näköinen ja nuo lyhyet hiukset tuntuivat sopivankin tytölle todella hyvin. Rintamus todella täytyy vielä litistää jollain, muutenhan se paljastaa. Käytinkin paljon aikaa muokkaamalla miesten vaatteita naisille käyviksi :D

  Laitoinkin nuo defaulit sulle jo aikaisemmin ;) !
  Odotan innolla mitä olet oikein suunnitellut, kun niitä noin tarvitset :D !

  uuu... Jatkoa putkahtaa valitettavasti kahden viikon väliajalla, mutta ei kuitenkaan päivittäin tai viikottain. Toivottavasti lukujono selättyy! Tiedän itse, että niissä on kamalasti tekemistä, varsinkin kun haluisi tehdä omaakin eteenpäin :D !

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!