2.12.2011

11. Osa: VonLiebestad

Photobucket
86 kuvaa
 
Tämän osan kanssa oli todella paljon ongelmia. Toivon, etteivät ongelmat ainakaan suuressa määrin välity kuvista ja teksteistä. Toiseksi, jostain syystä Von Liebestadin talosta ja asukkaista ei vain saa nättejä kuvia.  Hökkeli on nyt perusremontoitu ja se näkyykin sitten taloesittelyssä. Tässä kuvat ja varsinkin värit ovat nyt valitettavasti mitä ovat, mutta koettakaa kestää! Mokomat kuvat ovat myös pimeitä, vaikka olen asennellut sähkölamppuja sitä varten juuri tähän taloon. Tästä johtuen jouduin käsittelemään kuvia aika paljon, mikä myös valitettavasti näkyy. Mutta parannusta on tulossa, sitten kauppiaden kohdalla ;) ! No mutta nyt lopetan kiukuttelun ja päästän teidät lukemaan :D.

Viimeksi VonLiebestadeilla: Bartholomew ja Elisabeth kävivät sanaharkkoja miehen liiallisesta peli-innosta ja kalliiksi käyvistä juhlista. Bart halusi ehdottomasti järjestää naamiaiset ja pitkään ruinattuaan hän saikin luvan vaimoltaan. Kuningas pyysi VonLiebestadeja kruununperillisen kummeiksi. Perheeseen syntyi poika Oliver, jonka ensimmäisiä syntymäpäiviä vietettiin osan lopuksi.
Photobucket
”Sano äiti, pikku kulta! Ä-I-T-I!” Elisabeth tavasi Oliverille. Hän halusi ehdottomasti olla äiti, ei mikään rouva. He olivat onnellinen perhe Beth, Bartholomew ja Oliver, eikä tietenkään saisi unohtaa uutta tulokasta, joka oli saanut Bethin vatsan nätisti pyöristymään.
Photobucket
”Tssss!” Oliver suhisi vastaukseksi Bethille. ”Voi pieni! Opitkohan sinä ikinä puhumaan senkin höpönassu!” Beth nauroi iloisesti yrittäen samalla näyttää kovin surulliselta ja tuomitsevalta poikansa suhinoita kohtaan. Eihän pieni Oliver tietenkään sitä ymmärtänyt nauroi vain enemmän, kun äidin kasvot näyttivät hänestä niin hassulta rypistyessään kasaan.
Photobucket
Perheen uusin tulokaskin halusi osallistua isoveljensä ja äitinsä keskusteluun potkimalla villisti vatsassa! ”Tiedetään, tiedetään! Sinäkin olet huvittunut isoveljesi pöhinöistä.” Beth sanoi onnellisena laittaen samalla käden vatsalleen. ”Eiköhän tämä ole nyt tässä! Potta-aika Oliver.” Beth huokaisi ja kaappasi Oliverin lattialta syliinsä.
Photobucket
Photobucket
Oliver oli helppo lapsi ja teki kaiken niin kuin vanhempansa toivoivat. Beth venytteli lattialla istumisesta kangistuneita raajojaan ja haukotteli makeasti. Hän voisi itsekin mennä jo nukkumaan, vaikkei kello vielä ollutkaan paljon.

”Koska syödään!”  Kuului möreä-ääni hänen selkänsä takaa ja sai Bethin pelästymään sydämensä juuria myöten. Hän ei ollut huomannut, että Bart oli kylvyssä samaisessa toiletissa. Hetken Beth mietti miten ei ollut huomannut isoa valkoista möhkälettä kylvyssä toilettiin tullessaan, mutta antoi ajatuksen karata. ”En tiedä. Ota kaapista mitä haluat. Me menemme nukkumaan!” Beth sanoi hymyillen pojalleen.

Photobucket
Bart oli tehnyt työtä käskettyä ja syönyt ilman Bethiä illalla. Lautasista päätellen Bartlilla oli jälleen ollut seuraa. Beth vain toivoi, ettei mies ollut tuhlannut kaikkia perheen rahoja, kun nämä olivat kuitenkin pelanneet. Rahaa ei ollut vielä muutenkaan riittänyt tarpeeksi linnan kalustamiseen ja korjaamiseen.
Photobucket
Beth laski lämmintä vettä pesuvatiin ja tiskasi miehensä jättämät astiat. Hän rakasti käsiensä upottamista lämpimään veteen. Bethin niveliä särki usein, varsinkin talvella, joka oli jo ovella.

Bart oli hankkinut vaimolleen avuksi kodinhoitajan, varsinkin nyt kun vatsan asukki verotti Bethin voimia. Beth ei kuitenkaan halunnut täysin luopua kaikista kotitöistänsä.

Photobucket
Oliver viihtyi hyvin isänsä ostaman puisen pupulelun parissa. Beth istui ja katseli usein pitkiäkin aikoja poikansa leikkejä. Oliver nauroi sydämensä kyllyydestä seikkaillessaan pupunsa kanssa mielikuvitusmaailmassaan. Beth ei voinut olla hymyilemättä. Parasta hänen elämässään oli äitinä oleminen ja siitä hän ei ikinä luopuisi.
Photobucket
Laitettuaan Oliverin päiväunille Beth lämmitti kylpyammeeseen itselleen vettä. Hän upottautui veteen tuntien samalla kolottavien polvien, sormien, lonkkien ja nilkkojen kivun helpottavan. Nainen painautui mahdollisimman lähelle pohjaa nauttien samalla veden painosta ja lämmöstä.
* * * *
Photobucket
Photobucket
Talvi teki tuloaan ja perhe iloitsi jo kovasti uuden asukkaan saapumisajankohdan lähestymisestä. Lastenhuone oli kalustettu jo valmiiksi. Beth ei ollut vähentänyt kotitöidensä määrää, kuten Bart oli toivonut, vaan pikemminkin lisännyt niitä.

Beth oli menossa keittiöön laittamaan illallista itselleen ja Bartille, kun hänen vatsaansa alkoi polttamaan. Nainen huusi ja kirkui kauhuissaan pidellen samalla vatsaansa. Kauhuissaan hän huomasi veren valuvan sääriään pitkin.

Photobucket
Beth kosketti vatsaansa. Pieni alati kasvava kumpu oli kadonnut. Nainen purskahti lohduttomaan itkuun. Bart saapui lopultakin keittiöön. Mies vei itkevän naisen kylvyn kautta nukkumaan. Mitään ei ollut enää tehtävissä. Vauva oli menetetty.
Photobucket
Beth ei päässyt moneen päivään sängystä ylös. Bart hoiti Oliveria, joka kyseli koko ajan äitiään omalla suhusevalla tavallaan. Poika ei millään voinut ymmärtää, miksi äiti ei tullut häntä katsomaan.
Photobucket
Beth heräsi usein unestaan henkeä haukkoen. Hän näki kauheita painajaisia, joissa hän joka kerta menetti lapsensa ja vielä pahemmissa unissa hän menetti myös Oliverin ja Bartin. Usein hän purskahti lohduttomaan itkuun herättyään, eikä itku loppunut ennen kuin Bart otti naisen hellään syleilyyn.
Photobucket
Bart jatkoi poikansa puhumaan opettamista ja hyvällä menestyksellä. Bart olisi voinut halkea ylpeydestä ja onnesta kuullessaan poikansa ensimmäisen kerran sanovan ”Isä”.
Photobucket
Beth oli lopultakin noussut sängystä. Suurimpana syynä siihen oli haju, joka naisesta lähti. Monta päivää kylpemättä ja peseytymättä oli jättänyt hajunsa, jota nainen ei enää itsekkään voinut sietää. Bart oli kyllä yrittänyt viedä naista kylpyyn, mutta huonolla menestyksellä.
Photobucket
Beth katseli itseään peilistä, kun Bart yllätti hänet tulemalla huoneeseen.
”Minulla on sinulle yllätys, joka varmasti piristää sinua.” Bart sanoi ja hymyili kujeilevasti vaimolleen. ”Sain muutama viikko sitten ylennyksen ja kävin tilaamassa sinulle jotain.” Bart sanoi vieläkin salaperäisemmin ja otti esiin paketin. Beth oli ihmeissään, ei Bart yleensä hänelle lahjoja ostellut. Mitähän mies on keksinyt?

Innoissaan, hän repi paperin auki nähdäkseen mahdollisimman nopeasti, mitä paketti mahtoi pitää sisällään. 

Photobucket
Paketissa oli kaunis smaragdin vihreä puku, juuri sellainen mitä Beth oli aina halunnut. Nainen veti puvun nopeasti yllensä ja hypähti Bartin kaulaan kiittäen puvusta.
Photobucket
Puku tippui naisen yltä yhtä nopeasti kuin se oli puettukin. Bart johdatti vaimoaan suukottaen koko ajan tämän kasvoja ja kaulaa sänkyä kohti. Mies keskeytti kysyäkseen oliko Beth aivan varma, mutta nainen veti miehen yhä tiukemmin itseään vasten.
Photobucket
Onnellisena Beth katsoi miestään. Eihän puku ollut mitään korjannut, mutta se oli hänelle tärkeä merkki siitä, että Bart edelleen rakasti häntä. Sen ajatuksen ylle nainen voisi rakentaa uudestaan onnensa.
* * * *
Photobucket
Bart oli jo lähtenyt hoitamaan jotain kuninkaan asiaa aikaisin aamusta, joten Beth heräsi sängystä yksinään. Hän venytteli ja katsahti Bartin hänelle ostamaa uutta pukua. Tämä vanha kampaus ei sovi uuteen pukuun, Beth mietti ja alkoi vääntelemään hiuksiaan peilin edessä mitä kummallisempiin asentoihin. Bethin kamariin kantautui pienen pojan huuto ”Äitiiii!”
Photobucket
Beth löysi Oliverin leikkimästä leluillaan isänsä kamarista. Bartin oli täytynyt nostaa poika pois kehdosta töihin lähtiessään. Beth nosti Oliverin syliinsä ja painoi päänsä pojan niskaan, vetäen samalla sisäänsä mahdollisimman paljon Oliverin tuoksua. Siitä tuntui olevan ikuisuus, kun hän viimeksi oli pitänyt poikaansa sylissään. Hiljaa mielessään Beth lupasi, ettei enää ikinä jättäisi Oliveria näin pitkäksi aikaa yksin.
Photobucket
Beth päätti jatkaa Oliverin kanssa puuhastelua. Aluksi hän oli ajatellut jatkaa pojan puhumaan opettamista, mutta nopeasti kävi selville, että poika oli oppinut puhumaan jo aivan loistavasti Bethin olessa muissa maailmoissa. Kävely ei vielä kuitenkaan näyttänyt sujuvan, joten sitä oli siis hyvä harjoitella. Oliver ei ollut mielissään kävelyharjoituksista ja teki mielipiteensä selväksi, mutta nautti suuresti äidiltään saamasta huomiosta.
Photobucket
Beth vei Oliverin päiväunille ja totesi, että jokin outo tunne vaivasi häntä pitkästä aikaa. Hänellä oli nälkä. Ruoka ei ollut maistunut hänelle pitkiin aikoihin lapsen menetyksen jälkeen, mutta nyt touhuttuaan Oliverin kanssa aamupäivän naisen todella teki mieli syödä. Beth tutki ruokakomeroa ja huomasi hyllyllä valmiin ruoka-annoksen. Bart osasi laittaa ruokaa. Se oli varsinainen yllätys naiselle.
Photobucket
Päivät kuluivat ja Beth tunsi voimiensa ja elämän halunsa palaavan pikku hiljaa. Talven kaunis hiljaisuus ulkona, Oliverin kanssa vietetyt leikki tuokiot ja maalaaminen toivat Bethin elämään uutta sisältöä ja onnea. Muutama kuukausi sitten tohtori oli todennut Bethin olevan pieniin päin ja se vasta sai naisen sydämen laulamaan.
* * * * 
Photobucket
Photobucket

Lopulta koitti Oliverin syntymäpäivä. Poika oli kysellyt joka päivä, koska hänen syntymäpäiväänsä vietettäisiin ja viimeinkin Beth oli saanut vastata, että tänään. Vastoin Bartin tahtoa suuria juhlia ei kuitenkaan järjestetty. Beth teki kaikkensa, jottei uuden vatsan asukin kanssa kävisi samalla tavalla kuin edellisen ja juhlien järjestäminen olisi ollut hänestä liikaa. Naamiaisetkin toivat jo oman rasituksensa, mutta onneksi Bart oli ottanut vastuukseen huolehtia niistä.

Beth hurrasi taustalla, kun Bart piti Oliveria sylissään kakun edessä. Vatsan asukkikin yhtyi riemuun potkimalla hurjasti vatsassa. Oliver ei suuresti ymmärtänyt kynttilöiden puhaltamisen päälle, vaikka syntymäpäivää oli kovasti odottanutkin. Hän nauroi isälleen, joka näytti hänestä huvittavalta posket lommollaan puhalluksesta.

Photobucket
Kreivi Oliver Von Liebestad.
Vekkulin näköinen kaveri, joka muistuttaa suuresti isäänsä.

Photobucket
Koko perhe istui yhdessä kakkua syömässä ja juttelemassa pojan toiveista. Beth järkyttyi suuresti kuullessaan pojan toiveesta käydä vierailulla Rembrantin mökillä. Poika olisi halunnut kuulla tulevaisuutensa ja oli saanut päähänsä, että Rembrant voisi auttaa siinä. Beth ja Bart huusivat yhteen ääneen ”EI!” ja vaikka Oliver kuinka intti ja kerjäsi, eivät vanhemmat heltyneet yhtään. Poika pysyisi kartanossa ja tekisi sellaisia asioita, jotka sopivat aatelisen arvoon, eikä haihattelisi kuin talonpoika.
Photobucket
Oliver oli todella pettynyt siihen, mitä hän sai tehdä ja mitä ei saanut tehdä. Päivät pitkät hän istui shakkilaudan ääressä tehden, kuten vanhemmat halusivat. Poikaa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Hän olisi halunnut juosta kuninkaanlinnaan leikkimään Ludin kanssa, mutta se ei ollut sopivaa. Mikään muu kuin lukeminen ja shakin peluu ei miellyttänyt vanhempia. Vanhempia, joilla ei ollut edes aikaa Oliverille naamiaisvalmisteluiden välissä.
Photobucket
Oliverin onneksi valmistelut jättivät hänet usein yksin. Islington oli neuvonut hänelle harjoitteita, joilla hän voi harjoittaa kuntoaan ja taistelutaitojaan. Oliver oli edistynyt huimasti taistelutaidoissansa. Isona hän aikoi hankkia miekan ja harjoitella sillä. Oliver kuvitteli iskevänsä kartanoon tunkeutuvia sotilaita huitoessaan ilmaa.
Photobucket
Eräänä iltana Bethin ollessa suunnittelemassa naamiaiskampausta, joka sopisi täydellisesti asuun ja naamioon, synnytys käynnistyi. Jälkeen päin Beth ei edes muistanut kunnolla mitä oli tapahtunut. Hän muisti vain kovan kivun, joka oli kouristellut koko hänen vartaloaan.
Photobucket
Photobucket
Ensimmäinen asia, jonka hän muisti oli suuri onnen tila, jossa hän leijui nähdessään ensimmäistä kertaa tyttärensä. Pienet isältänsä perityt silmät tuijottivat tiiviisti Bethiä. Nainen ei voinut muuta kuin nostaa tytön suukotettavaksi. Niin pieni ja ihana tämä oli hänestä.
Photobucket
Bart ei ollut paikalla talossa, mutta Oliver oli kuullut äitinsä huudot ja tullut katsomaan mitä äidin kamarissa oikein tapahtui. ”Äiti, Äiti! Saanko minä antaa siskolle nimen?” Poika kysyi innoissaan. Huomatessaan Bethin hölmistyneen ilmeen poika lisäsi ujosti, ”Minähän olen vähän niin kuin mies talossa, kun isä ei ole paikalla.”
Beth ei voinut vastustaa Oliverin ilmettä ja toisaalta häntä kiinnosti kovasti kuulla millaista nimeä poika oli siskolleen kaavaillut, joten hän lupasi. Oliver nimesi siskonsa Kreivitär Isabella Von Liebestadiksi.

* * * *
Photobucket
Oliverista oli vierähtänyt jo ikuisuus siitä, kun sisko oli syntynyt. Vanhemmat eivät olleet huomanneet häntä ollenkaan, vain käskeneet harjoitella taitojaan shakissa, niin että poika pääsisi yksityiskouluun, jossa kruununperillinenkin opiskeli.

Lopultakin naamiaisten aika koitti. Oliver odotti niiden jälkeistä aikaa, jolloin hän saisi taas olla vanhempiensa kanssa. Oliver katseli Bethin laittautumista hiljaa oven suussa. Hänen mielestään äiti oli maailman kaunein ja hän kertoikin sen hiljaisella ja ujolla äänellään Bethille.

Photobucket
Beth ei ollut huomannut poikansa seisovan huoneessa, mutta riensi heti suukottamaan tätä. Niin kiitoksena kohteliaisuudesta, että yrittäen näin haudata pahaa omatuntoaan pojan yksinäisyydestä sekä siitä, ettei joulua ollut juhlittu.

”Muistathan mitä sinä teet tänään kultaseni?” Beth kysyi silitellen samalla poikansa lämmintä ja pehmeää poskea. ”Kyllä äiti. Minä pysyn huoneessani ja olen poissa tieltä.” Oliver sanoi surkeana. Hänellä ei ollut mitään asiaa aikuisten juhliin ja Bart oli sen tehnyt hänelle selväksi. Bart oli muutenkin ollut todella kireä viimepäivät, eikä Oliver voinut ymmärtää mistä isä oli niin kiukkuinen.

Photobucket
Photobucket
Bartin kovaäänisestä kiukuttelusta huolimatta vieraat saapuivat. Iloinen nauru täytti pihan aatelisten tervehtiessä toisiaan pihalla ennen sisälle astumista. Bart nieli kiukkunsa kuullessaan vieraiden iloisesta jutustelusta kantautuvat äänet ja yritti loihtia kasvoilleen iloisen hymyn.

Mies oli tilannut paikalliselta laittoman viinin välittäjältä halpaa alkoholia juhliinsa. Jostain kumman syystä välittäjä oli ilmoittanut eilen, ettei tilausta voitaisi täyttää ja nyt Bart oli varma, että juhlat olivat pilalla. Pinewoodissa sai kyllä käyttää alkoholia, mutta se piti ostaa kuninkaan hyväksymiltä välittäjiltä, jotka kyllä osasivat määritellä hintansa. Von Liebestadeilla ei ollut kaikkein parhain rahatilanne, joten Bart oli kääntynyt salapolttajan puoleen. Hän ei tiennyt kuka henkilö oli, mutta tällä oli hyvät suositukset. Alkoholijuomat, joita tämä valmisti, olivat huhujen mukaan parempia kuin kuninkaan hyväksymien tahojen. Bart oli käyttänyt koko päivän etsiessään viinipulloa, joka hänellä vielä oli jäljellä. Siitä saisi sentään kierroksen, ellei kaksi, tarjottua miehille.
Photobucket
Photobucket
Miehet istuutuivat välittömästi pokeripöydän ääreen korttia lyömään. Beth johdatti puolestaan naiset keittiön puolelle nauttimaan juhlia varten varattuja herkkuja. Paroni ei mahtunut pokeripöytään, josta hän sai välittömästi kuulla kunniansa vaimoltaan. Henriett suhisi hampaidensa välistä miehelle näyttäen samalla mahdollisimman hurmaavalta, että tämän tulisi olla mahdollisimman paljon tekemisissä kuninkaan kanssa. Heidän tyttärensä tulevaisuus riippuisi täysin siitä!
Photobucket
Photobucket
Beth ei pistänyt yhtään pahakseen, vaikkei paronitar liittynyt muiden aatelisnaisten seuraan. Lady Islington oli pitkästä aikaa myös jalkeilla. Beth olisi voinut vannoa,jos ei tietäisi paremmin, että Fiona olisi halunnut upottaa haarukkansa Lady Islingtoniin, tämän kertoessa tulevasta perheenlisäyksestä. Muuten pöydän täytti iloinen keskustelu. Herttuatar vain oli näyttänyt menettävän ruokahalunsa.
Photobucket
Pokeriturnaus oli pelattu ja Bart aikoi tarjota ainoasta pullosta viiniä muille miehille, kun kuuli lasien kilistelyä keittiöstä. Beth oli ilmeisesti löytänyt pullon ensin ja naisten tunnelmasta päätellen pullossa ei enää ollut mitään jäljellä. Bart kirosi Bethin, mutta vielä enemmän hän kirosi salapolttojan. Tämä saisi vielä maksaa Bartin kokemasta nöyryytyksestä. Hänelle naurettaisiin vuosia tämän jälkeen!
Photobucket
Photobucket
Naisten tunnelma nousi, kun miesten oli jo laskussa. Tanssilattialla ei nähty montaakaan pyöräytystä, kun muuta aatelismiehet halusivat jo lähteä. Bart katseli apeinmielin, kun vieraat poistuivat kartanosta. Hän olisi voinut vaikka vannoa, että kuuli toisten sopivat jotain jatkoista, mutta ei ollut varma. Hänen juhlansa olivat täydellinen disastro ja salapolttaja oli siitä vastuussa!
* * * *
Photobucket
Kaikesta huolimatta aika kului, kevät tuli vauhdilla ja perhe vietti todella onnellista aikaa yhdessä. Beth nautti Isabellan hoidosta kaikin sydämin vielä kun tyttö oli pieni! Oliver auttoi usein äitiään, minkä ehti opinnoiltaan, sillä poika oli lopulta päässyt ylhäisön yksityiseenkouluun. Oliverin apu olikin usein marisemista latinan läksyistä, mutta Bethistä oli silti ihanaa olla lastensa kanssa. Bartista oli tullut kovin etäinen naamiaisten jälkeen, eikä Beth ollut nähnyt miestä moneen päivään.
Photobucket
Jotain hyvää koulussa silti oli Oliverin mielestä ja se oli Lud. Poika oli niin onnellinen siitä, että hänellä oli lopultakin ikäisensä kaveri, jonka kanssa voi leikkiä. Isligtonin Edward olisi tullut, ellei tämä olisi ollut niin huolissaan äidistään, joka oli viimeisillään raskaana ettei kyennyt poistumaan kotoa. Edwardia Oliver näki vain koulussa. Strongbown Leonardoa hän ei taas halunnut nähdä yhtään enempää kuin oli pakko. Pojassa oli hänen mielestään, jotain todella hämärää, vaikkei sitä kukaan muu tuntunut huomaavan.
Photobucket
Ludin kanssa oli mukava olla. Lud tuntui kaipaavan seuraa yhtä paljon kuin Oliverkin, joten pojat tulivat todella hyvin juttuun. Lud kertoi ujosti haaveistaan joskus päästä käymään kaukaisissa itämaissa, josta kaikki hienot kankaat tuotiin ja hänen lintunsa oli kotoisin. Oliver katseli surullista ystäväänsä, tietäen yhtä hyvin kuin tämäkin, etteivät haaveet tulisi koskaan toteutumaan.

Poikien keskustelu keskeytyi, kun Beth huusi parvekkeelta vaativasti, ettei hyvä isäntä laita vieraita istumaan pihanurmelle, varsinkaan arvovieraita, vaan vie heidän pelaamaan esimerkiksi erän shakkia!

Photobucket
Minkäs teet, Oliver ajatteli ja lähti viemään Ludia kohti shakkilautaa. Äiti osasi kyllä välistä olla aikamoinen riesa! Pelaaminen Ludin kanssa osoittautui Oliverin yllätykseksi mukavammaksi kuin mielikuvituskaverin kanssa pelaaminen. Erän jälkeen pojat sopivat, että Oliver tulisi huomenna kouluun Ludin vaunuissa, jotta he ehtisivät jatkaa keskusteluaan.
* * * *
PhotobucketPhotobucket
Kevään päivät kuluivat kuin siivillä Bethin maalatessa tauluja ja Oliverin opiskellessa. Oliver nukahti usein sohvalle koulusta tultuaan, mutta Beth ei raaskinut herättää poikaa. Tämä vaikutti välillä todella väsyneeltä ja nyt kun Bart oli taas ryhdistäytynyt ja auttoi, tai Bethin mielestä pakotti, Oliveria latinan läksyissä nainen halusi vielä vähemmän herättää poikaa. Lud kävi heillä nykyään miltein päivittäin. Nainen pysähtyi hetkeksi ihailemaan valmista tauluaan. Maalaustaitoni ovat todella alkaneet kehittyä, mutta ei tätäkään kehtaa esille laittaa!
Photobucket
Bart oli tullut töistä kotiin ja oli suorittamassa kotiin palaamisrituaaliaan. Ensimmäiseksi hän sujautti taskusta hevosille porkkanat. Toinen vaihe oli se, että hän kävi suukottamassa vaimoaan, missä tämä sitten ikinä olikin. Kolmanneksi hän kävi katsomassa hellimässä Isabellaa ja viimeiseksi hän etsi Oliverin käsiinsä ja komentaisi tämän läksyjä tekemään.
Photobucket
Photobucket
”Isä! Minä olen kovin pahoillani, mutta en millään ymmärrä näitä läksyjä!” Oliver valitti surkeana Bartille, joka valvoi latinanläksyjen tekoa. ”Tämä ei todellakaan ole noin vaikeata. Katso nyt, mitä tarkoittaa lause Hora quota est?” Bart luki Oliverin papereista ja oli varma, että kuuli hiljaisen parahduksen, jonka pojan tiukasti kiinni oleva suu peitti melkein kokonaan.
”En minä muista. Minä en vain opi latinaa.” Oliver sanoi ja tiesi uhmaavansa isäänsä jo äärirajoilla.
”Siinä kysytään mitä kello on! Sinä alat tästä lähtien keskittymään enemmän opintoihisi ja vähemmän leikkeihin kruununperillisen kanssa, vaikka ne kuinka veisivät meidän perheidemme suhteita eteenpäin! Sinut nauretaan ulos aatelisten pöydästä, jos et osaa edes perussanontoja latinaksi!” Bart sanoi kiukkuisesti yrittäen pitää ääntään normaalina ja välttää huutamista. Maltin menettäminen ei ainakaan olisi hyvää mallia pojalle, mutta poikahan oppisi vielä latinaa, siitä hän meni takuuseen. Joko hyvällä tai pahalla!

Photobucket
Oliver sai kuin saikin lopulta läksynsä tehtyä. Bartista tuntui, että hänen hermonsa olivat juuri tulleet raastimen läpi. Oli vain yksi asia, joka auttaisi ja se oli pokeripöytä. Harmi vain, ettei ollut pelikaveria. Toisaalta joskus oli vain mukava pelata yksin. Silloin voitti aina, eikä Beth voinut mäkättää rahan tuhlauksesta. Silti Bart mietti, pitäisikö hänen vilkaista paloiko paronien linnassa yhä valo.
Photobucket
Bart todella aikoi pitää lupauksensa siitä, että Oliver vielä oppisi latinaa. Mies piti huolen, että Oliverilla oli aina niin paljon latinaan liittyviä lisätehtäviä kotona, ettei tälle jäänyt oikein vapaa-aikaa. Hän ei kuitenkaan enää uskaltautunut vastustamaan isäänsä, sillä hän oli varma, että tämä oli rangaistus hänen käytöksestään edellisellä viikolla läksyjä tehdessä. Mitä vielä seuraisikaan, jos hän vastustaisi vielä tätäkin?
* * * *
Photobucket
Beth istui puutarhakeinussa Rosen kanssa. Rose oli tullut yllättäen vierailulle, mikä sinänsä ei ollut ihme, mutta naisen käytös kummastutti Bethiä. Tämä vaikutti kovin surulliselta ja Bethin kysyessä hän kielsi asian täysin. He olivat aina jakaneet Rosen kanssa kaiken. Hän ei ymmärtänyt mikä oli vialla.
Photobucket
Yhtä nopeasti, kuin nainen oli tullutkin, tämä ilmoitti että hänen täytyi lähteä. Beth jäi tuijottamaan loittonevan ystävänsä selkää. Häntä askarrutti kysymys jonka nainen oli viimeiseksi kysynyt: ”Rakastathan minua tein minä mitä tahansa ystävä hyvä?” Mitä tämä oikein tarkoitti.
Photobucket
Beth ei ehtinyt kauaa ihmetellä, kun naisen vatsa ilmoitti olemassa olostaan. Tosiaan perhe tarvitsee ruokaa! Beth pohti kiireesti kävellessään ruokakomerolle, mitä hän laittaisi perheelleen. Hänen käteensä osui suolattu ahven, josta hän saikin idean. Pikaisesti hän käsitteli kalan loppuun ja paistoi sen. Eikä yhtään liian aikaisin, sillä Bartin hevosvaunut kuuluivat ajavan pihaan.
Photobucket
Pitkästä aikaa he istuivat koko perheen voimin syömässä ja vielä pidemmästä aikaa Bart oli hyvällä tuulella jutellessaan Oliverin kanssa. Hyvä tuuli johtui miehen saamasta ylennyksestä. Beth ei kuitenkaan jaksanut keskittyä miesten puheisiin, vaan mietti miten käyttäisi Bartin ylennyksestä saamat bonusrahat. Sivukorvalla hän kuitenkin kuuli, että toiset puhuivat jotain juhlista ja syntymäpäivälahjoista.
Photobucket
Bethin pestyä astiat hän löysi Oliverin salista pyörimästä. ”Mitä ihmettä sinä täällä vain pyörit? Etkö keksi itsellesi mitään tekemistä?” Beth kysyi hämmästellen ja hämmästyi vielä enemmän nähdessään tuskaisen ilmeen, joka hänen poikansa kasvoille nousi. ”Sinä lupasit opettaa minua soittamaan pianoa!” Poika huudahti pettyneesti. Beth oli kaikissa ajatuksissaan unohtanut, että oli todella luvannut opettaa Oliveria soittamaan pianoa.
Photobucket
”No niin, mitä sinä tiedät pianosta, muuta kuin, että siinä on mustia ja valkoisia koskettiamia?” Beth kysyi jo hieman hermostuneesti. Hän oli yrittänyt selittää pojalle miten piano oikeastaan toimii, mutta Oliver olisi vain halunnut soittaa. Lopulta Beth poistui hörppäämää lasin viiniä, jättäen pojan hetkeksi yksin pianon ääreen. Keittiöön alkoi hetken päästä kantautua soinnuttelua, jota Oliver teki tutkiessaan omalla tavallansa koskettimia. Lopulta oikeat soinnut alkoivat löytää parinsa ja Beth totesi ylpeästi itsekseen, että pojalla on totisesti sävelkorvaa, vaikkei latinaa osaakaan.
* * * *
Photobucket
Niin koitti päivä, kun Von Liebestadeilla juhlittiin jälleen yksiä synttäreitä. Rowleyn emäntä oli tullut tuomaan tekemänsä kakun Bethille, jonka nainen oli tilannut jo aikoja sitten, jotta varmasti saisi sen.
Photobucket
Beth laittoi kakun pöydälle ja riensi katsomaan syntymäpäiväsankaria. Pikkuinen tyttö jokelteli sängyssään iloisesti, aivan kun hän olisi tiennyt että tänään on hänen juhlapäivänsä.
Photobucket
Bethille tuli kiire, sillä hän näki ikkunasta Bartin tuoneen kaverin töistä kotiin. Eikö miehen mokoma muistanut, että tänään on Isabellan syntymäpäivä ja kuninkaalliset oli kutsuttu juhlimaan! Tästä päivästä voisi riippua tytön tulevaisuus!
Photobucket
Beth oli juuri saanut ajettua Bartin keskiluokkaisen kaverin pois pihalta, kun kuningasperhe saapui. Beth yllättyi nähdessään Rosen perheen mukana. Rose oli hieman muissa maailmoissa olevan oloinen, mutta hymyili kuitenkin ystävällisesti kuten aina. Beth päätti vielä selvittää mistä moinen käytös johtui! Oliver kiirehti juoksujalkaa unohtaen kaikki käytöstavat, tervehtimään Ludia ja ennen kuin Beth ehti ojentamaan villikkoaan, oli tämä jo kadonnut kruununperillisen kanssa jonnekin.
Photobucket
Photobucket
Poikien kadottua Isabellan kasvua oli seuraamassa vain aikuiset. Kaikki kannustivat hurjasti pikku kreivitärtä, joka oli aivan ihmeissään kaikesta ympärillä tapahtuvasta.
Photobucket
Beth kumartui puhaltamaan tyttärensä avuksi kynttilöitä. Hän puhalsi kovaa, jotta kaikki kynttilät sammuisivat yhtä aikaa, sillä hän oli kuullut sen tuovan hyvää onnea.
Photobucket
Paronitar Isabella VonLiebestad.
Tytöstä kasvoi kieltämättä erikoisen näköinen typykkä ja käsikin on bugittanut omituiseen asentoon.

Photobucket
Kun vieraan oli kakutettu ja pojat saatu kiinni seikkailultaan Beth nappasi pienen tyttönsä syliinsä ja suuntasi kohti yläkerran vessaa. Potalla käymisen opettamisen Beth oli päättänyt aloittaa välittömästi. Isabella ei vain ollut samaa mieltä äitinsä kanssa ja pukkasi pois potalta joka kerta, kun Beth hänet siihen asetti.
Photobucket
Bethin manaukset kuuluivat alakertaan asti.”Minä kun luulin, että minulle jäi raskaampi homma!”, mies naureskeli itsekseen tyytyväisenä siitä, että oli tarjoutunut korjaamaan astiat, eikä laittamaan tyttöä nukkumaan.
* * * *
Photobucket
Oliver ja Isabella viihtyvät loistavasti yhdessä. Poika istui useasti tytön vieressä seuraten tämän leikkejä. Oliverista pikkusisko oli kuin taivaanlahja hänelle. Vanhemmilla, niin isällä kuin äidillä, oli kädet täynnä töitä tytön kanssa, eivätkä he enää keskittyneet vain Oliveriin. Poika pääsi yhä useammin luistamaan latinanläksyistään, kiitos siskon vaikean luonteen.
Photobucket
Isabellassa oli todellakin molemmilla kädet täynnä töitä. Bart auttoi Bethiä minkä ehti. Miehen työksi oli tullut laittaa Isabella nukkumaan, sillä Beth väsähti kovin aikaisin vietettyään päivän tyttärensä kanssa.
Photobucket
Aamut alkoivat vastahankaan laittavan tytön pottakäynnillä. Potalla istuminen ei ollut helpottanut alkuunkaan, vaikka tyttö kasvoi koko ajan. Hän olisi osannut kyllä käydä potalla, jos olisi vain halunnut.
Photobucket
Pukeminen oli vielä vaikeampaa. Tyttö alkoi heti rimpuilla, kun Beth ehdottikaan pukeutumista. Beth ei alkuunkaan tiennyt mitä hän voisi tytön kanssa tehdä. Toisaalta hän oli tyytyväinen, että tytöllä oli luonnetta, sillä tätä ei aviomies niin vaan sortaisi, mutta saisiko tyttö tuolla luonteella ollenkaan aviomiestä?
* * * *
Photobucket
Oliverilla oli nykyään paljon vapaa-aikaa. Hän huomasi viettävänsä yhä enemmän ja enemmän aikaa herttuatar Ofelian kanssa. Lud ei ollut ehtinyt isänsä koulutukselta enää käymään kovinkaan useasti, eikä Oliver halunnut olla yksinkään. Ehkä omaksikin yllätyksekseen Oliver huomasi nauttivansa Ofelian seurasta.
Photobucket
”Katso nyt! Näin käy, kun ei käy potalla!” Beth torui Isabellaa kylvettäessään tätä. Isabella mulkaisi äitiään kiukkuisesti, mutta ei laittanut tällä kertaa vastaan. Voi vain toivoa, että tyttö oppisi jotain tästä!
Photobucket
Bartilla oli usein vieraita ja Bethin suureksi harmiksi keskiluokan vieraita. Melkein joka päivä mies toi kotiin töistä eri miehen. Hän toi todenteolla päättänyt selvittää, kuka oli Pinewoodissa toimiva salapolttaja. Välittäjä ei ollut suostunut paljastamaan miehen nimeä, eikä kukaan muukaan. Bart aikoi saada miehen vielä tilille siitä, että pilasi hänen juhlat!
Photobucket
Photobucket
Isabellan vaativa ääni täytti jälleen kartanon yläkerran keskellä yötä. ”Hän on sinun lapsesi!” Bart totesi unisena Bethille kaivautuen syvemmälle peiton alle. ”Minun lapseni, kyllä, mutta tuon luonteen hän on perinyt sinulta, joten hän on sinun ongelmasi!” Beth sanoi niin tiukasti, kuin unisena pystyi sanomaan. Jos hän olisi ollut hereillä, hän olisi lisännyt vielä tuiman tuijotuksen sanojensa päälle, mutta nyt hän ei todellakaan jaksanut avata silmiään.
Photobucket
Bartin ei auttanut muu, kuin pukeutua ja mennä katsomaan mikä tyttöä tällä kertaa vaivasi. Ei hänen enää kannattanut mennä nukkumaan, sillä Isabellan asiat, eivät koskaan kestäneen vain vähää aikaa. Bart ei oikeastaan saanut selville mikä tyttöä vaivasi, mutta syliin tämä ainakin tahtoi.
Photobucket
Photobucket
Oliver harjoitteli Ofelian johdolla tanssiaskelia. Poika oli ihan varma, että hänellä  oli kaksi vasenta jalkaa, mutta Ofelia oli hyvä opettaja. Saattoi tietenkin olla, että Oliver vain kuunteli mieluummin Ofelia, kuin vanhempiaan? Pyöräyttäessään Ofeliaa käsivarsillaan Oliver oli todella onnellinen. Hänellä oli joku, joka todella jaksoi opettaa häntä, eikä menettänyt malttia.

* * * *
Siinä siis kreivien osa.. Minulla todella oli ongelmia tämän osan kanssa, mutta toivon, ettei se suuremmin näkynyt osan kulussa. Naamiaiset jäivät vähän lyhyeksi, mutta voin kertoa, että minulla tulee olemaan täysi tekeminen aatelisten ihmissuhteiden paikkaamisessa. Tällä hetkellä he potkivat toistensa roskatynnyreitä. Itse olen hieman pettynyt osaan, mutta johtunee luultavasti kaikista noista ongelmista, mitä tämän kanssa oli!

Mutta kommentteja tulemaan ja seuraavaksihan on vuorossa paronien juonitteleva perhe ;) !

8 kommenttia:

 1. Tapahtumarikas osa, hyvä juttu. Vanhemmilla tulee vielä olemaan hankalaa lasten kanssa... Sitä odotellessa.. :)

  VastaaPoista
 2. Oliver raukka... Onneksi hän sai Ludista ja Ofeliasta kavereita :) Eivät kuvat muuten edes olleet kovinkaan huonolaatuisia, vain ihan vähän, mutta ei se haitannut. Osakin oli todella hyvä vaikka naamiaiset vähän lyhyiksi jävätkin, miten sinä niin huonoihin väleihin olet aatelisesi saanut laitettua? Juhlista minua jäi häiritsemään se etten tiedä salapolttajaa, varmaan joku kauppias tai talonpoika!
  Jatkoa :)

  VastaaPoista
 3. Vihdoin pääsin lukemaan :) Piti ensin käydä tuhlailemassa veronpalautuksia ja siellä sun täällä.

  Jos osa olikin vaikea tehdä ei se ainakaan näkynyt siinä :)
  Niin ihanasti taas kirjoitettu perheen arjesta ja kaikesta.Eläydyin taas ihan täysillä lukiessani :)

  Beth on ihanan huolehtivainen ja Bart on myös mukavantuntuinen vaikka pakottikin poikansa läksyjen kimppuun. Todella harmi, että nainen sai keskenmenon. Mutta ihanasti olit kirjoittanut toipumisen ja kaikki naisen tunteet. Melkein tuli tippa linssiin itsellenikin.

  Ihanaa, että Oliver sai kavereita ettei tarvitse ihan yksin murehtia asioitaan.
  Isabellasta kasvoi varsin erikoisen näköinen mutta nuo silmät on ihanat ja punaiset hiukset :)

  Bartin tohotus juhliensa suhteen oli ihanaa ja hauskaa luettavaa, toivottavasti mies saa kiinni salapolttajan.

  Mitenkäs aateliset niin huonoissa väleissä ovat ? Ritarin ja Fionan suhde ja Rosen ja Herttuan suhde varmaan rassaa välejä ? No, ehkä he ovat anteeksiantavaisia ja välit paranevat. Juhlakuvista ei ongelmia ainakaan huomannut. Rosen salaisuudesta aavistaa sis ehkä joku muukin :) Ja kuningatar meni tekemään jotain hyvin tuomittavaa, kun tuolla tavalla kyselee.

  Lempikuva: http://i1193.photobucket.com/albums/aa341/Mesinen/osa11/osa1186.jpg tällä kertaa Oliver ja Ofelia. Söpö pari, mietityttää oletko kaavaillut jotain heidän välilleen? Tuo pyöräytys tanssiliike on muutenkin suosikkijuttuja. Mulla vaan harvoin tekevät tuota....

  Mutta siis ihana osa ja odotan seuraavaa osaa taas jo intopinkeenä :D

  Kiitokset ♥

  VastaaPoista
 4. Olipas mukava osa! Outoa, usein kirjoittajan "haukkuessa" osaansa minusta osa on tavallista parempi ollut. .-D Niin kävi tälläkin kertaa, tykkäsin paljon lukea, enkä huomannut kuvissa mitään pahaa tai missään muussakaan. .-)

  Oliver-raasu taitaa olla hidas oppimaan, taaperonakin oli haastavaa oppia puhumaan ja kävelemään, ja nyt täytyy koulussa jotain latinaa opetella. .-( Bart oli julma laittaessaan pojan tekemään kamalasti lisätehtäviä, lapsien pitäisi saada leikkiä, vaikka kreivi-perheeseen kuuluukin. Toivon, että Oliver pääsee joskus kurkkaamaan sinne kristallipalloon tulevaisuuttaan, hän voi vaikka salaa karata yöllä tai jotain rajua. .-D Onneksi poju sai kavereita Ludista ja Ofeliasta. .-)

  Tykkäsin naamiaisista, varsinkin, kun olit vieraatkin pukenut tilanteeseen sopivalla tavalla. .-) Olisi kyllä ollut hienoa, jos naamiaiset olisivat olleet hiukan suuremmassa osassa. Toisaalta olit ovelasti keksinyt hyvän syyn juhlien lyhyydelle. .-D Toivon, että Bart saa kiinni sen salapolttajan! .-D Sääli, että Beth sai keskenmenon, mutta onneksi Isabella selvisi hengissä. .-3 Lapset ovat muuten hauskan näköisiä ja luonteisia. .-D

  Jäänkin odottelemaan jatkoa. .-) Ihan rauhassa vaan. .->

  VastaaPoista
 5. Tapahtumarikasta menoa, tykkäsin kovasti lukea! Oliver ja Ofelia ovat hirmuisen suloisia tuossa lopussa. Nuo viimeiset kuvat heistä taitavatkin olla suosikkikuvani tästä ^^ Ihana kun poika sai ystäviä! Isabellalla on kyllä varsin erikoiset piirteet, mutta ainakin persoonallisuutta löytyy, mikä on aina hyvä juttu :-D Surullista kyllä, että Beth sai keskenmenon, mutta hienoa kuitenkin, että hän toipui siitä. Hyvin olit kyllä kirjoittanut koko tilanteen, hänen tunteensa ja näin.

  Eli kaiken kaikkiaan, hieno osa!

  VastaaPoista
 6. No niin, vihdoin tämä olio ehti tänne asti. Hyvä osa taasen kerran ja monia eri tapahtumia. Hienosti, kuten aina, olet toteuttanut nuo juhlat, joita he järjestivät.
  Hieno lisä tuo, että Bart on ostanut viinaa joltain salakuljettajalta. Toivottavasti mies ei vain jää kiinni tuollaisesta :D Ja toivottavasti hän saa viinan tekijän kiinni.
  Oliver on mukava pikkupoika ja onneksi hän sai pari ystävääkin :)
  Jään odottamaan seuraavaa osaa!
  Ja hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 7. Hyvä osa jälleen kerran! En huomannut mitään ongelmia tässä. Ihanasti perheen arki oli mukana.

  Tuo Isabella on kyllä mainio tapaus, kun on niin persoonallinen. Hauskaa seurata miten tytölle käy tämän varttuessa ja säilyykö luonne samanlaisena. Oliver ja Ofelia ovat kyllä tosi suloisia yhdessä. Kiva, että ystävystyivät.

  Juhlat oli kivasti toteutettu ja syy lyhyeksi jäämiselle oli selkeä. Ihania asuja kaikilla! Toivottavasti Bart saa kiinni kujeilevan salapolttajan. ;)

  VastaaPoista
 8. Oho... En ole huomannut vastata kenellekään. No nyt tulee sitten vastauksia niin että tärisee ;)

  Aui: Kiitos kommentista! Isabella ei olekaan mikään helppo tapaus. Saa nähdä millainen lady hänestä kasvaa :D


  Suklaasydän: Salapolttaja selviää lukijoilel ennen Bartia. Sen pidemmälle en edes osaa sanoa, kun en ole vielä ajatellut ;)! Huonot välit johtuvat kolmiodraamoista. Fredrick ja Arthur esimerkiksi tappelivat moneen otteeseen Fionasta.. Siksi juhlista ei oikein sitten tullut mitään, kun tappelut eivät sopineet juoneen, ainakaan vielä ;D


  Vupii: Sinun kommettejasi on aina mukava lukea. Hauska, ettei ongelmani osan kanssa välittyneet niin pahasti kuin ehkä itse kuvittelin.

  Salapolttajan kiinnijäämisestä en vielä tiedä, mutta ainakin syy, miksei Bart saanut tilaamiaan tavaroita, selviää vielä tällä kierroksella.

  Täytyy kyllä sanoa, että Isabella on hieman erikoisen näköinen. Toivon joidenkin asioiden hieman siloittuvan, kun päästään aikuisikään. Sofian ja Oliverin välille en ole ainakaan vielä kaavaillut mitään sen suurempaa, tyttö oli vain koko ajan soittelemassa ovikelloa :D !

  Aatelisten välejä rassaa juuri nuo salasuhteet. Todellisuudessa Fredrickin ja Fionan suhde käy todella kuumana (romanttisessa mielessä), eikä pari oikein osaa pitää näppejä irti toisistaan, joten Arthur sitten suutahti perin pohjin ja tappeluitahan siitä syntyi. Sitten en ollut huomannut Mikaelin ihastuneen Bethiin ja siitä syntyi uusi riita ja näin saadaan kaikki vihaisiksi keskenään.

  Uutta osaa pukkaa huomenna ;) ja saithan sitä synttäriextran :D!


  Simssiliini: Mukava että pidit kuitenkin osasta. Naamiaisia olin kaavaillutkin hieman suurempaan osaan, mutta kun ei onnistunut, niin ei onnistunut. Sitten olin jo suunnitellut salapolttaja kuvion kierrokselle, niin yhdistin vain kreivit siihen kuvioon :D

  Keskenmeno ei ollut tarkoitettu! Olin todella pettynyt, kun raskaus meni kesken, mutta ei voinut mitään. En viitsinyt sitten palata tallentamatta!

  Oliver on minusta ihanan veikeän näköinen silmineen. Isabella taas, no erikoinen... Odotan itsekin mitä tytöstä vielä tulee :D


  Gísli: Kiitos kommentista ja todella mukava että pidit sepustuksistani! Ofelia ja Oliver olisivat kyllä söötti pari. En ole vielä kehitellyt kenenkään aatelisen välille mitään, mutta saa nähdä.. Mietin tarkemmin, kun kaikki jälkeläiset on tiedossa!


  Tinttis: No minä olen nyt vasta kommentoimassa kommentteja, joten et ollut ollenkaan myöhässä! Olin täysin unohtanut tämän homman :/!

  Salakuljettaja-kuvion olin suunnitellut vähän myöhemmäksi tälle kierrokselle, mutta kun juhlat epäonnistuivat päätin laittaa syyt salakuljettajani niskoille :D. Sitä en vielä tiedä mitä tapahtuu, jos Bart saa salakuljettajan kiinni!


  Isilra: Jos tyttö jää yhtä persoonallisen näköiseksi, joka muuten on hieno kiertoilmaisu rumalle, niin luonne saattaa jäädä vaikeaksi. Niin ja luostari kutsuu! Hyi minua, ei saisi valikoida ulkonäön perusteella. Ei nyt, valikoitsen luultavasti niin, että saan seuraavallekin sukupolvelle muutaman morsian ja sulhasehdokkaan! Hauska että pidit jälleen asuista ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!